Mot Dags mediekurs 2020

0
Convento dei Cappuccini er fra 1621 og klostergården har ikke forandret seg mye på 400 år.

Det trengs flere uavhengige og kritiske skribenter og mediefolk som både kan analysere og formidle. Derfor lanserer Mot Dag sitt mediekurs 2020. Kurset vil bli holdt i mars 2020 med oppfølging i juni.

Kursstedet i mars vil blir det tidligere fransiskanerklosteret Convento dei Cappuccini i Tolfa nær Roma. Der vil det gå over fire dager med forelesninger, oppgaver og praktisk mediearbeid. Det vil omfatte analyse, metode, kildebruk og kildekritikk og framstillingsmåte. Vi vil ta for oss både skriftlig og muntlig journalistikk og vil trene i bruk av nett-TV.

Kursansvarlig vil være sjefredaktør av steigan.no, Pål Steigan. Kurset er også delvis utviklet av journalistveteranen Halvor Fjermeros. Det vil også være flere andre kursholdere. Deres navn og det konkrete programmet vil bli offentliggjort i oktober 2019.

Convento dei Cappuccini har et velfylt bibliotek og det er bokhyller på alle rom.

Oppfølgingskurset vil bli holdt over to dager i Oslo i juni 2020.

Egenandel: Det blir en egenandel på 3000 kroner. Resten, det vil si utgiftene til kurset, reise til Italia og opphold med fullpensjon vil bli dekket av Mot Dag AS. Maten på Cappuccini er typisk italiensk og bygd på lokal tradisjon og lokale, kortreiste råvarer.

Antall: Vi har foreløpig satt et tak på 10 deltakere. Det kan bli justert.

Vise interesse: Det er mulig å melde sin interesse nå, helt uforpliktende naturligvis. I så fall skriver man en liten tekst om seg sjøl og om hvorfor man er interessert og sender den til vår adresse: kontakt@steigan.no. Merk mailen Mot Dags mediekurs 2020. Vi vil antakelig også åpne for svensk og dansk deltakelse.

Foredragsholdere: Mesteparten av virksomheten til steigan.no og Mot Dag er bygd på frivillig innsats. Vi trenger kompetente foredragsholdere som kan bidra til dette kurset bare mot å få oppholdet dekket. Kandidater kan sende sitt tilbud om dette til: kontakt@steigan.no. Merk mailen Mot Dags mediekurs 2020 – kursholder.

Donasjoner: steigan.no drives 100 prosent på grunnlag av bidrag fra leserne. Det vil også gjelde dette kurset, så dersom du skulle ønske å gi et ekstra bidrag for å hjelpe oss å realisere dette, ville vi være svært takknemlige. Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916.

Møt kulturbyen Tolfa

Byen Tolfa er til tross for sitt innbyggertall på bare litt i overkant av 5000 innbyggere blitt en av de viktigste festivalbyene i Italia med TolfArte-festivalen i august hvert år som flaggskip. Kursdeltakerne vil få omvisninger i lokalsamfunnet med innføring i lokal kultur og tradisjon.

Til og med Corriere dello Sport har hatt store oppslag om Tolfa og TolfArte.

Tolfa ligger nedenfor og rundt borgruinen La Rocca fra middelalderen. I disen i bakgrunnen ligger Roma 50 kilometer unna.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.