Massakren på Gaza: Den åpenbare dobbeltmoralen

28
Israelsk skarpskyttere meier ned palestinere, men det er Iran som skal straffes.
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

De såkalte «menneskerettighetsorganisasjonene» og mediene responderer helt annerledes på dokumenterte drap på Gaza enn de ville gjort, og har gjort, i andre sammenhenger der sivile demonstranter blir drept. Men saken er at vi har ikke sett maken til kaldblodige drap på sivile. Vel, om vi da ikke skal reise tilbake til det som skildres i filmer som «Schindlers liste» der tyske soldater skyter blink på jødiske fanger i konsentrasjonsleir.

Likheten mellom nazi-offiser som skyter jødiske fanger og «israelske» soldater som skyter sivile palestinere er åpenbar

Gaza ér en konsentrasjonsleir, noe som har blitt påpekt av en rekke observatører, deriblant den tidligere spesialutsendingen for FN, Lakhdar Brahimi, som siterte en av de som er fanget i Gaza.   Den svært «Israel»-vennlige tidligere britiske statsministeren David Cameron beskrev Gaza som en fengselsleir.

Gaza er blokkert, innbyggerne er fanger uten rettigheter
Gaza er blokkert, ingen får dra derfra uten tillatelse fra okkupantene. To millioner mennesker bor der, barn, kvinner, menn. De kan ikke reise noen steder. Tilgang på vann, mat, medisiner, strøm   – alt kontrolleres av okkupantene. Livsvilkårene er uutholdelige og er behørig dokumentert.  Verdens Helseorganisasjon beskriver hvordan okkupantene hindrer palestinere å komme seg til legeavtaler.
De må søke «israelske» myndigheter om tillatelse og må gjennom militærsperringer for å komme seg til medisinske undersøkelser og behandlinger.  Kun omlag halvparten av søknadene blir innvilget, over 40% tok så lang tid at pasientene ennå ikke hadde fått noe svar den dagen de skulle ha vært på  sykehuset og gikk dermed glipp av viktige helsetjenester.
Mange har dødd på grunn av dette. 

 

Levevilkårene på Gaza er uutholdelige. Hvilken fremtid kan denne gutten drømme om? Foto: WHO

På Gaza ligger veltrente skarpskyttere  på trygg avstand.
Militære skarpskyttere ligger på opphevede sandbarrikader som ser ut til å være spesiallaget for anledningen, og ligger flere titalls meter fra folkemengdene. Det er en såkalt «buffersone» mellom området som demonstrantene oppholder seg på og soldatene.  Selv om det skulle vært bevæpnede deltagere i demonstrasjonene, ville de ikke de utgjort noen fare for soldatene på bakketoppen.  Men det er altså ubevæpnede demonstranter det er snakk om, som ikke har ytret noe annet ønske enn sin bevegelsesfrihet, noe de fleste av oss selvsagt tar for gitt å ha. De vil også ha retten til å vende hjem, lik sine brødre og søstre i landflyktighet. Dette har de rett til ifølge internasjonal lov. Problemet er at Netanyahuregimet lik sine forgjengere ikke respekterer internasjonal lov, og det får heller ingen konsekvenser for dem at de gir blaffen.

Ikke en eneste «israelsk» soldat har blitt såret eller drept.

Media lyver gjennom valg av språk
Når blir en massakre et «sammenstøt»? Vestlige medier bruker gjennomgående begrepet «sammenstøt» om det som skjer på Gaza. Hadde det samme, eller noe lignende skjedd noe annet sted ville de selvsagt ha brukt det korrekte begrepet massakre. Hva annet kan vi kalle militære skarpskyttere, trygt plassert i god avstand som skyter ubevæpnede demonstranter for å drepe? Det har kommet påstander om at det er noen bevæpnede deltagere, men da må en regne hjemmelaget steinslynge eller sprettert som en så stor fare for velutstyrte soldater at det skal som rettferdiggjør drap. Det er liten grunn til å tro at disse er så effektive at de i det hele tatt når soldatene oppå sanddynene. Det er som sagt ikke rapportert en eneste skade på noen av soldatene.

