Provokatører i Paris

2

Den franske arbeiderklassen står midt oppe i en uhyre viktig kamp mot Emmanuel Macrons arbeidslivslover. Dette mobiliserte titusener av folk på gata 1. mai i landsorganisasjonen CGTs demonstrasjon i Paris. Denne kampen ble nesten helt satt i skyggen av svartkledde provokatører med masker som satte fyr på biler, knuste og ramponerte forretninger og kastet stein på politiet.

Demonstrasjonene er omtalt både i Libération og Le Monde, men det er provokatørene som får det sentrale oppslaget. En kvinnelig demonstrant som Libération snakket med sa at «Vi kunne like gjerne ha tatt oss en tur i parken.»

Her hjemme er det i noen miljøer en voldromantisk fascinasjon for disse black bloc-folkene, og sist vi skrev om dem ble vi kritisert for å «angripe kameratene våre». Men dette er ikke kamerater. Det er provokatører. Volden deres tjener ingen positiv hensikt. Den er bare destruktiv og har til hesikt å provosere til voldelige sammenstøt med politiet. Dette vil drive vanlige arbeidsfolk vekk fra gatene og gi overklassens maktorganer de påskuddene de ønsker til å forby demonstrasjoner.

Vi vet ikke om det er noen som står bak provokatørene og trekker i trådene. Kanskje er det ingen. Kanskje er de bare så forblåst dumme at de tror at det de gjør er «kamp mot systemet». Men vi vet av historiske erfaringer at det italienske etterretningsvesenet i de såkalte «blyårene» i Italia brukte ultravenstregrupper som front for fascistiske voldshandlinger for på den måten å diskreditere og kriminalisere venstresida. Det kan ikke utelukkes at noe liknende skjer i Frankrike.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. aford says:

  Drittanarkister! Messing-kødder kamuflert som sivile kødder!

  Og hvis de ikke er det, får de nesten skylde seg sjæl når vi sier vi synes de ligner noe innmari.

  For hvordan i kølsvarte hadde en vettug anarkist forestilt seg å skulle få sympati for ideologien eller bli tatt seriøst på ønsket om maksimal individuell frihet og minimal statsmakt med en sånn infantil drittungestil som det der. Anarkister meg i nedafor der hvor ryggen skifter navn. Det er ikke i McDonalds’ vinduspost kampen står. Men at lynch mob type folk og andre voldsromantikere og sveiseblinde hatere historisk sett like gjerne har prøvd det sorte og røde flagget på armbindet som svastikaen, er dessverre et faktum jeg kan gjøre lite med, annet enn å stå for noe annet i anarkismens navn enn sånt sprøyt. Og har man ikke nok voldelige rævediltere i sort å sende ut i felt på provokasjon og avsporingsmanøvrer, får man be noen av de bolde, brodne i ordensavdelingen om å trekke i Ⓐ og sørge for at effekten allikevel oppnås.

  Vetta pokker hva jeg synes er verst.

  Tvi.

  community%20watch

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere