Knapt noen har ønsket seg krig mot flere land enn John McCain

18

NRKs tidligere USA-korrepondent, Tove Bjørgaas, kommer på nettsidene til NRK med en nesegrus hyllest av senator John McCain. – Han var en hedersmann. Han hadde livskunnskap, innsikt og medmenneskelighet, sier den tidligere USA-korrespondenten.

– Bomb, bomb, bomb Iran!

Det var den samme «hedersmannen» som formulerte det han mente burde være USAs politikk overfor Iran i setningen: – Bomb, bomb, bomb Iran! som han sang på et møte  i South Carolina i 2008 på tonene av Beach Boys-sangen Barbara Ann..

Hans kampanjeleder sa etterpå at kandidaten bare hadde forsøkt å bidra med litt humor på møtet. Mulig det, men det sier vel noe om «hedersmannens» sans for humor. Og det å bombe andre land har stort sett vært McCains standardoppskrift for USAs utenrikspolitikk. Magasinet Mother Jones har lagd en katalog over land som McCain har foreslått aggressive handlinger mot, og da særlig bombing. Disse landene er:

 • Syria
 • Irak
 • Afghanistan
 • Libya
 • Kosovo
 • Nigeria
 • Bosnia
 • Nord Korea
 • Iran
 • Russland
 • Sudan
 • Mali
 • Kina

Det mange sikkert har glemt er at John McCain ikke bare var en aktiv støttespiller for Kosovo-krigen. I tillegg til å bombe den serbiske provinsen, ville han også at USA skulle forberede seg på an bakkekrig der med egne invasjonssoldater.

«Hedersmannen» har sjølsagt vært for mest mulig bombing av Syria og i mai 2013 lot han seg avbilde med kjente medlemmer av al-Qaida.

John McCain møtte kjente al-Qaida-ledere på sitt «hemmelige» besøk i Syria.

McCain var også, sammen med Victoria Nuland, i første rekke i å støtte opp under statskuppet i Ukraina og han hadde flere møter med kjente nazister der og ikke minst med Oleh Tyahnybok, grunnleggeren av det nazistiske Svoboda.

John McCain møtte nazisten Oleh Tyahnybok mange ganger under sine besøk i Ukraina.

Han støttet naturligvis bombekrigen som ødela Libya, i likhet med samtlige stortingsrepresentanter i Norge i 2011, men han møtte også en av de fremste jihadistlederne i Libya, Abdelhakim Belhadj, og overrakte ham en pris. Belhadj har forbindelser både med al-Qaida og IS. Han var leder for Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), og har seinere blitt rapportert som leder av IS i Libya. Det var medlemmer av denne gruppa som sto bak terrorangrepet i Manchester.   

John McCain overrekker pris til jihadisten og den seinere IS-lederen i Libya Abdelhakim Belhadj.

John McCains aktive og utrettelige kampanjer for at USA må bombe flest mulig land gjorde det naturlig at den store våpenprodusenten Lockheed Martin sendte følgende minneord om senatoren. Ingen har tjent så mye på McCains krigshissing som nettopp våpenprodusentene i USA.

Det føles helt naturlig at NRKs Tove Bjørgaas betrakter denne mannen som en «hedersmann». Det harmonerer med hennes virke som korrespondent for statskanalen i USA.

 

Les også Caitlyn Johnstone:

Do NOT Let Them Make A Saint Of This Asshole

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Man veit det er en solid rigga hype når verdensveven går helt bananas over at en gammal og sjuk senator fra andre sida av havet ryker ut. Pling pling.

 2. En hedersmann, i følge NRK. Men dette med verdensveven er tve-egget, for kommentariatet er også enstemmig.

 3. Som de sier på godt ny-norsk;

  • Good riddance to bad rubbish!
 4. Avatar for aford aford says:

  Synd man bare kan gi én like. :smile:

 5. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  Jeg minnes Putins svar da han på en pressekonferanse ble spurt om hvordan han så på John McCain? “Han ble tatt til fange av Nordvietnameserne. De gravde et hull i bakken og puttet han nedi. Det var der han mistet sin forstand” var Putins lakoniske svar.

 6. Avatar for aford aford says:

  He he, det kan utvilsomt virke som et rimelig sted å legge fra seg vettet sitt, det.

  Samtidig kan det være at det bør tas et visst forbehold, som tilfeldigvis er omvendt proporsjonalt med det klassiske zen-ordtaket; du finner ikke annet zen på fjellets topp enn du selv bringer med deg opp.

  Siden vi ikke vet helt hva mora til McCain tenkte i sitt stille sinn om den gutten og hodet hans da han var guttunge, kan det jo hende det var litt sånn “du mister ikke annet vett i det vietnamesiske hølet enn du selv bringer med deg ned”.

 7. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  Du er en mester med ord aford. McCain er nok en av de mange krigstraumatisrte på planeten som bærer på et ubevisst sug etter å gjenoppleve den traumatserte stituasjonen. Men han var feig nok til å fraråde en krig mot Nordkorea, Den frukten hang for høyt mente han.

  Han har selv fortalt om flasjh baks til Vietnam. Det ble vel uklart f9r han etterhvert hvilken krig som egentlig foregikk Han lengser gikk ikke til tapte kriger.

 8. Avatar for Slangen Slangen says:

  Fin oppsummering av Pål, men Caitlyn skriv makalaust, med svært interessante kommentatorar. I overskrifta føregrip ho nrk og avisenes dekning. Ein undrar seg over kunnskapsnivået bak serviliteten.
  Ny informasjon om at John kom fort opp av holet og hjalp vaktene med propagandaen. På krykker med Nixon etter eit kirurgisk inngrep.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

18 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.