Hvor havner de norske bistandspengene i Idlib?

0
Norske bistandorganisasjoner vet lite om hvor de norske hjelpemillionene havner.

Av Eva Thomassen.

Hvor er de ”Lokale, sekulære sivilsamfunnsorganisasjoner som jobber etter humanitære prinsipper” ? Og, hvor er pengene ?

Jeg har flere ganger skrevet at såkalte «bistandsorganisasjoner» som opererer i Idlib, IKKE har kontroll over pengene de påstår de har kontroll over. Jeg har hevdet at NGOéne vet selv at de må samarbeide med terrorgrupper for å få pengene inn i Syria fra Tyrkia og derfra til sluttmottaker. Jeg har hevdet at de ikke snakker sant når de hevder de har kontroll eller rett og slett lyver når de sier de har kontroll.

Når man ser på denne videoen ser man at terrorgrupper ikke bare har kontroll over grensene mellom Tyrkia og Syria. De har satt opp checkpoints over hele Idlib. De har også, som jeg har skrevet, kontroll over disse lokale rådene som Norsk Folkehjelp og andre samarbeider med. Jeg har skrevet om hvordan Norsk Folkehjelp driver med kornprodusjon, potetkurs og sauevaksineringskurs.

Det jeg ikke visste er at jordene er konfiskert av terrorgrupper og selges til høystbydende. Vet Norsk Folkehjelp det?. Det sies det er utstedt en fatwa om at alle kvinner må være svartkledd fra topp til tå, med hansker, sokker (!). Norsk Folkehjelp har sy- og strikkekurs for kvinner i idlib, kvinner helt kledd i svart. Hvem er disse kvinnene?

Med den kontrollen terrorgruppene har i Idlib er det garantert ingen som støtter den syriske regjeringen på de kursene. Kanskje ikke rart egentlig når man vet hvilket grunnsyn Norsk Folkehjelp har i Syria. faktisk.no har sett på påstandene jeg har skrevet om overnevnte og ment jeg ikke snakker sant. De påstår norske bistandsorganisasjoner snakker sant og rapporterer detaljert til UD.

Jeg har sett bevisgrunnlaget for faktisk.no´påstand om at jeg tar feil. Jeg mener korrespondansen mellom UD og NGO bekrefter at jeg ikke tar feil. Blant annet ved at NGO ikke redegjør for hvordan de smugler millionene av kroner over grensen fra Tyrkia, samt at de ikke legger fram kvitteringer fra mottakere og mellommenn på vegen.

Ser man på denne filmen er det INGEN tvil om at Norsk Folkehjelp, Norwac, Leger Uten Grenser må samarbeide med ikke bare én terrorgruppe, men et utall. De må passere en rekke check points over hele Idlib. Når man samtidig vet at Idlib-provinsen er helt avhengig av bistand, er det etter denne videoen INGEN tvil hvor millioner av norske skattekroner går. Vi bør kreve av bistandsorganisasjonene å kommentere innholdet i denne filmen. Det nytter ikke lenger å snakke om «av sikkerhetsgrunner kan vi ikke opplyse…» eller at de samarbeider med «sekulære grupper”.

 

Les også:

VG og den ”faktiske” roturen

Bistandsmidler til opprørskontrollerte områder i Syria: Hvor går pengene egentlig?

Ingen av hjelpeorganisasjonene kan redegjøre for hvor Syria-pengene er gått

 

Forrige artikkelAnmeldelse «Skjebnehøst»
Neste artikkel«No-platforming» og kampen mot ytringsfriheten