Går de svenske sosialdemokratene mot en kollaps?

0
De svenske partiene presenterte desemberavtalen 2014 og la grunnlaget for SDs vekst.

Det sosialdemokratiske partiet i Sverige har vært et av de sterkeste partiene i det som var Den sosialistiske internasjonalen. (Den kaller seg nå Progressive Alliance og er programmatisk for globalisme og ny verdensorden.). Deres partifeller i Europa har kjørt skutene sine så grundig på skjæret at de er blitt redusert til småpartier, slik som PASOK i Hellas og PS i Frankrike. Nå står det svenske sosialdemokratiet tilsynelatende for tur. Meningsmålinga fra Novus/SVT for juni 2018 viser at partiet stuper. 23,8 prosent mot Sverigedemokratene 21,9 prosent. Ett feilgrep til fra sosserna, så er SD Sveriges største parti. For 10 år siden lå Socialdemokraterna på 43,6 prosent. Dette er en historisk tilbakegang. Og stort sett har partiet falt for eget grep. Löfven har kastet over bord det siste som var igjen av forankring til arbeiderklassen og gjort S til et parti for identitetspolitikken, NATO og globalismen.

Kilde: Novus/SVT

Sammen med de andre partiene inngikk S den såkalte desemberavtalen i 2014. Som vi skrev den gangen var det å gjøre SD til Sveriges eneste opposisjonsparti.

I allianse med overklassen har Löfven gått i spissen for å skrote verdens beste velferdsstat, og han har gått inn for en masseinnvandring som det svenske samfunnet ikke klarer å takle. Samtidig har han og partiet hans gjort det tilnærmet forbudt å diskutere problemene i Sverige.

Sverigedemokraterna er et høyreparti – partiet har stemt med Moderaterna i ni av ti saker.  Men flertallet av partiets velgere definerer seg som arbeidere, flere enn for både Socialdemokraterna og Vänsterpartiet, skrev Bella Frank i artikkelen Det nya arbetarpartiet i magasinetArena.

SD er nå det største partiet i arbeiderklassen. I 2017 støttet nesten 30 prosent av arbeiderne SD mot 24 prosent på Socialdemokraterna.

Og det til tross for at SD er et høyreparti som vil splitte arbeiderklassen og som stemmer med Moderaterna i det meste. Dette har kunnet bli slik fordi sosserna så til de grader har sviktet og hånet arbeiderklassen og sagt klart og tydelig at man skiter i arbeiderklassens bekymringer og problemer.

 

Les også:

Om Sverige, eliten og ekstremhøyre

Finnes det en svensk kultur?

Moralism eller marxism?

Mångfald som religion

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBilderberg 2018 – en papirtiger?
Neste artikkel2018: Mindre havis i Arktis enn man noen gang har målt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).