Al-Nusra finansieres med menneskesmugling

0
Fra opprullinga av terrorist- og menneskesmuglernettverket i Italia.

Av Pål Steigan.

Terrorismen i Syria blir finansiert blant annet gjennom menneskesmugling. Dette er blant annet blitt kjent gjennom en etterforskning i Italia som er gjennomført av Guardie di Finanza på Sardinia og i Lombardia. Dette skriver den italienske avisa La Repubblica. Deres undersøkelser har sporet opp overføringer av to millioner euro til Syria, Tyrkia og Libanon. Pengene fra Italia er blitt brukt til å kjøpe inn kalashsnikovs. Ifølge etterforskerne er det al-Qaidas filial i Syria, al-Nusra, som står bak denne virksomheten.

Pengene stammer fra menneskesmugling på ruta gjennom Balkan. Antiterroravdelinga i italiensk politi har samarbeidet med Finanza om opprullinga og man har arrestert 12 personer. Terroristene har smuglet pengene inn i Syria gjennom det såkalte hawala-systemet og pengene kommer via syrere som er bosatt i Italia, Sverige, Ungarn, Østerrike, Tyskland, Nederland og Danmark.

En av lederne i nettverket er Daddue Anwar, som er sjef for jihadistenes gruppe på Sardinia, men som har flyttet til Norrköping i Sverige, der han lever av tilskudd fra det offentlige. al-Nusra-folkene har organisert menneskehandel gjennom Balkan til Ungarn og det er altså inntektene fra denne virksomheten som er blitt brukt til terrorvirksomhet i Syria.

Dette viser igjen at den organiserte massemigrasjonen er tett knyttet til organisert kriminalitet og terrorisme Massemigrasjon er milliardindustri. Interpol sier at menneskesmugling i dag genererer 28 milliarder dollar i året, og er den raskest voksende kriminelle bransjen i verden.

Dette drives av mafiaorganisasjoner, jihadistgrupper og andre kriminelle nettverk, og de behersker hele verdikjeden fra Guineabukta til Skandinavia. I tillegg til fortjenestene ved illegal transport, illegale papirer, bestikkelser og så videre kommer profitt i narkohandel, prostistusjon, slavearbeid og annen kriminell virksomhet.

Og mafiaene er blitt eksperer til å gå ut og inn mellom svart og hvit økonomi. De tar gjerne statsstøtte for å drive asylmottak, slik det har skjedd flere ganger i Italia, samtidig som de tvinger nigerianske kvinner til prostitusjon. For mafiaorganisasjonene er massemigrasjonen som en gave fra himmelen. Financial Times skrev i 2015:

”Den organiserte kriminaliteten i Italia har demonstrert en fabelaktig evne til å drive med alt fra narkotikahandel og prostitusjon til utpresning og forfalskninger. Nå har de funnet en ny kilde til illegale inntekter: migrasjonskrisa som har ført tusenvis av asylsøkere til italienske strender etter å ha krysset Middelhavet fra Nord-Afrika.”

Det er noen som tjener grovt på denne massemigrasjonen. Det er naturligvis menneskesmuglerne, som tjener tusenvis av dollar per hode, og som i noen tilfeller tar betaling i form av organer. Det er jihadister og narkobander som skattlegger denne virksomheten underveis. Det er mafiaene som forsyner seg av migrantstrømmen og gjør folk til slaver, økonomisk eller seksuelt. Og det er de store selskapene som får et arbeidsmarked der fagorganisering og reguleringer ikke lenger finnes, og hvor prisen på arbeidskrafta kan presses til bunns.

Men når skal Økokrim i Norge begynne å interessere seg for hvordan norske hjelpeorganisasjoner bruker offentlige norske skattekroner til direkte finansiering av terrorgruppene i Syria?

Les:

Den moderne slavetrafikken

Massemigrasjon og profitt

Hvor havner de norske bistandspengene i Idlib?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.