Syria gjenerobrer stillingene mot Golan

0
Kontrollpostene mot Golan blir gjenerobret av Syria

Den syriske hærens raske frigjøring av områdene opp mot de okkuperte Golanhøydene fortsetter. 23. juli 2018 kunne syriske soldater igjen ta kontroll over kommandopostene som i mange år har vært kontrollert av jihadister. al-Nusras befestninger har falt som korthus etter at det ble klart at verken USA eller Israel ville rake kastanjene ut av glørne for dem.

Det var også denne raske frigjøringa som gjorde at Israel hals over hode måtte evakuere White Helmets-folkene som hadde søkt tilflukt i noe som bare for noen uker siden så ut til å være et sikkert område for dem.

Dette detaljkartet fra Southfront viser at det er bare bittesmå lommer som kontrolleres av jihadistene. Det kan være snak om dager – eller timer – før de også blir frigjort.

Jihadistene i Quneitra har kapitulert, og det var en viktig seier for Syria. Da hæren frigjorde den byen fant de store lagre av medisiner fra Israel og Jordan. Mer og mer av sannheten om denne intervensjonskrigen kommer for en dag etter hvert som de utenlandskstøttede jihadistene må flykte.

Nå rettes offensiven mot den sterkt befestede basen til Den islamske staten (IS) mot Golanhøydene. Gjennombrudd ventes i løpet av kort tid.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVindkraftsvindelen fortsetter
Neste artikkelEcuador utlämnar Assange! Yttrandefriheten trängs tillbaka
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).