Syria et skritt nærmere frigjøring av Øst-Ghouta, enklaven delt i tre

5

Syriske styrker gjør markant framgang i kampen for å frigjøre Øst-Ghouta fra de jihadistiske leiesoldatenes grep. Det bekreftes nå at enklaven er delt i tre og at syriske styrker derfor lettere kan nedkjempe de ulike leiehærene hver for seg.

Både Syria og Russland har prøvd å få jihadistene til å legge ned våpnene og avslutte krigen. Noen få jihadister har tatt i mot tilbudet og har blitt evakuert, men for flertallet er tydeligvis parolen å kjempe til døden. Det er også opprettet humanitære korridorer fra Syrias side for å hjelpe sivile med å slippe unna kampene, men det er kommet mange meldinger om at de er blitt beskutt av jihadistene når de prøver å flykte.

Kampen om Øst-Ghouta likner derfor mye på frigjøringa av Øst-Aleppo, og alt tyder på at bydelen vil bli frigjort. Men det er samtidig en økt fare for at jihadistene vil arrangere et fingert gassangrep eller en annen provokasjon med sikte på å skape et internasjonalt press mot Syria og Russland.

Den syriske viseutenriksministeren Faisal Mekdad varslet om en slik fare i samtale med journalister i Damaskus 11. mars 2018.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for FMD FMD says:

    Og norsk media hyler over at dette skjer med deres heltemodige “opprørere” på samme måte som i Aleppo. En kan ikke annet enn å gremmes over hvor fullstendig blottet for moral og ryggrad norske “journalister” er.
    Dette er den siste plassen i Syria hvor terroristene har store styrker, etter frigjøringen av Øst-Ghouta kan arbeidet med å gjenopprette sikkerhet og stabilitet starte for alvor. Det er små blaff av positive tegn i verden, man får bare håpe at de kommer med jevnere mellomrom og større styrke etter som tiden går.

  2. Avatar for baluba baluba says:

    Det har gått et par programmer på nrk som vedrører Syria og Tyrkia i det siste. Jeg ser dem med stor skepsis. Den som gikk i dag var fra Tyrkia og man kan ikke unngå å stille noen spørsmål til seg selv om disse såkalte flyktningeleirene på grensa til Syria egentlig er Camper for terroristene(proxykrigerne) og deres familer, mens de blir fremstillt som flyktninger. Her kommer det sikkert også en del penger fra diverse NGOer og FN. En vinn vinn situasjon?. Døm selv

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

  1. […] Betydande framgångar i den viktiga och riktiga kampen mot (Väst-stödda) terrorister i världen är på gång. Den syriska arabarmén, huvudkraften på marken i världens kamp mot terrorismen, har nu delat östra Ghouta i tre enklaver, vilket underlättar befrielsen från dessa antifeministiska, antidemokratiska, extremister som genom åren stötts och än idag stöds av USA & Co. BBC, Times of Israel och Pål Steigan 11/3 […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.