Soros-organisasjon kartlegger politikerne i EU-parlamentet

0
Valget til EU-parlamentet kan føre til store endringer, men kanskje ikke så mye som EU-eliten frykter.

En lekket rapport viser at Open Society har kartlagt hvilke EU-politikere de kan stole på. Dette melder Thomas Vermes i ABC Nyheter, som har gått gjennom den 177 sider lange rapporten.

Organisasjonen Open Society, stiftet og drevet av den ungarskfødte, amerikanske spekulanten og filantropen George Soros, kan anse 226 av det sittende EU-parlamentets 751 medlemmer som sine allierte.

Det går fram av en politisk kartlegging gjennomført av konsulentselskapet Kumquat Consult på oppdrag av Open Society.

Blandede reaksjoner

Rina Ronja Kari, den danske representanten for Folkebevægelsen mod EU, sier det forarger henne å være på lista til Open Society, og sier hun ikke var klar over kartleggingen.

Den svenske Vänstern-politikeren Malin Björk syns det imidlertid er positivt at hun står oppført på lista, da hun mener Open Society står for viktige verdier og at det er rimelig å oppfatte henne som en alliert med dem. Hun ble kjent med rapporten i 2016.

Open Society ser i det hele tatt ut til å være langt mer populær i Sverige enn i Danmark. 13 av 20 svenske EU-parlamentarikere anses å være allierte, mot bare tre av 13 danske, ifølge ABC nyheter.

Ikke så åpent likevel

På tross av navnet har det Open Society vært lite imøtekommende overfor ABC Nyheter, som uten hell har gjort flere forsøk på å få svar på spørsmål om rapporten og hvordan den skal brukes.

Open Society bruker millioner på lobbyvirksomhet i EU-hovedstaden hvert år, har 19 ansatte lobbyister hvorav 12 er akkreditert til EU-parlamentet og har hatt 53 møter med EU-kommisjonen i løpet av 2017, oppgir Lobbyfacts.

 

Les også:

Debatt om George Soros på «Verdibørsen»

Om spekulanten og samfunnsødeleggeren George Soros

Soros – Hva vil han, egentlig?

George Soros opptrådte som viseregent av Ukraina

Forrige artikkelJimmy Dore svarer på angrepet fra CNN
Neste artikkelNorge hopper når USA sier Hopp!