Går de svenske sosialdemokratene mot en kollaps?

1
De svenske partiene presenterte desemberavtalen 2014 og la grunnlaget for SDs vekst.

Det sosialdemokratiske partiet i Sverige har vært et av de sterkeste partiene i det som var Den sosialistiske internasjonalen. (Den kaller seg nå Progressive Alliance og er programmatisk for globalisme og ny verdensorden.). Deres partifeller i Europa har kjørt skutene sine så grundig på skjæret at de er blitt redusert til småpartier, slik som PASOK i Hellas og PS i Frankrike. Nå står det svenske sosialdemokratiet tilsynelatende for tur. Meningsmålinga fra Novus/SVT for juni 2018 viser at partiet stuper. 23,8 prosent mot Sverigedemokratene 21,9 prosent. Ett feilgrep til fra sosserna, så er SD Sveriges største parti. For 10 år siden lå Socialdemokraterna på 43,6 prosent. Dette er en historisk tilbakegang. Og stort sett har partiet falt for eget grep. Löfven har kastet over bord det siste som var igjen av forankring til arbeiderklassen og gjort S til et parti for identitetspolitikken, NATO og globalismen.

Kilde: Novus/SVT

Sammen med de andre partiene inngikk S den såkalte desemberavtalen i 2014. Som vi skrev den gangen var det å gjøre SD til Sveriges eneste opposisjonsparti.

I allianse med overklassen har Löfven gått i spissen for å skrote verdens beste velferdsstat, og han har gått inn for en masseinnvandring som det svenske samfunnet ikke klarer å takle. Samtidig har han og partiet hans gjort det tilnærmet forbudt å diskutere problemene i Sverige.

Sverigedemokraterna er et høyreparti – partiet har stemt med Moderaterna i ni av ti saker.  Men flertallet av partiets velgere definerer seg som arbeidere, flere enn for både Socialdemokraterna og Vänsterpartiet, skrev Bella Frank i artikkelen Det nya arbetarpartiet i magasinetArena.

SD er nå det største partiet i arbeiderklassen. I 2017 støttet nesten 30 prosent av arbeiderne SD mot 24 prosent på Socialdemokraterna.

Og det til tross for at SD er et høyreparti som vil splitte arbeiderklassen og som stemmer med Moderaterna i det meste. Dette har kunnet bli slik fordi sosserna så til de grader har sviktet og hånet arbeiderklassen og sagt klart og tydelig at man skiter i arbeiderklassens bekymringer og problemer.

 

Les også:

Om Sverige, eliten og ekstremhøyre

Finnes det en svensk kultur?

Moralism eller marxism?

Mångfald som religion

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. ABC says:

    Kan det vare så enkelt som at Sosialdemokratene har fra å hatt fagbevegelsen som sponsorer fått nye sponsorer. Og resultatet er en ny politikk. “Follow the money” alltid…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere