Syria et skritt nærmere frigjøring av Øst-Ghouta, enklaven delt i tre

0

Syriske styrker gjør markant framgang i kampen for å frigjøre Øst-Ghouta fra de jihadistiske leiesoldatenes grep. Det bekreftes nå at enklaven er delt i tre og at syriske styrker derfor lettere kan nedkjempe de ulike leiehærene hver for seg.

Både Syria og Russland har prøvd å få jihadistene til å legge ned våpnene og avslutte krigen. Noen få jihadister har tatt i mot tilbudet og har blitt evakuert, men for flertallet er tydeligvis parolen å kjempe til døden. Det er også opprettet humanitære korridorer fra Syrias side for å hjelpe sivile med å slippe unna kampene, men det er kommet mange meldinger om at de er blitt beskutt av jihadistene når de prøver å flykte.

Kampen om Øst-Ghouta likner derfor mye på frigjøringa av Øst-Aleppo, og alt tyder på at bydelen vil bli frigjort. Men det er samtidig en økt fare for at jihadistene vil arrangere et fingert gassangrep eller en annen provokasjon med sikte på å skape et internasjonalt press mot Syria og Russland.

Den syriske viseutenriksministeren Faisal Mekdad varslet om en slik fare i samtale med journalister i Damaskus 11. mars 2018.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.