De mørke hemmelighetene i Porton Down

0

Pentagon har brukt minst 70 millioner dollar på militære eksperimenter med dødelige viruser og kjemiske stridsmidler på det britiske militære forskningslaboratoriet i Porton Down. Laboratoriet ligger nær Salisbury der far og datter Skripal angivelig ble forgiftet. Dette skriver den undersøkende bulgarske journalisten Dilyana Gaytandzhieva.

Blant disse eksperimentene har vært: eksperimentell luftveisinfeksjon av ikke-menneskelige primater (marmosetter) med miltbrann, Ebola-virus, Marburg-virus, Venezuelan equine Encephalitis virus, Western Equine Encephalitis Virus og Eastern Equine Encephalitis Virus. Det amerikanske militære agenturet DTRA har også finansiert eksperimenter på dyr som ble utsatt for kjemiske midler som svovel- senneps– og fosgengass. Fosgengass ble brukt som et kjemisk våpen under første verdenskrig hvor det var ansvarlig for om lag 85% av de 100.000 dødsfallene som ble forårsaket av kjemiske våpen.

Brutale eksperimenter på dyr

Virksomheten ved Porton Down er også omtalt andre steder, slik som her I Daily Mirror, hvor mange av de same opplysningene kommer fram, og her i en reportasje fra BBC.   Frigjorte dokumenter viser at det er utført slike eksperimenter på over 122.000 dyr det siste tiåret.

Forskere på Porton Down har infiserte eller forgiftet dyr for å måle hvor lang tid det tar for dem å dø og hvor stor den dødelige dosen er. De utforsker dermed i praksis hvordan disse gassene, kjemikaliene og virusene eventuelt vil kunne fungere som våpen.

Gass i underbrunnsbanen

I 2013 slapp forskere fra Porton Down ut små mengde giftig gass på undergrunnsbanen i London for å teste virkningen. Dette eksperimentet på uvitende sivile var helt åpenbart ulovlig. Og man må til USA for å finne en offisiell bekreftelse. Der ville US Department of Homeland Security gjennomføre et liknende eksperiment på undergrunnsbanen i New York i 2016, og i den forbindelsen ble det referert til det britiske forsøket.

Porton Down deltok også i et forskningsprosjekt som var finansiert av Pentagon der man infiserte marmosettaper med ebolavirus. Pentagon finansierte også eksperimenter med det dødelige Marburg-viruset, som fører til voldsomme blødninger.

USA og Storbritannia har vært i første rekke med å beskylde Syria for bruk av kjemiske våpen. Men de som virkelig forsker på bruk av kjemiske og biologiske våpen er USA og Storbritannia sjøl.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.