Drusere på Golanhøydene demonstrerte for Syria og Bashar al-Assad

0
Fra demonstrasjonen på Golanhøydene. Skjermdump fra video.

De bar syriske flagg og bilder av Syrias president Bashar al-Assad de drusiske demonstrantene på de okkuperte Golanhøydene for å feire Syrias store framganger mot intervensjonskrigen og for å vise sin støtte. Det er Jerusalem Post som skriver dette.

Druserne har i stor grad vært utsatt for jihadistenes terror i Syria og de druserne som bor på den delen av Golanhøydene som er okkupert av Israel ønsker å vise sin støtte også til sine brødre og søstre på den andre sida av den kunstige grensa.

Golanhøydene, som er et område på 1800 kvadratkilometer ble okkupert av Israel under seksdagerskrigen i 1973 og annektert av Israel i 1981. Over 20.000 drusere lever i dag på okkupert område.

Under den fredelige demonstrasjonen hadde lokalbefolkninga på den syriske sida av demarkasjonslinja også møtt opp og ropte slagord og viftet med flagg til demonstrantene på den andre sida.

Forrige artikkelKan USAs militære styrker konfrontere Russland og Kina samtidig?
Neste artikkelDe mørke hemmelighetene i Porton Down
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).