Macron: EU trenger et nytt strategisk forhold til Russland

0

Den franske presidenten Emmanuel Macron tar til orde for at EU må modernisere sitt forhold til Russland og skape «nye strategiske forbindelser». Macron sa under en pressekonferanse i Helsinki at Europa må forsvare sine egne strategiske interesser og at EU ikke lenger kunne være avhengig av USA på samme måte som før.

«Det er i vår interesse at EU skal ha et strategisk forhold til Tyrkia og Russland som kan bringe stabilitet og som i det lange løp vil gi styrke og samhold,» sa den franske presidenten.

Donald Trump har trukket USAs forhold til NATO i tvil og han har innledet en handelskrig som også rammer europeiske interesser i høy grad, så Macrons uttalelser er et uttrykk for virkelige, grunnleggende motsetninger mellom USA og EU. Macron sa at EUs forhold til Russland må «oppdateres»:

«Når det gjelder saker som angår cybersikkerhet, forsvar, strategiske forbindelser, så kan vi se for oss omrisset av et nytt forhold mellom Russland og EU  … som bidrar til stabilitet i hele regionen.»

Macron er en sterk tilhenger av å skape «en militær dimensjon i Europa», eller på norsk: skape en EU-hær, så uttalelsene må også sees i det perspektivet. Men at Frankrike og fransk økonomi har lidd under de amerikanske sanksjonene mot Russland kan det ikke være noen tvil om, og det er jo nokså åpenbert at NATO nå slår sprekker raskere enn berghammeren Mannen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.