Mot Dags mediekurs 2020

21
Convento dei Cappuccini er fra 1621 og klostergården har ikke forandret seg mye på 400 år.

Det trengs flere uavhengige og kritiske skribenter og mediefolk som både kan analysere og formidle. Derfor lanserer Mot Dag sitt mediekurs 2020. Kurset vil bli holdt i mars 2020 med oppfølging i juni.

Kursstedet i mars vil blir det tidligere fransiskanerklosteret Convento dei Cappuccini i Tolfa nær Roma. Der vil det gå over fire dager med forelesninger, oppgaver og praktisk mediearbeid. Det vil omfatte analyse, metode, kildebruk og kildekritikk og framstillingsmåte. Vi vil ta for oss både skriftlig og muntlig journalistikk og vil trene i bruk av nett-TV.

Kursansvarlig vil være sjefredaktør av steigan.no, Pål Steigan. Kurset er også delvis utviklet av journalistveteranen Halvor Fjermeros. Det vil også være flere andre kursholdere. Deres navn og det konkrete programmet vil bli offentliggjort i oktober 2019.

Convento dei Cappuccini har et velfylt bibliotek og det er bokhyller på alle rom.

Oppfølgingskurset vil bli holdt over to dager i Oslo i juni 2020.

Egenandel: Det blir en egenandel på 3000 kroner. Resten, det vil si utgiftene til kurset, reise til Italia og opphold med fullpensjon vil bli dekket av Mot Dag AS. Maten på Cappuccini er typisk italiensk og bygd på lokal tradisjon og lokale, kortreiste råvarer.

Antall: Vi har foreløpig satt et tak på 10 deltakere. Det kan bli justert.

Vise interesse: Det er mulig å melde sin interesse nå, helt uforpliktende naturligvis. I så fall skriver man en liten tekst om seg sjøl og om hvorfor man er interessert og sender den til vår adresse: kontakt@steigan.no. Merk mailen Mot Dags mediekurs 2020. Vi vil antakelig også åpne for svensk og dansk deltakelse.

Foredragsholdere: Mesteparten av virksomheten til steigan.no og Mot Dag er bygd på frivillig innsats. Vi trenger kompetente foredragsholdere som kan bidra til dette kurset bare mot å få oppholdet dekket. Kandidater kan sende sitt tilbud om dette til: kontakt@steigan.no. Merk mailen Mot Dags mediekurs 2020 – kursholder.

Donasjoner: steigan.no drives 100 prosent på grunnlag av bidrag fra leserne. Det vil også gjelde dette kurset, så dersom du skulle ønske å gi et ekstra bidrag for å hjelpe oss å realisere dette, ville vi være svært takknemlige. Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916.

Møt kulturbyen Tolfa

Byen Tolfa er til tross for sitt innbyggertall på bare litt i overkant av 5000 innbyggere blitt en av de viktigste festivalbyene i Italia med TolfArte-festivalen i august hvert år som flaggskip. Kursdeltakerne vil få omvisninger i lokalsamfunnet med innføring i lokal kultur og tradisjon.

Til og med Corriere dello Sport har hatt store oppslag om Tolfa og TolfArte.

Tolfa ligger nedenfor og rundt borgruinen La Rocca fra middelalderen. I disen i bakgrunnen ligger Roma 50 kilometer unna.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Så du søkte og fikk nei?

 2. Personlig drømmer jeg om å kjøre et ukeskurs hver vinter på kulturklosteret som jeg har tatt initiativet til i Italia, der vi kan få tid til å jobbe med tenkemåte, analysemetoder, samfunnskritikk og skrivemåte. Maks 10 deltakere hver gang, tenker jeg.

  Men vi skal naturligvis også kjøre kurs i Norge. Vi kommer tilbake til begge deler. Forsøksvis vil vi sette ei øvre aldersgrense på 35 år, men får vi en knakende god søknad fra en med flere år på baken, så lar vi oss sannsynligvis bevege.

  Halvor_Raknes says:

  Sunday 23. June 2019

  Forsøksvis vil vi sette ei øvre aldersgrense på 35 år

  Dette syns jeg stinker! Jeg husker også en annonse Pål Steigan la ut for et par år siden der han også søkte etter unge mennesker.

  Hva er dette for gerontofob agenda? Er det potensielle sexpartnere man søker her? Okay, det er klart det er kult å jobbe i et «ungt, dynamisk miljø», men i det hele tatt å antyde alderspreferanse på søkere opplever jeg helt, på tryne!

  Og så fra et nettsted som steigan.no atpåtil!

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  De kan så utrolig godt se at de taper ungdommen, så at de troende tror at det er en mangel på unge som gjør at unge ikke interesserer seg for Marxismen, er forståelig.

