Labour kapitulerte for sionistisk press

0
Jeremy Corbyns prinsippfaste kritikk av Israels okkupasjonspolitikk har falt sionister i Israel og Storbritannia tungt for brystet. Derfor prøver de å spolere valget for ham.

Sionistiske krefter i Israel og internasjonalt har drevet en svært aggressiv kampanje mot Jeremy Corbyn der de har beskyldt ham for anti-semittiske. Den israelske skribenten Gideon Levy skrev om denne skitne kampanjen i den israelske avisa Haaretz. Og vi har omtalt det her.

Hensikten med den sionistiske kampanjen er å kriminalisere enhver kritikk av Israel og stemple den som «anti-semittisk». Ifølge avisa The Guardian har nå britiske Labour kapitulert for den sionistiske kampanjen og lagt seg fullstendig flatt for deres krav.

Det har som kjent vært mye snakk om utenlandsk innblanding i andre lands interne politikk i det siste, men er det noen som skamløst blander seg inn i andre lands politikk, er det som kjent Israel, noe også Noam Chomsky har pekt på i klare ordelag.

Israel og deres støttespillere har drevet en rein psykologisk krigføring mot Labour og Corbyn. Deres påstander om såkalt «anti-semittisme» i Labour er fullstendig fabrikkert og har bare hatt til hensikt å kvele enhver kritikk av Israel. Israel bruker det de kaller IHRA “working definition”. Som en vil se av denne «definisjonen» blandes Holocaust-fornektelse sammen med legitim kritikk av Israel. Det skal for eksempel ansees som «anti-semittisk» å «kreve av Israel en opptreden som ikke er forventet eller krevd av noen annen demokratisk stat» og å «sammenlikne den nåværende israelske politikken med nazistene». Kort sagt: Israel skal kunne meie ned så mange ubevæpnede palestinere de måtte ønske og fordrive så mange palestinere som de måtte ønske og Israel skal slippe å bli kritisert for det. For kritiserer du Israel, så er du «anti-semitt».

Antony Lerman, som er grunnlegger av Institute for Jewish Policy research sier at IHRA-definisjonen ble fremmet med vilje for «å sidestille kritikk av Israel med jødehat». Det farligste for Israel er naturligvis jødiske kritikere av sionismen, derfor blir de spesielt usatt for hatkampanjer. I fenruar 2018 ble for eksempel den jødiske anti-sionisten Tony Greenstein ekskludert fra Labour på grunn av sin kritikk mot sionister i partiet.

Og nå har altså Labour kapitulert for sionistenes krav om full aksept for IHRA-definisjonen «med alle dens eksempler».

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAleris er knyttet til skatteparadis
Neste artikkelMacron: EU trenger et nytt strategisk forhold til Russland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).