Media bruker ordet «sammenstøt» om drap i kaldt blod. «israelske» soldater var aldri i fare, de ligger i trygg avstand på sandbarrikader.

I skrivende stund er nær tre tusen palestinere skadet, hvorav 224 barn, mange med livstruende og varige skader, over seksti er rapportert døde denne uken. De drepte forblir uten navn eller ansikt i vestlig presse, noe som ville vært utenkelig om det samme hadde skjedd i et av «våre» land. Men de har et navn, de skulle også hatt et liv.

De har et navn, hadde en fremtid. Men de drepte på Gaza er ansiktsløse, navnløse i vestlig presse. Over seksti mennesker har blitt drept i kaldt blod av veltrente snikskyttere denne uken. Den lille babyen døde på av gass fra de «israelske» styrkene.

Mangel på respons fra «Verdenssamfunnet»
Hvor er ropene om straff fra «Verdenssamfunnet» som ellers er så raske på banen via sine talspersoner fra diverse europeiske og amerikanske politikere. Hvor er kravene om sanksjoner, om at «vi må gjøre noe» fra politikere og organisasjoner som «Human Right Watch? Noen land har valgt å utvise ambassadører fra sine land, men i Norge toer politikerne sine hender.
Da fiktive gassangrep i Syria og like fiktive giftdrap i England stod på menyen (vi har ennå ikke sett hverken bevis eller de påståtte ofrene i noen av sakene) var responsen resolutt; bombing med tap av av menneskeliv i Syria, utvisning av russiske diplomater fra en rekke europeiske land og USA.

Human Right Watch er alltid snare til å kreve at «vi må gjøre noe», men slike krav blir ikke fremsatt når det gjelder «Israel».  Det kan gi inntrykk av en partiskhet fra leder Ken Roth som ellers ikke er nådig mot utvalgte statsledere.

Human Right Watch  hevder at «Israel» har rett til å «forsvare sine grenser». 
Men i følge sionistene eksisterer ikke Palestina, så hvilket land mener Netanyahuregimet at Gaza ligger i? Hvilken landegrense er det snakk om å «forsvare»?

 

Roth er langt mer konkret når det gjelder andre statsledere. Han krever tiltale og ser tydeligvis ikke noe galt i å bombe som «respons» til tross for at Syria forsvarer seg mot velutstyrte leiemorder og militser som har til hensikt å styrte regjeringen og drepe presidenten, mens «Israel» skyter ned sivile som bare vil ha retten til å komme hjem og slippe løs fra fengselet Gaza . Ledere i vestlige land er glade i å bombe «for å beskytte sivile».

Libya ble bombet på bakgrunn av rykter. På Gaza kan vi selv se drapene til ettermiddagskaffen.
Hvor blir det av de «gode bombene» nå?

Hvorfor krever ikke Kenneth Roth og Human Right Watch reaksjoner og tiltale mot Netanyahuregimet?
Roth har fremstått som nærmest besatt og har skrevet tusenvis av tweets om president al Assad . Både for Assad, Venezuelas president Maduro og Nord-Koreas leder Kim-Jung II krever Roth tiltale og straff, altså lederne i akkurat de landene USA ønsker regimeskifte i .
Men det fremmes ingen krav fra Human Right Watch om  tiltale overfor Netanyahu – hva kommer det av?

Også i overfor presidenten i Venezuela mener Roth at «noe må gjøres»

Nord-Koreas leder skal også stilles for retten ifølge HRW-sjefen

Les også: 70 år etter Nakba: Flyktningers rett til å komme hjem igjen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


28 KOMMENTARER

 1. «…Vestlige medier bruker gjennomgående begrepet «sammenstøt»» Fordi vestlige medier er 99 % eid av zionistiske interesser.

  • Ha ha. Det er vel steigan.no som utgjør 1 prosenten da? Der jødehatet kommer inn, der går vettet ut. Mange snakker negativt om hatretorikk i «alternative» medier, men steigan.no ligger ikke langt bak.

