Trident Juncture – gigantisk invasjonsøvelse i Norge

6
Forberedelsene til Trident Juncture er kommet langt. Foto: Forsvaret.

I oktober og november 2018 skal Norge bli «invadert» av minst 40.000 NATO-soldater fra 30 land gjennom øvelsen Trident Juncture. Forsvaret.no skriver:

– Dette blir den største øvelsen i Norge siden i hvert fall 2002, forteller oberstløytnant Ivar Olsbø, som er Forsvarsstabens ansvarlige for planleggingen.
– Slik det ligger an nå vil rundt 40 000 soldater fra inntil 30 nasjoner øves. I tillegg vil ca. 130 fly og ca. 60 fartøyer delta på øvelsen.
Trident Juncture er en såkalt «High Visibility Excercise», som NATO har hatt som ambisjon å gjennomføre hvert tredje år. Forrige øvelse var i 2015 med hovedvekten i Portugal, Spania og Italia. I 2018 skal altså Norge være vertsnasjon.

Det er ikke bare den største øvelsen i Norge, men ifølge noen kilder den største øvelsen i NATO siden den kalde krigen. Øvelsen er bygd opp om et scenario der Norge skal være utsatt for trusler fra Russland, og så skal NATO komme oss til unnsetning.

USAs militærdoktrine går ut på at Russland sammen med Kina er en strategisk motstander, og den nylig publiserte Nuclear Posture Review gjorde det klart at kjernefysiske våpen nå inngår i arsenalet til enhver amerikansk kommandant. Det er derfor sannsynlig at fly og våpensystemer som har kapasitet til å bringe atomvåpen også vil være med i Trident Juncture. Slik integreres vi mer og mer i USAs kjernefysiske strategi.

Denne strategien bygger på illusjonen om at en atomkrig kan vinnes og at det går an å angripe Russland med «små, taktiske atomvåpen», og slippe unna med det.
Vladimir Putins tale nylig viser hvor urealistisk denne forestillinga er. Et angrep på Russland vil bli besvart med kjernefysiske våpen, og en slik krig vil være slutten på sivilisasjonen slik vi kjenner den.

Øvelser som Trident Juncture er derfor et totalt misbruk av penger og ressurser og de fører bare til å hisse opp til krig, en krig som ikke kan vinnes. Det eneste fornuftige etter Putins tale ville være å innlede forhandlinger om gjensidig nedrustning og avspenning. Men slikt gir som kjent ingen profitt for våpenindustrien og deres investorer.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Denne øvelsen vil bli møtt med en landsomfattende aksjon som vil bli lansert i Trondheim. I Oslo vil det bli et åpent møte på Litteraturhuset 9. april kl 19.00. Bak initiativet står en rekke fredsorganisasjoner med tilslutning fra fagbevegelse og politiske partier. Alle som ser alvoret og galskapen i disse planene får nå muligheten til å vise sin motstand ved å møte opp i Oslo eller på andre arrangementer som vil finne sted framover i Trondheim, Bergen og Stavanger.

 2. Hat-kampanjen mot Russland er en MEGET bevisst del av en strategi – hvis hovedpoeng er ett massivt overfall på Russland – forankret i den gamle Aksemakten, i våre dager utviklet gjennom NATO.

  Poenget er intet mindre enn «Det Fjerde Riket», i mange kretser kjent som Den Nye Verdensorden (NWO).

  Av den grunn må altså Operasjon Barbarossa repeteres. Denne gangen med et massivt lynangrep med superraske mellomdistans-raketter og rail-guns som hovedvåpen.

  Forberedelsene startet allerede år 2009 – etter at den CIA-fostrede Obama hadde fått oppgaven å ta bolig i Det Hvite Hus. I disse dager legges siste hånd på verket – alle strategiske våpen skal visstnok være på plass etter Russlands vest- og sørvest-grense, fra Nordkapp og Norge til Baltikum, Polen, Ukraina, Romania og Bulgaria.

  De topp-hemmelige Rail-Guns er trolig montert i Midt-Norge, hvor de er dypt og solid beskyttet bak Kjølnes siktelinje. Med en prosjektilhastighet på 7 ggr lydens hastighet trenger de knapt 10 minutter fra Fosen til Moskva.

  Skaden som oppstår av nedslaget av prosjektilet kan i omfang (effekt) sammenlignes med et større meteorittnedslag, på nivå med en mindre atom-bombe – dog uten å forurense målet med radioaktivitet.

