«En bikkje biter ikke hånden som gir den mat»

0
Espen Thoresen skrev en nokså ubehjelpelig kritikk av Kari Jaquesson i Morgenbladet. Her er et svar.

Av Kari Angelique Jaquesson.

Tidligere moromann Espen Thoresen, kaller seg for tiden «dokumentarist» og har skrevet et innlegg i Morgenbladet 1. september.

Det mest interessante med innlegget er at det faktisk kom på trykk. Han tar for seg det veldige klikk-jaget som gammelmediene, eller «MSM – main stream mediene» opererer etter. Han får frem noen poeng om dette. Men i siste del av innlegget hans bærer det helt galt av sted. Det kommer meget godt frem at Thoresen slett ikke er noen dokumentarist, men først og fremst en systemlojalist.

Han kan tøyse litt, kritisere litt, men han forvisser i dette innlegget NRK om at han er på riktig side av gjerdet. Veksten i det som ennå kalles «alternative medier» er noe skummelt og uforståelig, noe som må stagges. Undertegnede blir nevnt. Selvsagt bruker ikke Thoresen argumenter, det synes usannsynlig at han har selv den minste kunnskap om noen av emnene han bruker som eksempel.

Thoresen har helt rett i at det er mye rare nyheter og påstander på nettet og at «kamparenaen heter Twitter og Facebook». Men gjør det noe, da? Til tross for et fargerikt språk, gir han oss ingen eksempler.

Det er vel heller de mediene som Thoresen hyller, vi må være på vakt overfor. Det er de som bringer falsk informasjon som har ført til kriger hvor land er blitt ødelagt, hundretusener har dødd og millioner har fått sine liv ødelagt. Thoresens lønn betales av dem som har løyet om Jugoslavia, Afghanistan, Irak, Libya, og Syria. Ikke alle har glemt «kuvøsedrapene i Kuwait», «masseødeleggelsesvåpen i Irak», «Bin Laden i Aghanistan», «Gaddafis massakrer» og «Viagra til soldater så de kan voldta flest mulig», samt «Assads gasskrig mot egen befolkning».

Denne siste løgnen som har gått kontinuerlig de siste årene i Thoresens «seriøse medier» er farlig for hele verden, fordi den i disse dager er i ferd med å føre til krigshandlinger fra USA og andre Nato-land som kan utvikle seg til storkrig med grufulle konsekvenser for oss alle.

Ei bikkje biter ikke hånden som gir den mat, og Thoresen etterlater sine eiere ingen tvil om hvor hans lojalitet ligger. Det er ikke hos publikum.

Kari Jaquesson

Forrige artikkelEU-toppmøte demonstrerer en union i langsom forvitring
Neste artikkelKrigen i Midtøsten – hvordan og hvorfor startet den?