New York Times rosemaler al-Qaida og IS i Idlib før offensiven

0

Syria forbereder seg på å frigjøre Idlib, det siste store området som er under kontroll av terroristene. Dette ønsker USA å unngå, og det offisielle propagandaorganet New York Times rykker ut med rosende omtale av terroristene.

I en rapport i «den grå dame», som avisa også kalles, blir terroristene fra al-Qaida filialen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), også kjent som al-Nusra, omtalet som «opprørere», «opprørsstyrker» og som «en de facto regjeringsmyndighet som har sørget for handel over den lange grensa til Tyrkia og sørget for leveranse av hjelpesendinger». NYT frykter hva som vil bli skjebnen til «opprørsstyrkene og deres sivile støttespillere som reiste seg for mer enn sju år siden for å kreve regimeendring».

«H.T.S. has controlled much of Idlib since 2015, acting as de facto governmental authority, facilitating trade across the long border with Turkey and organizing aid deliveries.”

Den syriske hæren omtales som “fiendestyrkene” i et avsnitt der NYT ser det hele fra terroristenes side:

«In response to the massing of enemy troops around Idlib, H.T.S. has destroyed key bridges and other infrastructure in efforts to reinforce defensive positions.» Og avisa forteller om hvordan “opprørerne” prøver å sikre familiene sine mot “de overgrepene de har sett fra regjeringsstyrkene”.

Jan Egeland under pressekonferansen i FN. Skjermdump.

FN opptrer som et ekko av Trump

President Donald Trump og utenriksminister Mike Pompeo har advart Syria og Russland mot å gjennomføre offensiven mot Idlib.

Trump skrev på Twitter at «president Bashar al-Assad i Syria må ikke gjennomføre et ansvarsløst angrep på Idlib».

FN lyder som et ekko av USA. Spesialutsending Staffan De Mistura og Jan Egeland holdt en pressekonferanse 4. september 2018 der de bønnfalt Syria og Russland om å ikke gjennomføre operasjonen. De sa at tre millioner sivile står i fare, noe som antakelig er en betydelig overdrivelse av antallet innbyggere i provinsen. Uten å legge fram noe som likner bevis for det påsto De Mistura at «begge parter i konflikten har kjemiske våpen». Og «kjemiske våpen» er nettopp det stikkordet USA og vestmaktene ønsker å bruke som påskudd for å sette inn et missilangrep på Syria. Det har kommet mange rapporter om at al-Qaida har fraktet inn kjemikalier som vil kunne brukes i en slik provokasjon.

Jan Egeland, som i 2011 sa at «Bashar al-Assad ikke kom til å holde flere nyttårstaler» (Dagens Næringsliv, 27. april 2011), var igjen framme med faren for sivile tap. Faren for sivile tap er da også stor, men det er fordi terroristene prøver å bruke de sivile som humanitære skjold. Syria, Russland og Iran har forsøkt å opprette humanitære korridorer for å bringe flest mulig sivile i sikkerhet.

Hvis Egeland var opptatt av faren for sivile tap, burde han ha rettet sin moralske pekefinger mot de stormaktene som har forsynt terroristene med våpen, ammunisjon og annet utstyr som har gjort det mulig for dem å gjøre Idlib til en festning for terrorisme.

Også Egeland høres ut som et ekko av sjefen for USAs Joint Chiefs of Staff, Joseph Dunford, når han sier «hvis det blir gjennomført en stor militæraksjon, må vi regne med en humanitær katastrofe», akkurat som om USA bryr seg om humanitære katastrofer, jamnfør Saudi-Arabias bombing av Jemen.

Også Dunford prøver å skyve de sivile i Idlib foran seg for å hindre at den siste terroristbastionen i Syria blir nedkjempet.

USA og Vesten fortsetter å støtte terroristene

Russland utenriksminister Sergeij Lavrov kritiserte USA for «enda en gang å sørge for at al-Nusra slipper unna». Og det er det det hele koker ned til. USA har hele tida støttet terroristene, direkte og indirekte, og nå prøver de å berge dem fra et endelig nederlag. Lavrov sa også at terroristene i Idlib «ikke har noen mangel på våpen og ammunisjon, og de har også avanserte våpen som militære droner, som de umulig kunne ha hatt uten utenlandske støttespillere».

Den tyrkiske avisa Aydinlik skriver om de første russiske flyangrepene på terroristenes stillinger i Idlib og skriver at det dreier seg om «områder som er langt fra de sivile og at det under disse angrepene ikke har vært noen fare for de sivile».

Kampen for å frigjøre Idlib fra terroristenes jerngrep avslører igjen hvordan USA, Vesten og oljediktaturene gjennom hele denne mer enn sju år lange krigen har operert og fortsetter å operere via armeer av leiesoldater, terrorister, som de har sørget for å utstyre med våpen i enorme mengder og som de også har finansiert.

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.