Bombemannen var et produkt av vår krig i Libya

15
Salman Albedi

Salman Abedi, 22-åringen som angivelig drepte 22 mennesker på konserten i Manchester, var antakelig et politisk produkt av Vestens krig mot Libya og Syria. Han var en libyer som ble jihadist, og som senere ble trent opp i Syria i kampen for å styrte Syrias regjering.

Ifølge London Telegraph var Abedi sønn av libyske immigranter som bor i en boligområde i Manchester som er sterkt preget av av segregasjon. Der skal han ha hatt kontakt med islamister. Han vendte tilbake fra Libya bare noen få uker før sjølmordsattentatet i Manchester.

Salman Albedi

Før Vestens og Norges angrep på Libya var det ikke noe IS eller al-Qaida i Libya. Det fantes jihadistiske grupper, blant annet i Benghazi, og det var vår bombing og våre våpen som gjorde dem til en hær av jihadister. De var vårt infanteri og når de har makt i deler av Libya i dag, så er det et direkte produkt av en ulovlig bombekrig der Norge gikk i spissen.

Gaddafi advarte sjøl i januar 2011 mot at dersom han ble styrtet, ville resultatet blli islamistiske angrep på Europa. I en telefonsamtale med Tony Blair sa Gaddafi at «jihadistene ønsker å kontrollere Middelhavet og de vil angripe Europa.»

Men regjeringene i Europa lyttet ikke til advarslene. De var så oppsatt på å utføre ordrene fra Washington at de verken hørte på ham eller Den afrikanske union. Resultatet er et Libya der IS og al-Qaida har baser og der de kan trene opp tusener som Salman Abedi.

Det hviler derfor et tungt ansvar på Stoltenberg, Støre og andre norske politikere, både for å ha ødelagt Libya og for å ha skapt livsvilkår for terroristgrupper som har gitt oss Salman Abedi og andre folk som ham.

Ifølge Frankrikes utenriksminiser Gérard Collomb reiste Abedi også til Syria, der han hadde kontakt med IS. Der fikk han trening som jihadist i Vestens stedfortrederkrig mot Syria. Han ble en av de «syriske opprørerne» som Vesten har avlet fram og gitt støtte til.

Og han er ikke alene. Norge og våre allierte gir fortsatt støtte til og trener opp folk som ham. Så lenge våre ledere holder på slik, vil det komme nye terroraksjoner av folk som Abedi, en av våre allierte fra krigene i Syria og Libya.

Norges krig mot Libya i 2011 er fortsatt et blødende sår. Det vil presse seg fram et nasjonalt oppgjør om denne krigen, og jo før jo bedre. Det er allerede gått betennelse i dette såret.

 

Les:
Hvis ikke Stoltenberg stilles for retten, så har loven mistet sin verdi

Hvem vedtok bombinga av Libya i 2011?

Natos bombkrig gjorde Libyen till ett vilda västern på 2000-talet

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. Vi skulle altså bare latt Ghadaffis soldater fortsette med å utrydde alt hellig liv i Libya?

  Dessuten er det litt ulogisk at en som er trent opp i Syria for å styrte Assad og som har Storbritannias sympati på sin side, skulle bli bombemann i Manchester.

  Stole heller på Live nyheter, enn på bearbeidete nyheter som kommer senere, påtvunget av psykologiprofessorer som kan bruke forskjellige former for utpresning for å få gjennom viljen sin. Det er bedre å stole på USA enn dem.

  Jeg mener at det er konfliktpsykologene som skaper konflikter, krig og massakrer, og ikke USA og deres allierte. Irak er et unntak.

  • Psykologer er selvfølgelig svært onde, men jeg mener å kunne lese mellom linjene i din kommentar at de tross alt ikke altid klarer å justere virkeligheten helt etter sin snevre fasit.

  • «Vi skulle altså bare latt Ghadaffis soldater fortsette med å utrydde alt hellig liv i Libya?» Fortsette? Da må man jo allerede ha begynt på noe. Det var jo utenlandske jihadister som sto for angrepet på ambassaden i Bengazi, så da er det naturlig at myndighetenes styrker slår tilbake. Hvis f.eks noen polakker i Norge gikk til angrep på den britiske ambassaden i Oslo, ville selvfølgelig regjeringen sette inn soldater mot dette, som Gahdaffi gjorde i sitt hjemland.

   «Det er bedre å stole på USA enn dem.» Anbefaler at man verken stoler på USA eller psykologiprofessorene, da historien har vist at de ikke er til å stole på.

   • Jeg tenkte på det som foregikk i Libya da demonstrasjonene begynte. Noe må ha foregått siden folket reiste seg så massivt mot styret. Jeg tipper at det samme foregikk i alle landene sør for Middelhavet der psykologiprofessorer og deres ormeyngel forsøkte å overta disse landene, anklage hellige og få dem forfulgt, fengslet og drept.

    De kommer også hit på rekke og rad med sine anklager, «tester», «prøver og sabotasje. Når de forlater oss, lider ingen av dem av forstoppelse.

 2. Faren hans som er Salafist rømte fra Gaddaffis regime på 90 tallet og familien flyttet tilbake etter Gaddaffis fall har jeg lest, litt rart at sønnen skal være sur på vesten for å ha bombet fiendene til faren og gjort det mulig for familien å returnere?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.