Noam Chomsky: Israel blander seg inn i valg i USA i enormt mye større grad enn Russland

0

Den kjente forskeren, analytikeren og samfunnskritikeren Noam Chomsky er blitt intervjuet på Democracy Now! og han kommenterte blant annet oppstyret omkring «Russiagate» og Russland angivelige innblanding i den amerikanske valgkampen slik:

«Ta nå for eksempel denne store saka om innblanding i våre uberørte valg. Blandet russerne seg inn i valget? Dette er et helt dominerende tema i mediene. I mesteparten av verden er dette en vits. Først og fremst, hvis du er virkelig interessert i utenlandsk påvirkning på våre valg; uansett hva russerne måtte ha gjort så er det en bagatell mot hva en annen stat gjør, åpent, frekt og med enorm støtte. Israels innblanding i valg i USA overgår i overveldende grad alt hva russerne måtte ha gjort. Jeg mener til og med til det punktet der statsministeren i Israel, Netanyahu, har gått direkte til Kongressen, uten en gang å informere presidenten og har talt til Kongressen, til ovasjonsartet applaus, for å prøve å undergrave presidentens politikk, noe som skjedde under Obama i 2015. Har Putin kommet for å holde en tale i et fellesmøte i Kongressen for å prøve å påvirke delegatene til å legge om USAs politikk, uten å informere presidenten? Og dette er bare en ørliten bit av denne enorme innflytelsen til Israel. Så hvis du skulle være interessert i utenlandsk påvirkning av valg i USA, så finnes det steder å lete.»

Intervjuet kan du se her:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTyrkia kjøper russiske S-400-missiler. Forholdet til USA forverres.
Neste artikkelTil minne om Samir Amin
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).