Indisk politi skjøt og drepte 13 demonstranter under en protest mot smelteverk

1
I bakgrunnen skjermdump fra video fra demonstrasjonene i Tamil Nadu. Innfelt: politi som skyter på demonstranter (fra twitter).

Store menneskemengder samlet seg i protest mot koppersmelteverket som drives av Vedanta-selskapet Sterlite Copper. De ble angrepet av politistyrker som skjøt og drepte 13 mennesker, skriver Asia Times.

Smelteverket ligger i den sørlige delstaten Tamil Nadu i India og protestbevegelsen retter seg mot den omfattende forurensninga fra verket, som skal ha rammet grunnvannet i området ved Thoothukudi eller Tuticorin by.

Innbyggerne har krevd fullstendig nedleggelse av verket, som er et datterselskap til Vedanta Ltd. De sier at utslippene fra verket er en trussel mot liv og helse i området.

Vedanta Ltd er en an verdens største selskaper i sin bransje og har over 60.000 ansatte. Sterlite-fabrikken er det nest største koppersmelteverket i India og kan produsere 400.000 tonn kopper i året. Selskapets konsesjoner er omstridt.

Det norske oljefondet hadde tidligere en eierandel i selskapet, men i 2014 ble det vedtatt å selge denne posten på grunn av selskapets alvorlige skadevirkninger på miljøet. Men Norge er til gjengjeld en av de største eierne i BlackRock – som igjen er en av de største eierne i Vedanta.

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Norske myndigheter = Korrupte til beinet!:rage:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere