Syria gjenerobrer stillingene mot Golan

0
Kontrollpostene mot Golan blir gjenerobret av Syria

Den syriske hærens raske frigjøring av områdene opp mot de okkuperte Golanhøydene fortsetter. 23. juli 2018 kunne syriske soldater igjen ta kontroll over kommandopostene som i mange år har vært kontrollert av jihadister. al-Nusras befestninger har falt som korthus etter at det ble klart at verken USA eller Israel ville rake kastanjene ut av glørne for dem.

Det var også denne raske frigjøringa som gjorde at Israel hals over hode måtte evakuere White Helmets-folkene som hadde søkt tilflukt i noe som bare for noen uker siden så ut til å være et sikkert område for dem.

Dette detaljkartet fra Southfront viser at det er bare bittesmå lommer som kontrolleres av jihadistene. Det kan være snak om dager – eller timer – før de også blir frigjort.

Jihadistene i Quneitra har kapitulert, og det var en viktig seier for Syria. Da hæren frigjorde den byen fant de store lagre av medisiner fra Israel og Jordan. Mer og mer av sannheten om denne intervensjonskrigen kommer for en dag etter hvert som de utenlandskstøttede jihadistene må flykte.

Nå rettes offensiven mot den sterkt befestede basen til Den islamske staten (IS) mot Golanhøydene. Gjennombrudd ventes i løpet av kort tid.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.