George Soros investerer tungt i sosiale medier

0
Geroge Soros er fast inventar på møtene i milliardærklubben World Economic Forum.

Multimilliardæren George Soros har bestemt seg for å flytte en del av sine investeringer inn i Facebook, Apple og Twitter. Dette skjer gjennom investeringsfondet hans, Soros Fund Management. Han har også valgt å kjøpe seg kraftig opp i BlackRock, som er verdens største kapitalforvalter. I annet kvartal 2018 økte Soros sine investeringer der med 60 prosent.

Fondet til Soros kjøpte også en betydelig aksjepost i Spotify, den ikke helt ukjente strømmetjenesten for musikk, og i Pandora.

Som enhver annen milliardær kjøper Soros aksjer for å tjene penger og bli enda rikere, men i langt større grad enn de aller fleste milliardærer er Soros opptatt av investeringer som kan øke hans politiske innflytelse.

Ifølge Forbes er George Soros den 20. rikeste personen i verden med en personlig formue på 8 milliarder dollar. Investeringsfondet hans har en kapital på 26 milliarder. Sine politiske eventyr foretar han gjennom stiftelsen Open Society Foundation, som har brukt 14 milliarder dollar på påvirkningsprosjekter i over 70 land verden rundt.

Ingen andre har som ham etablert NGOer og kjøpt seg inn i sosiale bevegelser for å påvirke den politiske utviklinga i verden. Han skryter sjøl av at han har bidratt til å påvirke valg og gjennomføre en rekke «fargerevolusjoner».

Blant de mest kjente fargerevolusjonene som Soros har finansiert og støttet er roserevolusjonen i Georgia (2003,  oransjerevolusjonen i Ukraina (2004) og maidankuppet i Ukraina i 2014. I 2017 overførte Soros 18 milliarder dollar til Open Society Foundation. Dette gjør den til den nest rikeste filantropiske stiftelsen i USA nest etter Bill & Melinda Gates Foundation, og OSF har en enda mer aggressiv politisk agenda enn ekteparet Gates. Gjennom dette har han ikke bare sikret seg svært gunstige skattebetingelser, men han har etablert ei politisk «krigskasse» som ingen annen milliarder i verden er i nærheten av å ha maken til.

I alle de fargerevolusjonene Soros har vært aktiv i det siste tiåret og mer, har sosiale medier spilt en stor og økende rolle. At han nå investerer så tungt i selskaper som Facebook og Twitter må derfor sees som ikke bare en pengeplassering, men enda mer som investering i politiske redskaper.

Facebook, Twitter og andre sosiale medier har i den seinere tida vært aktive når det gjelder sensur av meninger og personer, og det blir det neppe mindre av med Soros som en av de største eierne.

 

Les også:

Om spekulanten og samfunnsødeleggeren George Soros

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.