Å krenke et fredsparti

0
Jens Stoltenberg var pådriveren for Norges krig mot Libya. Han og Jonas Gahr Støre bære et tungt personlig ansvar. Men de blir ikke konfrontert med det.

Året er 2011.

Av Eva Thomassen.

Utøya 2011 – en nasjonal tragedie

Massakren på Utøya tok livet av 77 mennesker. Drept av en gjerningsmann som gikk rundt på øya og jaktet på unge mennesker. Èn manns ugjerninger skapte landesorg i Norge. 77 mennesker ble drept i løpet av noen timer. En massakre så grusom at verden knapt hadde sett maken. En massakre som sto omtalt i aviser over hele verden. Vi hadde en statsminister fra Arbeiderpartiet som fremsto som en landsfader. En som beskyttende sa i anledningen: ”Mer demokrati – mer åpenhet” . Det var barn av Arbeiderpartiet som ble drept. AUF er et ungdomsparti hvor meninger ofte går  mot moderpartiet. Som Stoltenberg en gang sa som leder av AUF: ”Norge ut av NATO”. Vi må regne med at mange av de flere hundre som var på Utøya er imot NATO. Vi vet også at mange i Arbeiderpartiet er imot NATO. Stoltenberg snakket om fred og vi måtte stå opp mot terror. En tragedie som rammet Arbeiderpartiet. Vi var alle sikre på at Stoltenberg ville bli gjenvalgt som statsminister i Norge i 2013. Stoltenberg sviktet ungdommen. Han takket ja til å bli generalsekretær i NATO. Spurte han ungdommene i AUF og NATO -motstanderne i Arbeiderpartiet om NATO sto for : ”Mer demokrati og mer åpenhet” før han svarte ja?

De gode bombene. Norke var det fremste landet i bombinga av Libya. Skjermdump fra NRK Brennpunkt.

Libya 2011 – en nasjonal tragedie

Samme år som massakren på Utøya foregikk det en massakre langt unna Utøya. Libya ble hjemsøkt av ”den arabiske våren”. Norge med statsminister Stoltenberg og utenriksminister Støre takker ja til å være med å innføre ”mer demokrati – mer åpenhet” i Libya etter en SMS runde til partilederne som sa ”vi går for bombing”. Glemt var ”demokrati og åpenhet”. Om ikke annet så god ”trening for pilotene våre” som Stoltenberg sa… Norge sier ja til å slippe 600 bomber over Libya. Norge var også det landet som stå for angrep som andre land ikke ville være med på. Libya har aldri angrepet fredsnasjonen Norge eller Arbeiderpartiet. Ingen vet hvor mange som ble drept av ”fredsbombene”. Gadaffi ble drept på en bestialsk metode av mobben i gatene. Ingen reagerte da Gadaffis legeme ble liggende og råtne i en lagerbygning i flere dager til spott og spe. Lederen av en nasjon med den høyeste levestanderen i Afrika. En leder som hadde stor støtte i befolkningen ble begravet på ukjent sted av NATO. Ingen kan besøke hans grav. Ingen reaksjoner fra Arbeiderpartiet da Hillary Clinton senere slapp katta ut av sekken: ”We came- we saw- he died” med en sjarmerende latter til slutt. Libya lå i ruiner. Libya er blitt et paradis for terrorister. La oss glemme Libya. Arbeiderpartiet tok ikke avstand fra denne morbide Clinton som det drypper blod fra.

Syria 2011- en nasjonal tragedie

Samme år som massakren på Utøya foregikk det en massakre langt unna Utøya. Syria ble hjemsøkt av ”den arabiske våren”. Arbeiderpartiet og utenriksminister Espen Barth Eide var raskt ute med å støtte ”mer demokrati – mer åpenhet” i Syria. Den samme Clinton også. Her ble Arbeiderpartiet med i foreningen ”Friends of Syria”.  En forening bestående av de samme landene som drepte Libyas president Gadaffi og etterlot det libyske folket til terrorister. Før Gadaffi ble drept var terroristene i Libya ”fredsaktivister” som fikk våpen av oss. I Syria støttet Arbeiderpartiet ”fredsaktivistene” i Free Syrian Army. selv om NATO og Norge visste at det var terrorister de ga våpen. Barth Eide oppfordret Nasjonalkoalisjonen til å underskrive en erklæring hvor de lover å ikke angripe humanitære organisasjoner i Syria.

Nå skulle neste president drepes om det så var nødvendig. Men Syria ville ikke ha ”mer demokrati og mer åpenhet”. Arbeiderpartiet ga sin støtte helt  tilbake til 2011 til de mest dødelige sanksjonene noe land er blitt utsatt for. I Irak døde 500 000 barn på grunn av sanksjonene mot Irak. I Syria dør barn av kreft fordi kreftmedisiner står på sanksjonslisten. Sanksjonene rammer hele den syriske befolkningen. Arbeiderpartiet og regjeringen vedtok å støtte sanksjonene uten å legge saken fram for vårt demokratisk valgte parlament. Våre demokratisk valgte politikere trengte ikke å forholde seg til dette våpenet som sanksjoner er. Våpenet  var ment å ramme president Assad indirekte. Våpenet var rettet mot den syriske befolkningen. De skulle vende dette våpenet mot presidenten sin. Her er sanksjonene Norge støtter i Syria.

