Norges mest delte nettsaker i mai 2018

9

Nettjenesten Storyboard lager statistikk over trafikken på nettet. Blant de statistikkene de produserer er oversikter over hvilke nettsteder som har mest treff måned for måned. Den såkalte faktasjekkeren Faktisk.no har en artikkel om dette basert på statistikken for mai 2018. Der avslører de at et par av de sidene som har flest treff er totalt useriøse sider som legger ut det rene tull. Det er dette som er hovedpunktet i artikkelen, og det er forsåvidt greit. Men det som forsvinner i avsløringer av vodkais og gigantiske brennmaneter er at en del etablerte medier gjør det overraskende svakt i forhold til en del nyetablerte uavhengige medier.

Når man holder de useriøse nettstedene utenfor blir lista ganske interessant, og kanskje ikke slik Faktisk.no hadde håpet, siden de eies av noen av de største mediene i Norge. Her er den redigerte lista:

Norges mest delte nettsaker (de useriøse unntatt)
Delinger i snitt
1 rights.no 1296
2 vg.no 445
3 nordnorskdebatt.no 408
4 frifagbevegelse.no 387
5 document.no 365
6 tv2.no 337
7 steigan.no 277
8 dagbladet.no 252
9 forskning.no 193
10 resett.no 159
11 e24.no 130
12 nettavisen.no 126
13 aftenposten.no 110
14 dagsavisen.no 82
15 bt.no 82
16 nrk.no 75

 

Som man ser er steigan.no på sjuende plass når de useriøse holdes utenfor, og vi må jo innrømme at vi noterer oss det med en viss tilfredshet. Nå er det jo det å si, og det er viktig: Når det gjelder antall delinger totalt har vi bare 41 282, mens vg.no troner på toppen med 946 578 delinger totalt.

Det er naturligvis leserne av steigan.no som sørger for at vi ligger så godt an på statistikken, og det takker vi for. Og leserne synes tydeligvis at det innholdet vi leverer er så bra at de gjerne vil dele det med andre. Det er en forpliktelse vi skal fortsette å gjøre så godt vi kan for å leve opp til.

Vi har ingen rike onkler og tanter, så vi er 100 prosent avhengige av at leserne også gir bidrag til prosjektet, enten gjennom enkeltbidrag eller som faste støtteabonnenter med månedlige bidrag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Interessant. Takk skal du ha og gratulerer!
  Antar imidlertid at volum ikke er det samme som kvalitet.
  I et samfunn der IQ er synkende og påvirkningen av propaganda økende.

  Vil som eksempel anta at av VG´s 946 578 delinger, berører ingen av dem “Elefantan i rommet”, som sannsynligvis er den viktigste debatten vi bør ta, med tanke på våre etterkommere.
  En debatt som blir sterkt sensurert, begrenses gjennom politisk korrekthet, trusler til redaktører og journalister, og som med dagens lovgivning kan medføre juridiske konsekvenser.

  I utlandet sitter det personer fengslet, og Udo Ulfkotte er ikke lenger blandt oss.

 2. Tips. VG viser denne debatten.

 3. Avatar for ABC ABC says:

  Ja fan. Best å tenke på noe annet. Min åsikt er uansett ubetydelig. VG heroin er herlig tils virkeligheten nå triller ned i skallen på oss. Dvs når pengerøkningen er over og gjelden skal betales… = epidemi i selvmord. VG er tingen:)

 4. ABC, Videoen er ikke produsert av VG, men vist på VG siden, og VG forsvarer blandt annet som deltaker i en forøvrig interessant debatt, når de på lovlig vis kan bruke skjult mikrofon i sitt arbeid.Jeg er klar over det momentet at de hadde en representant på Bilderberg i år.Jeg kjøper ikke den avisa lenger, men gjorde et unntak her om dagen pga en artikkel om integrering i arbeidslivet, og da kostet den 40 kr.

 5. Avatar for ABC ABC says:

  Opps, trodde jeg snakket med en VG fantast da kun VG er indoktrinering. Skal se video. Beklager…

 6. Debatten skulle opprinnelig omhandle Israel, men siden “ingen andre enn “De Kristne” ønsket å delta”, besluttet man å endre tema.
  Interessant å konstatere. Kan det være “Elefanten i rommet” som er ute og går?
  Bare en tanke som slo meg…

  Selve debatten ser jeg nå. Takk skal du ha!

 7. Tanker etter halv tid:
  Istedet for å ta en debatt om Israel, la oss heller ta en debatt om et pågående angrep på Kristendommens tilstedeværelse i Norge.

  Skulle forøvrig vært interessant om VG kunne lage et prosjekt, der de setter søkelys på stiftelser, styrt gjennom eierskap basert på ihendehaverdokumentasjon. De har da sannsynligvis en god mulighet til å begynne med sin egen eier, Schibsted.
  Deretter kunne muligens veien videre gå gjennom Sverige, der Schibsted har eierskap i medier, hvorav i hvert fall ett tidligere var tilknyttet Wallenberg-dynastiet.

  Schibsteds eierskap er forøvrig godt belyst i tidligere innlegg på steigan.no der vi vel ikke kan se helt bort fra at “Elefanten i rommet” kan ha en viss innflytelse.


 8. Australsk TV “banner i Kjærka” og får positiv omtale i Russia Today.
  På tide for Schibsted å gå til oppkjøp?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere