George Soros investerer tungt i sosiale medier

10
Geroge Soros er fast inventar på møtene i milliardærklubben World Economic Forum.

Multimilliardæren George Soros har bestemt seg for å flytte en del av sine investeringer inn i Facebook, Apple og Twitter. Dette skjer gjennom investeringsfondet hans, Soros Fund Management. Han har også valgt å kjøpe seg kraftig opp i BlackRock, som er verdens største kapitalforvalter. I annet kvartal 2018 økte Soros sine investeringer der med 60 prosent.

Fondet til Soros kjøpte også en betydelig aksjepost i Spotify, den ikke helt ukjente strømmetjenesten for musikk, og i Pandora.

Som enhver annen milliardær kjøper Soros aksjer for å tjene penger og bli enda rikere, men i langt større grad enn de aller fleste milliardærer er Soros opptatt av investeringer som kan øke hans politiske innflytelse.

Ifølge Forbes er George Soros den 20. rikeste personen i verden med en personlig formue på 8 milliarder dollar. Investeringsfondet hans har en kapital på 26 milliarder. Sine politiske eventyr foretar han gjennom stiftelsen Open Society Foundation, som har brukt 14 milliarder dollar på påvirkningsprosjekter i over 70 land verden rundt.

Ingen andre har som ham etablert NGOer og kjøpt seg inn i sosiale bevegelser for å påvirke den politiske utviklinga i verden. Han skryter sjøl av at han har bidratt til å påvirke valg og gjennomføre en rekke «fargerevolusjoner».

Blant de mest kjente fargerevolusjonene som Soros har finansiert og støttet er roserevolusjonen i Georgia (2003,  oransjerevolusjonen i Ukraina (2004) og maidankuppet i Ukraina i 2014. I 2017 overførte Soros 18 milliarder dollar til Open Society Foundation. Dette gjør den til den nest rikeste filantropiske stiftelsen i USA nest etter Bill & Melinda Gates Foundation, og OSF har en enda mer aggressiv politisk agenda enn ekteparet Gates. Gjennom dette har han ikke bare sikret seg svært gunstige skattebetingelser, men han har etablert ei politisk «krigskasse» som ingen annen milliarder i verden er i nærheten av å ha maken til.

I alle de fargerevolusjonene Soros har vært aktiv i det siste tiåret og mer, har sosiale medier spilt en stor og økende rolle. At han nå investerer så tungt i selskaper som Facebook og Twitter må derfor sees som ikke bare en pengeplassering, men enda mer som investering i politiske redskaper.

Facebook, Twitter og andre sosiale medier har i den seinere tida vært aktive når det gjelder sensur av meninger og personer, og det blir det neppe mindre av med Soros som en av de største eierne.

 

Les også:

Om spekulanten og samfunnsødeleggeren George Soros

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for INK INK says:

  Denne fyren må da være nesten 90?
  Er han ikke snart for gammel til å være aktiv i Skurkeklubben?

 2. Er ikke kona hans 28 eller noe? Man er ikke eldre enn man føler seg.

 3. Avatar for aford aford says:

  Den klassiske formelen for beregning av høyeste sosialt akseptable aldersforskjell i parforhold mellom en kvinne og en mann, når hennes alder (antall år) f.eks. kalles x, mens hans alder kalles y, er slik:

  xy/2 + 7

  Eller, sagt med bare bokstaver: “Kvinnens alder bør minimum være som mannens alder delt på to, pluss sju år”.

  M.a.o, en fjorten år gammel guttunge skal holde seg til minimum helt jevnaldrende fjortiskjærester – og det er sikkert med en idé om nettopp den alderen (14) som typisk (mer eller mindre akseptabel) start-alder for kjæresteriet i tilværelsen, at noen en eller annen gang først formulerte denne ganske treffende tommelfingerregelen – mens iflg. samme beregningsmåte f.eks. han på 25 kan ha jentekjæreste som er minimum 19 1/2, og en kar på 50 ikke burde forsøke å pynte seg i offentlighet med damer på under 32.

  Soros er, som du helt presis foreslår, på raskt løp mot sine første 90; han er født 12. august 1930, og er følgelig nokså nær innpå akkurat 88 år nå. Da skal damen hans etter denne regelen helst minst være 44 + 7 = 51 år gammel, så kona er nesten innafor, bare kledelig ørlite for ung, ikke sant?

  Men, som Holmstad antyder over: Man er uansett ikke eldre enn man har Viagra og hjertestarter til, for kølsvarte.

 4. Avatar for SHO SHO says:

  Jeg kan ikke unngå å tenke på paragraf 2 i den gamle norske grunnloven hvor jesuitter, munkeordner og jøder ikke hadde adgang til riket. I dagens Ungarn er jo både slikt som jihadister, muslimsk brorskap og Soros sterkt mislikt. Paragraf 2 i den gamle grunnloven var nok en paragraf som dreide seg om forbud mot fargerevolusjon (og hvor forbud mot jøder nok mer var et forbud mot å slippe inn jødiske handelsbedrifter og rike jødiske bankfolk slik som Rothschield familien, mer enn det var et forbud mot jødisk religion og jøder generelt).

 5. Sitat fra Wikipedia

  Finansminister Herman Wedel Jarlsberg hadde i de vanskelig årene etter 1814 forsøkt å låne penger hos banker i London. På grunn av jødeparagrafen i Grunnloven fikk han ikke lån hos Rothschild, og Rotschild hadde fått de andre bankene i London med på boikott av den norske stat.

 6. Avatar for baluba baluba says:

  Han får vel tak i billige nye kroppsdeler?

 7. Relatert artikkel : Her hadde han møte med Stoltenberg i 2010.
  Stoltenberg var da i FN gruppe og Soros var rådgiver for denne gruppa.
  For øvrig er Dagens næringsliv i stallen til Soros, blant avisene da jeg leste på project syndicate.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere