Manchester-bomberen ble reddet ut fra Libya av Royal Navy bare tre år tidligere

0
Salman Albedi

Både Salman Abedi og hans bror ble reddet ut fra Libya i 2014 av Royal Navy. Marinefartøyet HMS Enterprise førte Abedi til Malta før han vendte tilbake til Storbritannia. Tre år seinere massakrerte han 22 mennesker, deriblant barn, på en popkonsert i Manchester.

Det er britiske Daily Mail som skriver dette. Abedi og broren, Hashem, var blant mer enn 100 britiske statsborgere som ble hentet ut fra Libya av Royal Navy.

Varsleren David Shayler sa i 1997 at MI6 hadde finansiert et drapsforsøk på Muammar Gaddafi som skulle gjennomføres av Libyan Islamic Fighting Group (LIFG)  som er ei gruppe med nære forbindelser til al-Qaida. LIFG ble grunnlagt av libyske mujahedin som fikk sin opplæring under ledelse av CIA i Afghanistan. De er seinere blitt en del av al-Qaida.

Ramadan Abedi, faren til Manchester-bomberen Salman Abedi, skal være medlem av LIFG.

Telegraph skriver at:

«En gruppe motstandere av Gaddafi som var medlemmer av den illegale Libyan Islamic Fighting Group (LIFG) som bodde i nærheten av Abedi I Whalley-fjellene. Blant dem var Abd al-Baset Azzouz, en firebarnsfar fra Manchester, som dro til Libya for å drive et terroristnettverk der ledet av Ayman al-Zawahiri, Osama bin Ladens etterfølger som leder av al-Qaida.»

Under Vestens bombekrig mot Libya i 2011 var LIFG en viktig del av jihadistgruppene på bakken, som fungerte som «vårt» infanteri. De var velkjente for britisk og amerikansk etterretning.

Den mektige tenketanken Brookings Institution skriver i en rapport at

«Like the MB (Muslim Brotherhood, min anm.) and its offshoots, the LIFG and the jihadi trend have supported the February 2011 revolution, and played a significant role in the removal of Gadhafi’s regime. The movement brought a wealth of paramilitary experiences to Libyan revolutionaries. The members of the movement were heavily involved in multiple armed conflicts, including in Afghanistan, Algeria, and Chechnya.»

Senatorene John McCain og Lindsey Graham ga i 2014 en pris til Abdelhakim Belhadj, LIFGs leder.

I forbindelse med krigen i 2011 begynte Storbritannia å sørge for fri utreise for libyske jihadister, ikke minst fra Manchester-området, for at de skulle dra til Libya for å slåss mot Gaddafi.

Middle East Eye (MEE) skriver at den britiske regjeringa fulgte en «åpen dør»-politikk som tillot libyere i eksil og britisk-libyere å delta i krigen i 2011 som styrtet og drepte Muammar Gaddafi, sjøl om dette var folk som sto på myndighetenes terrorliste.

MI5 og MI6 organiserte og forberedte terroristene og ga dem pass og fri utreise til Libya – «no questions asked». Og til slutt ble det Royal Navy som reddet dem ut igjen, og Salman Abedi kunne komme hjem til Storbritannia der han tre år senere takket for hjelpen ved å sprenge 22 ungdommer i lufta.

 

Les:

Bombemannen var et produkt av vår krig i Libya

MI6 hjalp jihadister organisere seg i Manchester

Storbritannias samarbeid med radikale islamister

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.