   • Vel, så stor er vel Steigan ikke at han dekker 1 %. Er det en piko-promille, så er vi kanskje der. Det er jo bare å undersøke litt selv, så finner du fort ut at de fire største mediahusene i verden er zionist-styrt, i tillegg til Reuters og AP.
    Hvor er det jødehat på steigan.no?

    • Hvor? Hva med å starte med å se på ditt eget innlegg?

     «Fordi vestlige medier er 99 % eid av zionistiske interesser.»

     Enten mener du her at 99% er eid av staten Israel, hvilket er så tåpelig at ingen tror på det, ikke engang du. Eller så mener du at 99% er eid av jøder, eller kapital styrt av jøder. Det er som kjent en gammel nazi-påstand at jøder styrer alt av kapitalisme her i verden, «pengegriske» som de er. Du trer inn i denne «stolte tradisjonen» med ditt innlegg.

     • Uten å blande meg inn i selve påstanden (99% av media eies av zionistiske interesser), så vil jeg gjerne minne deg på at zionistiske interesser IKKE betyr den israelske staten, ei heller det generelle begrepet jøde. Ergo er ikke uttalelsen «jødehat». Den er derimot zionist-fiendtlig og det er helt greit.

 2. De palestinske demonstrantene som ble skutt forsøkte ikke å klatre over muren/gjerdet med våpen eller bomber. De ble skutt i god avstand fra muren, noen med stein og slynger som ikke utgjorde en fare for israelske sikkerhetsstyrker. I en slik situasjon kan ikke de israelske sikkerhetstyrkene påberope seg rett til å skyte med skarpt, det berettiger situasjonen overhodet ikke.
  Derfor må nedskytingen av disse palestinerne omtales som det er, mord og myrderier utført av vokterne til verdens største konsentrasjonsleir.

  • Mye tyder på at Israelerne opererer med en sikkerhetssone på 300 yards for bevæpnede og 100 yards for ubevæpnede palestinere. Å nærme seg gjerdet er uansett potensielt selvmord, likevel tar de med seg både barn og små babyer. Er det noen som tvinger dem til det? Eller er det noe spesiell grunn til at de ikke heller protesterer ved gjerdet mot Egypt?

   https://www.nytimes.com/interactive/2018/04/13/world/middleeast/gaza-fence-aerial.html

   For øvrig er jeg enig i at de israelske soldatene i større grad burde benyttet gummikuler. Dette er svært kritikkverdig og kan potensielt klassifiseres som drap, men det endrer likevel ikke det enkle faktum at palestinerne kunne valgt å holde seg borte fra gjerdet.

   • Så vidt jeg vet er det ikke malt en red line eller satt opp en 100 yard marker på palestinsk område som markerer hit men ikke lenger, det er gjerdet/muren som er den offisielle grensen. Hvis det er som du sier, at krysser en ubevæpnet person, til og med et barn, en umarkert 100 yard grense, så vil personen bli skutt, er det helt uholdbart for Israel å hevde selvforsvar, det skal omtales som mord.

    • Spør deg selv hvorfor Hamas demonstrerte ved gjerdet. Var det for å bejuble gjerdet eller var det et forsøk på å få det revet ned? Vi vet nå i ettertid at de aller fleste som ble drept der var Hamas-medlemmer. Spør deg så hva som ville skjedd dersom tusenvis av Hamas-medlemmer stormet inn i nærliggende israelske landsbyer? Ville de delt ut klemmer, gjort high-five og spredd sitt fredsbudskap? Eller ville de ha skåret strupen over på kvinner og barn?

     Jeg spør fordi jeg fortsatt har tro på intellektuell redelighet.

     • «Spør deg selv hvorfor Hamas demonstrerte ved gjerdet. Var det for å bejuble gjerdet eller var det et forsøk på å få det revet ned? Vi vet nå i ettertid at de aller fleste som ble drept der var Hamas-medlemmer».
      Det er uvesentlig hvorfor de var der og om det var Hamas medlemmer. Ubevæpnede mennesker ble skutt ned fra langt hold av skarpskyttere til tross for at de ikke utgjorde en trussel mot Israel eller dem.

      «Var det for å bejuble gjerdet eller var det et forsøk på å få det revet ned?».
      De forsøkte ikke å rive ned gjerdet/muren, til det trengs tungt maskineri. Mange ble skutt ned mens de var på god avstand av gjerdet, ubevæpnet mens de ropte slagord.

      «Spør deg så hva som ville skjedd dersom tusenvis av Hamas-medlemmer stormet inn i nærliggende israelske landsbyer? Ville de delt ut klemmer, gjort high-five og spredd sitt fredsbudskap? Eller ville de ha skåret strupen over på kvinner og barn?».
      Det er en tenkt situasjon som sannsynlig ikke kommer til å skje. Realitetene her var at ubevæpnede mennesker langt unna muren ble skutt mens de ropte slagord og holdt plakater, det er mord uansett hvor på kloden.

  • Jødehat? seriøst? Er du Israelbot eller hønsehjerne? Forstår du ikke forskjell på saklig dokumentert kritikk av en stat som begår direkte krigsforbrytelser mot sivile, kontra religiøs/etnisk forfølgelse av individer?Tror du har forvilla deg bort fra kommentarfeltet på resett eller document hvor ekkokammeret hyller sin avgud israel og hetser alle som tør stille kritiske spørsmål;)

  • Å beskylde Steigan.no for jødehat synes jeg blir utidig generelt og spesielt i denne situasjonen. Hva partene kalles når den ene parten er verdens rikeste etniske gruppe, med Midtøstens sterkeste militærmakt, bak et høyt gjerde av armert betong, med skarpskyttere bak befestede stillinger langs hele gjerdet, og med en alliert som USA med verdens største krigsmaskin som kommer til unnsetning på et øyeblikks varsel, skyter ubevæpnede sivile fra den andre parten som befinner seg mange titalls meter fra gjerdet, og den andre parten er maktesløse, forsvarsløse, utslåtte og hjelpeløse i verdens største konsentrasjonsleir, slike myrderier skal kalle på fordømmelse uansett.

   Det å kaste jødekortet, å vise til jødenes historie for å forsvare noe som er mord uansett på kloden holder ikke, det er ikke jødene vel unt å skyte blink på ubevæpnede sivile selv om Holocaust fant sted.

 3. Ingen tvil om at de israelske soldatene i større grad skulle brukt gummikuler, men hva mener Jaquesson hadde skjedd dersom gjerdet falt og kanskje 10000 palestinere hadde veltet inn i Israel? Har hun reflektert over dette?

  • Jeg har aldri sett noen «velte» over en grense, og jeg synes heller du skal svare på disse spørsmålene:
   – Hvilket land ligger Gaza i?
   – Du bruker uttrykket palestinere, betyr det at du anerkjenner staten Palestina?
   – Hva er det demonstrantene ønsker?
   – For å bruke dine egne ord: Hva hadde skjedd om «kanskje 10000 palestinere hadde veltet inn i Israel?»
   – Skal palestinere ha samme rettigheter som andre mennesker?
   – Om svaret ditt er ja, kan du fortelle i hvilken grad dette er tilfelle med dagens situasjon for menneskene som lever på Gaza og andre steder ?
   – Du velger å bruke «jødehat», kan du utdype og komme med konkrete eksempler fra teksten som gir deg disse assosiasjonene?
   – Kan du gi en kort kommentar på hvorfor så mange jøder mener sionisme er fullstendig inkompatibelt med judaisme.

   • I stedet for å svare på et veldig enkelt spørsmål, så bruker du hersketeknikken som heter «avledningsmanøver». Så jeg spør igjen: hva vil mest sannsynlig skje dersom gjerdet ryker og potensielt tusenvis av palestinere velter innover jordbrukslandet i retning israelske landsbyer?

    • Ingenting annet enn at de hadde kommet seg ut fengselet Gaza. I motsetning til deg, om jeg skal dømme utifra det spørsmålet, ser jeg på palestinere som mennesker, mennesker med rett til bevegelsesfrihet. Derimot er jeg mer engstelig for hva IDF kunnet funnet på, de er jo allerede eksperter på å drepe unger på kloss hold.

     Sånn, nå kan du svare på mine spørsmål.

     • Ja, jeg støtter palestinernes rett til en egen stat, men også Israels rett til å forsvare seg selv. En tostatsløsning er selvsagt den eneste mulige løsningen, men Hamas ønsker altså ikke dette og velger jihad og terrorisme i stedet for en konstruktiv politisk linje.

      Og når de israelske soldatene skyter ubevæpnede palestinere med skarpt uten selv å være direkte truet, eller uten at de er i umiddelbar nærhet til gjerdet, vil også jeg fordømme dette. Men hvis dette gjerdet skulle falle og Hamas ruller inn i Israel, da åpnes portene til Mordor. Det er skremmende at du velger å bagatellisere de opplagte konsekvensene av dette. Hvis flere tusen palestinere stormer over jordene i retning de nærmeste israelske landsbyene, så ville alle israelere de kom over bli drept på stedet. Massakrert på verst tenkelige måte. Kvinner, barn, alle. Dette bør være en no-brainer, men du velger å bagatellisere problemstillingen som «mennesker med rett til bevegelsesfrihet». Dette er en tvers igjennom useriøs holdning til en potensiell massakre på sivile israelere.

      I mitt hode er du en del av problemet, ikke en del av løsningen, og du skiller deg ikke en centimeter fra ekstremistene på motsatt side, eller «zionistene» om du vil.

    • Jeg lar Gideon Levy svare deg: «Sannheten er at Israel er helt forberedt på å massakre hundrevis og tusenvis og å utvise titusener. …Årevis av hjernevasking, demonisering og dehumanisering har båret frukter. Alliansen mellom politikerne og media for å undertrykke og fornekte virkeligheten har lykkes. Israel er klar til å begå grusomheter. Ingen vil stå i veien lenger. Hverken innenfra eller utenfra.»

  • Har du reflektert over at da jødene veltet inn i Palestina på 40-tallet, så meide de ned innbyggerne, knuste hundrevis av landsbyer og byer, og fordrev noen 100.000 fra deres hjem og jord – og har fortsatt med det siden den gang? Fullt forstålig at desperate palestinerne gjør det de gjør, selv om det er stein og kasteslynger mot stridsvogner, snikskyttere og droner.
   La oss lese hva VeteransToday har å si: https://www.veteranstoday.com/2018/05/16/the-nakba-forgiveness-in-face-of-israels-great-global-arrogance-and-cruel-indifference-towards-palestinians/

   • Jeg forsvarer på ingen måte den urett som Israel sto bak den gangen, men i 2018 er Israel her for å bli. Så lenge Hamas benekter dette, og den jevne palestiner slutter opp om Hamas, så vil det bli nye 50 år med blodsutgytelser. La meg spørre deg: mener du at staten Israel har rett til å eksistere?

 4. Jeg tror at Kari må holde seg til «fitness» og ikke politikk. Hun er helt på jordet i nesten alt HiN sier. Veldig tydelig at hun er en jødehater. Israel er et anerkjent land og fortjener ikke «gåsøyner». Men vi mister ikke søvn over denne «damen» og hennes hatefulle og uriktige «fortellinger». Lenge leve Israel ????????