  Jeg har forsøkt å fortelle det, men du får ikke unge mennesker til å lese Marx om det ikke gir status i venneflokken å kunne dette, og slik er det ikke lengre. Les Marx får du høre, om du ikke forstår, og da kommer heller ungdommen til oss, hvor man ikke må lære en hele ideologi før man kan få lov å delta. Om ikke annet så kan de begynne med å være viktig bare ved å spre memer, og når man først har blitt en deltager, så er veien kort for å ville lære mer, og det er ingen krav om hva det skal være heller.

  choose%20your%20class

 4. Steigan tenker nok langsiktig, og har vel et ønske om å rekruttere kritiske røster som kan kan bære konseptet videre i generasjoner. Gulrota er bra den mht pris og beliggenhet :wink: Helt klart at flere i “moden” alder også har et ønske om å kunne formidle sine kunnskap og refleksjoner bedre, men hva kan Mot Dag rekke over? Risiko for at konseptet blir for stort, med tendens til “forgubbing” blir kanskje ikke progressivt nok i det lange løp. Oppføgingskurset i Oslo kan kanskje sikte seg inn på et bredere lag, uten at pensumet blir endra.

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Alle vi gamlinger er opptatt av at noen kan føre arbeidet vårt videre, og vi vet at ingen er udødelige. Jeg er helt for at redaktøren tar inn lærlinger, så lenge han lærer bort det beste av marxismen - selv-kritikk og selv-proletarisering - her i form av undersøkende journalistikk. Og selvfølgelig hans anlytiske kunnskaper, for det er han dyktig på.
  Han vet også veldig mye om å stå i kontrovers, noe som kan styrke andre som må påregne det samme.

 6. Avatar for INK INK says:

  Erfarne gamle dinosaurer over 36 kan jo eventuelt delta som foredragsholdere, med oppholdet dekket og greier … og dele litt av all sin visdom etter et uendelig langt liv etc … :grin:

 7. Avatar for aford aford says:

  En viss risiko for forgubbing, det er nok lett underdrevet. Så lenge Steigan fortsetter å bruke kommunisme– og marxismebegepene, er forgubbing i alle Mot Dag AS’ aktiviteter obligatorisk: Det har helt siden dannelsen av SUF og AKP-ml vært slik i bevegelsen, at man som ungt medlem/ sentralkomitémedlem, få år etter at man er kommet i puberteten, sånn rundt 16-17-årsalderen, går rett fra veslevoksen til forgubbet. Man “kommer i forgubbingen”, som det heter. I kølsvarte, mann. Sjekk evt. historiske bilder og filmklipp av Steigan og Allern og Haugsgjerd og de for en utvetydig bekreftelse, dersom du har glemt hvor sexy og upretensiøs ml-bevegeĺsen pleide å være på 70-tallet. Den eneste som så ut som han hadde så mye som en anti-autoritær fiber i skrotten var Øgrim, og han tok typisk nok kvelden altfor tidlig. Jeg bare nevner det.

  Det hjelper altså ikke det spøtt å prøve seg med rekruttering blant unge, ubefestede sjeler og nyfødte under 35, som en annen lommemann på Lolitaekspressen, for å unngå forgubbing i marxist-leninistiske aktiviteter. Det må være noe annet som er årsak til den øvre aldersgrensen, evt. er de forgubbede nå kommet i demensen, og har glemt alt om hvordan dette fungerer i deres bevegelse. Men vi skal da for pokker ikke mobbe dem for det, Alzheimers og dess like er da for kølsvarte ikke noe sirkus, heller. Ikke for dem det gjelder. Makan.

 8. Avatar for aford aford says:

  Ok, dette er noen av de viktigste punktene som bør unngås for å slippe en voksentilværelse i hamsterhjulet, så langt hukommelsen rekker her og nå. Hvis det var det du spurte etter?

  • Boutgifter/ boliglån
  • Studielån
  • Bil
  • Barn
  • Interiørmagasiner
  • Gassgrill
  • Trygghetsbehov
  • For mye Møllers tran
  • Joggedress
  • Bur/ hamsterhjuĺ

  Lykke til!

  https://www.youtube.com/watch?v=c1f7eZ8cHpM

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

12 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

21 KOMMENTARER

 1. […] Hva er det ikke du får til der nede? Må bare få med kona nedover snart, hun er skeptisk og euroen er sterk, men Norge er jo knust. Nå har politikerne solgt et kjempestort skogsområde i Skien til Google, for at de skal rasere denne skogen samt ikke minst enda flere topper og øyer for å forsyne datagiganten med “fornybar kraft”. Vårt land knuses! Som Mjøslandet tårefotograf begynner det å demre at det eneste fornuftige man kan ta seg til er bruddstykke-fotografering, og her tror jeg 50 mm er best, da man hverken kan zoome ut på de store panoramaer eller zoome inn på det fjerne, men man er tvunget til å fokusere på bruddstykker i den umiddelbare nærhet. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.