Skripal-saka: Fortsatt ingen beviser for at Russland hadde noe med det å gjøre

0
Innfelt: Craig Murray

Det er snart gått ei uke siden Storbritannias statsminister Theresa May sto i det britiske Underhuset og beskyldte Russland for «høyst sannsynlig» å ha stått bak drapsforsøket på Sergeij Skripal og hans datter i Salisbury. Og fortsatt finnes det ikke noe likner antydningen til et bevis. Ei uke er en evighet i politikken, og for hver dag som går uten at britene legger fram noen dokumentasjon for sine påstander, jo mer mistenkelig blir hele affæren.

I løpet av tida som har gått siden 12. mars, da May kom med sine påstander, har forholdet mellom Storbritannia og Russland rukket å bli vesentlig forverret. Storbritannia har utvist 23 russiske diplomater og Russland har svart med å utvise 23 britiske diplomater. Og så godt som hele NATO-familien har gjentatt Theresa Mays påstander. Det gjelder også generalsekretær Jens Stoltenberg.

The Guardian refererer Stoltenberg og skriver:

The Nato leader last week accused Russia of trying to destabilise the west with new nuclear weapons, cyber attacks and covert action, including the poisoning of a Russian former double agent and his daughter in the British town of Salisbury.
“We can always do more and must reflect on that now. Salisbury follows, by all appearances, a pattern we’ve observed for some years – Russia is becoming more unpredictable and more aggressive,” he said.

Men heller ikke Stoltenberg legger fram noe bevis for sine påstander.

Den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray skrev nylig at det britiske forsvarsdepartementets forskningslaboratorium i Porton Down var blitt presset av politikerne for å skulle uttale at giften i Salisbury kom fra Russland. Men det lengste man der ville strekke seg, etter hardt press, var å si at det var en gift «av en type utviklet av Russland».

Murrays artikkel er til nå lest av noen millioner mennesker fra hele verden, men til nå er det ingen som en gang har prøvd å tilbakevise det han skrev. Og som Murray skriver i en kommentar til dette: Det hadde jo vært så lett for myndighetene å tilbakevise ham, hvis det ikke var sant. De kunne bare gått ut og sagt at Porton Down har slått fast at de har identifisert giften som produsert i Russland.

Men det har de ikke gjort. Og ingen journalister fra hovedstrømsmediene har stilt May eller andre fra regjeringa spørsmålet: Dere fortsetter å si at giften var av en type produsert i Russland. Er dere i stand til å stadfeste at den faktisk er produsert i Russland?

Det finnes ingen unnskyldning for at mediene ikke har stilt dette spørsmålet. Journalister har skrevet spaltekilometre om Salibury og Skripal, men ingen av dem har stilt regjeringa i Storbr

itannia dette helt avgjørende spørsmålet.Og den britiske regjeringa har hatt nesten ei uke på seg til å underbygge at Russland sto bak, uten å gjøre det, og uten en gang å si klart at de sitter med beviser for russisk delaktighet.

Dette stinker til himmels, og det blir mer og mer sannsynlig at det hele er en løgn produsert for å skade forholdet til Russland maksimalt. Og grunnen til å ville skade forholdet til Russland, er at noen ønsker å hisse til krig mot Russland, enda en slik krig vil  drive menneskeheten ned i avgrunnen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.