 5. Roy.
  Krig er noe djevelskap – det er vi vel alle enig om, og som Israel-venn så er jeg ikke i tvil om at de gjør sine feil, men hvem gjør ikke det?
  Kjaquesson er tydeligvis grepet av en ensrettet media og jeg ønsker derfor svar på følgende:
  Norge sendte 15 F 16 kampfly til Libya og våre soldater fikk hovedansvaret for bombingen fra luften, fordi de ble rost av blant annet USA for sin dyktighet. Men så vet vi at der var flere feilbombinger og bare i det ene tilfellet så mener jeg at det var 71 voksne og barn som ble drept. Hvorfor reagerte du ikke på dette? Var det fordi du mener det var politisk riktig? Så ble det publisert i pressen i går om at Hamas pisker alle som ikke godtar pålegg om å demonstrere på Gaza – Hva mener du om dette? Hamas bruker barnesoldater ned i 13-14 års alderen til å blant annet skyte skarpt i kamper mot Israel. Men Hamas lar dem ikke bruke uniform og når de blir drept i kamper så blir Israel stemplet som barnemordere. Hva mener du om dette? Hva mener du om de som sminket flere barn til det nesten ukjennelige for så å bruke et filmteam til å lage falske filmklipp som omtrent hele verden skulle bruke som bevis for Israels djevelskap? For et år siden slettet Egypt ca 1600 – 2600 hus på Gazastripen for å skaffe en buffersone mellom Gasa og Egypt. Hva mener du om dette?
  Hvorfor kritiserer du ikke Egypt for å stenge grensen? Hvorfor drar familiene med sine barn fra 0 år og oppover til den farlige grensen? Burde ikke Hamas eller barnas foreldre vært fordømt/straffet? Jeg har mange mange flere spørsmål om du trenger dem.

 6. Denne mannen er sakelig og ser klart:
  Col. Kemp Tells UN: “Hamas seeks destruction of Israel and murder of Jews everywhere”

  UN Human Rights Council Special Session on Gaza
  May 18, 2018

  UN High Commissioner Zeid: “Eighty-seven Palestinians have been killed by the Israeli security forces, and over 12,000 people have been injured…The stark contrast in casualties on both sides is also suggestive of a wholly disproportionate response: on the Israeli side, one soldier was reportedly wounded, slightly, by a stone…. the population of Gaza are caged in a toxic slum from birth to death, dehumanized by the Israeli authorities…”

  PLO: “None of the civilians used any firearm or lethal weapon… [For Israel] those who were killed from amongst the protesters have no value, just like Nazis… Criminal acts of the Israeli occupation forces against civilians…”

  UAE for Arab Group: “We deeply condemn Israel’s repression of Palestinian protesters, collective punishment… We call for an international inquiry to put a prompt end to repression…”

  Qatar: We condemn massacres and gross violations of the occupying forces. Women, children, and journalists have been killed.”

  Iraq: “Horrific violations by Israeli forces…”

  UN Watch, Colonel Richard Kemp:

  I have the honour to take the floor on behalf of United Nations Watch.

  I commanded British troops in Afghanistan, Iraq, the Balkans and Northern Ireland, and served with NATO and the United Nations. I have come straight from the Gaza front line to share my assessment.

  Based on what I observed, I can say that everything we just heard here is a complete distortion of the truth.

  The truth is that Hamas, a terrorist organization that seeks the destruction of Israel and murder of Jews everywhere, deliberately caused over 60 of its own people to get killed.

  They sent thousands of civilians to the front line — as human shields for terrorists trying to break through the border.

  Hamas’s goal, in their own words, was “blood… in the path of Jihad.”

  I ask every country in this Council: You have all been telling us that Israel should have reacted differently. But how would you respond if a Jihadist terror group sent thousands to flood your borders, and gunmen to massacre your communities?

  Your failure to admit that Hamas is responsible for every drop of blood spilt on the Gaza border encourages their violence and use of human shields. It makes you complicit in further bloodshed.

  If Israel had allowed these mobs to break through the fence, the IDF would then have been forced to defend their own civilians from slaughter and many more Palestinians would have been killed.

  Israel’s actions therefore saved lives of Gazans; and if this Council really cared about human rights, it should commend the Israel Defence Force for that, not condemn them on the basis of lies.

 7. Har du fullstendig glemt at gaza også grenser mot egypt? Alle disse tullete anklagene mot israel hadde hatt adskillig mer hold i seg hadde det ikke vært for dette faktum at palestinerene burde fritt kunne reise og få det dem vil via egyptiske grensen i stedet, hvorfor nevnes det aldri det med et ord når det skrives om gaza? Eller vent, ingen jøder i egypt, så ingen man kan anklage for noe der, så da nevner vi ikke det

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.