Norges mest delte nettsaker i mai 2018

0

Nettjenesten Storyboard lager statistikk over trafikken på nettet. Blant de statistikkene de produserer er oversikter over hvilke nettsteder som har mest treff måned for måned. Den såkalte faktasjekkeren Faktisk.no har en artikkel om dette basert på statistikken for mai 2018. Der avslører de at et par av de sidene som har flest treff er totalt useriøse sider som legger ut det rene tull. Det er dette som er hovedpunktet i artikkelen, og det er forsåvidt greit. Men det som forsvinner i avsløringer av vodkais og gigantiske brennmaneter er at en del etablerte medier gjør det overraskende svakt i forhold til en del nyetablerte uavhengige medier.

Når man holder de useriøse nettstedene utenfor blir lista ganske interessant, og kanskje ikke slik Faktisk.no hadde håpet, siden de eies av noen av de største mediene i Norge. Her er den redigerte lista:

Norges mest delte nettsaker (de useriøse unntatt)
Delinger i snitt
1 rights.no 1296
2 vg.no 445
3 nordnorskdebatt.no 408
4 frifagbevegelse.no 387
5 document.no 365
6 tv2.no 337
7 steigan.no 277
8 dagbladet.no 252
9 forskning.no 193
10 resett.no 159
11 e24.no 130
12 nettavisen.no 126
13 aftenposten.no 110
14 dagsavisen.no 82
15 bt.no 82
16 nrk.no 75

Som man ser er steigan.no på sjuende plass når de useriøse holdes utenfor, og vi må jo innrømme at vi noterer oss det med en viss tilfredshet. Nå er det jo det å si, og det er viktig: Når det gjelder antall delinger totalt har vi bare 41 282, mens vg.no troner på toppen med 946 578 delinger totalt.

Det er naturligvis leserne av steigan.no som sørger for at vi ligger så godt an på statistikken, og det takker vi for. Og leserne synes tydeligvis at det innholdet vi leverer er så bra at de gjerne vil dele det med andre. Det er en forpliktelse vi skal fortsette å gjøre så godt vi kan for å leve opp til.

Vi har ingen rike onkler og tanter, så vi er 100 prosent avhengige av at leserne også gir bidrag til prosjektet, enten gjennom enkeltbidrag eller som faste støtteabonnenter med månedlige bidrag.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelGrådige finansfolk svindler pensjonister for sparepengene deres
Neste artikkelKløften mellom USA og Tyskland blir bare større, den vestlige alliansen rakner
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).