Knapt noen har ønsket seg krig mot flere land enn John McCain

0

NRKs tidligere USA-korrepondent, Tove Bjørgaas, kommer på nettsidene til NRK med en nesegrus hyllest av senator John McCain. – Han var en hedersmann. Han hadde livskunnskap, innsikt og medmenneskelighet, sier den tidligere USA-korrespondenten.

– Bomb, bomb, bomb Iran!

Det var den samme «hedersmannen» som formulerte det han mente burde være USAs politikk overfor Iran i setningen: – Bomb, bomb, bomb Iran! som han sang på et møte  i South Carolina i 2008 på tonene av Beach Boys-sangen Barbara Ann..

Hans kampanjeleder sa etterpå at kandidaten bare hadde forsøkt å bidra med litt humor på møtet. Mulig det, men det sier vel noe om «hedersmannens» sans for humor. Og det å bombe andre land har stort sett vært McCains standardoppskrift for USAs utenrikspolitikk. Magasinet Mother Jones har lagd en katalog over land som McCain har foreslått aggressive handlinger mot, og da særlig bombing. Disse landene er:

 • Syria
 • Irak
 • Afghanistan
 • Libya
 • Kosovo
 • Nigeria
 • Bosnia
 • Nord Korea
 • Iran
 • Russland
 • Sudan
 • Mali
 • Kina

Det mange sikkert har glemt er at John McCain ikke bare var en aktiv støttespiller for Kosovo-krigen. I tillegg til å bombe den serbiske provinsen, ville han også at USA skulle forberede seg på an bakkekrig der med egne invasjonssoldater.

«Hedersmannen» har sjølsagt vært for mest mulig bombing av Syria og i mai 2013 lot han seg avbilde med kjente medlemmer av al-Qaida.

John McCain møtte kjente al-Qaida-ledere på sitt «hemmelige» besøk i Syria.

McCain var også, sammen med Victoria Nuland, i første rekke i å støtte opp under statskuppet i Ukraina og han hadde flere møter med kjente nazister der og ikke minst med Oleh Tyahnybok, grunnleggeren av det nazistiske Svoboda.

John McCain møtte nazisten Oleh Tyahnybok mange ganger under sine besøk i Ukraina.

Han støttet naturligvis bombekrigen som ødela Libya, i likhet med samtlige stortingsrepresentanter i Norge i 2011, men han møtte også en av de fremste jihadistlederne i Libya, Abdelhakim Belhadj, og overrakte ham en pris. Belhadj har forbindelser både med al-Qaida og IS. Han var leder for Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), og har seinere blitt rapportert som leder av IS i Libya. Det var medlemmer av denne gruppa som sto bak terrorangrepet i Manchester.   

John McCain overrekker pris til jihadisten og den seinere IS-lederen i Libya Abdelhakim Belhadj.

John McCains aktive og utrettelige kampanjer for at USA må bombe flest mulig land gjorde det naturlig at den store våpenprodusenten Lockheed Martin sendte følgende minneord om senatoren. Ingen har tjent så mye på McCains krigshissing som nettopp våpenprodusentene i USA.

Det føles helt naturlig at NRKs Tove Bjørgaas betrakter denne mannen som en «hedersmann». Det harmonerer med hennes virke som korrespondent for statskanalen i USA.

 

Les også Caitlyn Johnstone:

Do NOT Let Them Make A Saint Of This Asshole

 

 

 

 

 

Forrige artikkelBlir det forberedt en ny provokasjon med «kjemiske våpen» i Syria?
Neste artikkelVietnam krever erstatning fra Monsanto på vegne av ofrene for kjemisk krig
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).