Kampanje: Én ny støtteabonnent hver dag fram til 17. mai. Vi er i mål!

0

Av Pål Steigan

I ro og mak har vi kjørt en minikampanje for steigan.no med mål om å øke antall støtteabonnenter med 70 innen 17. mai. Vi kom i mål: 73 nye. Det er kjempebra. Takk alle sammen. Disse 73 har lovt å støtte nettavisa med om lag 140.000 kroner i året. For oss med våre minibudsjetter er dette svært bra.

Samtidig har april 2017 vært den beste måneden hittil når det gjelder bidrag til steigan.no. Husk på at vi ikke har noen rike onkler eller tanter. Vi har ikke kapitalkrefter eller staten i ryggen. Det hele finansieres av lesernes støtte. Vi ønsker heller ikke å ha noen betalingsmur. Vi ønsker at så mange som mulig kan ta del i det vi publiserer.

Og det er mange. De første fire månedene i år hadde vi i gjennomsnitt 115.000 unike lesere. Det er mindre enn for eksempel Klassekampen som på sin nye digitalutgave har 154,000. Men det er for eksempel betydelig mer enn hva Arbeiderpartiet (38.000), Civita (18.000) og Radikal Portal (25.000) har.

steigan.no har ca. 10.000 faste lesere og i enkelttilfeller, når vi treffer planken perfekt med tema, timing og innhold, kan vi ha opp imot 50.000 lesere.

Og dette bringer meg til et viktig poeng. Hvis 10% av våre faste lesere kunne tegne seg for et støtteabonnement på nivå med de 73 nye, ville det gi oss over 1,9 millioner kroner å rutte med i året. Dette er ikke utopi. Jeg vet at dere finnes. Dere leser nettavisa daglig, og dere liker det. Dette er det vakre med de små talls lov, som jeg liker å kalle det. Mange folk som bidrar med litt skaper til sammen en kraft.

De vi jobber med er å avsløre de kreftene som driver verden mot krig og mer massiv utplyndring av vanlige folk. Vi analyserer den klassekampen vår motstandere fører og avslører de løgnene de bruker for å få folk til å godta krigene deres og de stadig økende klasseforskjellene. Vi gjør så godt vi kan for å bruke saklige argumenter, fakta og analyse. Vi vet at det blir satt pris på. Vi vet at vi med små krefter kan påføre motstanderen tap, når vi bare vet hvor vi skal sette inn stiletten. I dag kan vi dokumentere at dette arbeidet bærer frukter. Enda så små vi er og enda så lite penger vi har, kan vi registrere at vi har begynt å skape opinion. Blir vi tre-fire ganger sterkere, noe som absolutt er innenfor rekkevidde, skal vi gjøre vei i vellinga.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMassakren på Gaza: Den åpenbare dobbeltmoralen
Neste artikkelMinnetale ved Per William Andresens bisettelse
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).