Debatt om George Soros på «Verdibørsen»

0

NRKs Verdibørsen hadde i oktober 2017 et innslag om “Konspirasjonene om George Soros” .

Vi kritiserte innslaget her på steigan.no og kalte det «anti-journalitikk». Det var et 19 minutter langt intervju med skribenten John Færseth. Sistnevnte var innkalt fordi han angivelig skal være ekspert på “konspirasjonsteorier”, men det framgår tydelig under hele intervjuet at han i hvert fall ikke har noe greie på George Soros.

Vår kritikk førte til et nytt program der Pål Steigan ble invitert til å diskutere Soros med Færseth. Programmet gikk på lufta 18. november 2017 og kan høres her.

Kommentarer til Færseths metode finnes her og her.

Forrige artikkelMilitarisering: EU vil styrke den militære mobiliteten i unionen
Neste artikkelSnikskytter-massakren i Kiev: «Georgiere og litauere på ordre fra opposisjonen»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).