  Sterke krefter innen NATO jobber m.a.o. meget aktivt og målrettet for å iverksette et lammende lynangrep mot den Russiske forsvarsmakt – hvoretter man kan innføre ett nytt Mafia-velde i Russland – utpekt av Europas eldste og mektigste Oligarki, basert i de katoslke Alpeland – hvis post-romerske drøm om et Verdensherredøme, forankret i «Det Hellige Rom», fortsatt lever i beste velgående.

 3. Hat-kampanjen mot Russland er en MEGET bevisst del av en strategi – hvis hovedpoeng er ett massivt overfall på Russland – forankret i den gamle Aksemakten, i våre dager utviklet gjennom NATO.

  Poenget er intet mindre enn «Det Fjerde Riket», i mange kretser kjent som Den Nye Verdensorden (NWO).

  Av den grunn må altså Operasjon Barbarossa repeteres. Denne gangen med et massivt lynangrep med superraske mellomdistans-raketter og rail-guns som hovedvåpen.

  Forberedelsene startet allerede år 2009 – etter at den CIA-fostrede Obama hadde fått oppgaven å ta bolig i Det Hvite Hus. I disse dager legges siste hånd på verket – alle strategiske våpen skal visstnok være på plass etter Russlands vest- og sørvest-grense, fra Nordkapp og Norge til Baltikum, Polen, Ukraina, Romania og Bulgaria.

  De topp-hemmelige Rail-Guns er trolig montert i Midt-Norge, hvor de er dypt og solid beskyttet bak Kjølnes siktelinje. Med en prosjektilhastighet på 7 ggr lydens hastighet trenger de knapt 10 minutter fra Fosen til Moskva.

  Skaden som oppstår av nedslaget av prosjektilet kan i omfang (effekt) sammenlignes med et større meteorittnedslag, på nivå med en mindre atom-bombe – dog uten å forurense målet med radioaktivitet.

  Rail-guns benytter altså kinestisk energi, ikke atom – hvorfor dette våpnet ikke omfattes av Norges reservasjoner mot atom på norsk jord. For den utsatte part, som Russland, er imidlertid våpnet langt fraligere enn atombærende raketter – ettersom rail-guns har en hinsidig hastighet som gjør dem ustoppelige. Med ett artilleri av railguns på plass vest av Kjølen er Russlands atom-siloer og (normale) tilfluktsrom ikke ens en saga blott – på 10 minutter.

  Sterke krefter innen NATO jobber m.a.o. meget aktivt og målrettet for å iverksette et lammende lynangrep mot den Russiske forsvarsmakt – hvoretter man kan innføre ett nytt Mafia-velde i Russland – utpekt av Europas eldste og mektigste Oligarki, basert i de katoslke Alpeland – hvis post-romerske drøm om et Verdensherredøme, forankret i «Det Hellige Rom», fortsatt lever i beste velgående.

 4. En høyst nødvendig øvelse. Norge utøver meget taktfullt diplomati, vi er kjempeflinke på forhandlinger, vi er det mest demokratiske land i Verden ifølge World Democray Index, men for at alt dette skal virke samt til enhver tid, MÅ vi være klare til å forsvare vårt land, våre verdier, det vi står for og vi trenger både å ha og å benytte tilstrekkelige ressurser på et så sterkt forsvar som mulig, nettopp for å ha makt bak kravene, nettopp gevinsten ved å ha et kraftfullt forsvar er den ferskvaren alle her til lands dessverre alt for ofte tar for gitt. «For Alt Vi Er og Alt Vi Står For», øvelser samt ikke minst å demonstrere at VI HAR EVNEN til å forsvare oss, samt avdekke hva vi trenger å nytte med ressurser på å få på plass, for både å demonstrere evne, vilje, og gjennomføringskraft for å forsvare vårt land er uhyre viktig. Dikatotor (Ja pr. definisjon er Russland et diktatur) er ikke en person man hverken kan forhandle med eller stole på, med sin fassistste og nasjonalistiske og ikke minst invaderende nærvær i sine naboland er en GIGANTISK OG FARLIG TRUSSEL for VÅRT LAND, har for all del demonstrert for hele Verden at de både har evnen samt misbruker sin militære evne til å invadere sine naboland. Jeg er stolt av våre menn og kvinner som er i uniform som gjør denne utrolig viktige jobben, kanskje noen i dette kommentarfeltet bør våkne opp å faktisk begynne å forstå, at dette er virkeligheten, og å vise evne å vilje til både å RESPEKTERE samt i tillegg støtte at vi INVESTERER MER I FORSVAR. Neste gang dette skjer kan det være snakk om en invasjon, fra en maktsyk diktator og et sterkt og mektig, truende og invaderende Russland og dermed at ALT VI ER, OG ALT VI STÅR FOR TRUES.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.