Arbeiderpartiet har utmeislet et våpensystem som brukes i Syria. Våpentypen har navnet ”demokrati og åpenhet”. Vanskelig å få øye på hvem våpenet rettes mot? Våpenet rettes mot det syriske folket. Sanksjoner, bistand og militære våpen. Våpensystemet virket ikke som planen var. Barth-Eide sa i 2012 at ”innen rimelig tid vil Assad-regimet forsvinne”.

Det samme sa sjefen for ”bistand”, Jan Egeland: «President Assad kommer ikke til å holde flere nyttårstaler» (Dagens Næringsliv, 27. april 2011).

Sanksjonene ble plusset på etterhvert som motstanden mot ”demokrati og åpenhet” økte i det syriske folket.

Arbeiderpartiet støttet regjeringen i 2016 da 60 norske spesialsoldater skulle invadere Syria og derved bryte folkeretten. Arbeiderpartiet visste at det var terrorister vi skulle trene. Arbeiderpartiet visste også at det var en løgn at vi skulle sende ned noen av verdens beste spesialsoldater som skulle foreta seg annet enn det som var Arbeiderpartiets syn på Syria. Hadde Arbeiderpartiet villet hadde de sagt at 60 soldater gjør ingen forskjell i kampen mot IS, men de gjør en forskjell i kampen mot den lovlig valgte presidenten i en suveren stat.

Terroristene i Syria i 2016 da Norge invaderte Syria trengte mer trening i mandatet de hadde fått penger for å utføre: Å fjerne president Assad. IS er nedkjempet, Deir Ezzor er befridd. Av den syriske hæren og allierte. Altså fikenbladet har falt. Men, hvor er de norske soldatene nå? Hvor er terroristene? Det er ikke mangel på oppdrag. Er de i Øst-Ghouta? Noe må de ha å gjøre?

AUF – en nasjonal tragedie

Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjonen AUF ,har en leder fra Syria. Mani Hussaini. Han er kurder. Han har ikke tatt avstand fra Arbeiderpartiets politikk i Syria. Han støtter ”opposisjonen”, står drapert i det grønne flagget til Free Syrian Army og ikke minst han har ikke snakket om sanksjonene mot folket i Syria han sier han støtter.

Markering for «den syriske revolusjonen». Mani Hussaini fra AUF taler. Flagget er Nasjonalkoalisjonens flagg, og ikke Syrias flagg. Det brukes ofte sammen med al-Qaidas flagg.

Hussaini støttet Trumps 52 Tomahawk missiler mot Syria i april 2017. Skutt mot hans eget folk. Mani Hussaini kan en dag bli Norges statsminister…

Det er verdt å merke seg at det er Free Syrian Army som nå har erobret byen Afrin sammen med tyrkiske styrker. Free Syrian Army er en terrororganisasjon. De plyndrer byen, driver den kurdiske befolkningen på flukt, de har begått massakre. Da roper Hussaini på NATO -landet Norge. Norge må ta avstand fra NATO – landet Tyrkia. Tyrkia har invadert Syria sier han. AUF sa ingenting da Tyrkia invaderte Syria i 2011. Norge har også invadert Syria. Norge har støttet Free Syrian Army fra 2012. Ikke et ord fra lederen Hussaini. Norge er fortsatt i Syria. Ikke et ord. AUF støtter Norges invasjon av Syria. Våpnene som dreper kurdere i Afrin er våpen NATO- landet Norge støtter skal brukes i Syria.

Terrorister fra Free Syrian Army i Afrin mars 2018 (foto: Hasan Kirmizitas / Associated Press)

Stoltenberg – en internasjonal tragedie

Hvorfor ble Stoltenberg spurt om han ville bli generalsekretær i NATO? – Av alle millionene i disse 29 landene som er med i NATO ble altså Stoltenberg spurt. Stoltenberg som har snakket om kampen mot terror.

Er det et mysterium at Stoltenberg velger å forlate Arbeiderpartiet og ungdommene i AUF da han sier ja takk til å bli generalsekretær i verdens største terrororganisasjon? At Stoltenberg som står bak de bevingede ordene ”mer demokrati og mer ”åpenhet” velger å bli mikrofonstativ for drap og terror. Ikke på Utøya, men overalt ellers i verden. NATO har ødelagt alle land som ikke støtter USA. Med Stoltenberg har de fått en mann som ikke sier nei takk til terror.

Aldri har en NATO sjef manet mer til en storkrig enn mannen fra fredspartiet Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet – en nasjonal tragedie

Arbeiderpartiet støtter amerikanske baser på norsk jord. Arbeiderpartiet støtter amerikanske militære tropper på norsk jord. Arbeiderpartiet støtter Israel ved å ikke ville anerkjenne Palestina som egen stat. Arbeiderpartiet støtter alle kriger NATO og USA ber oss støtte. Arbeiderpartiet er ikke et parti for folk flest. Arbeiderpartiet er et parti uten arbeidere og uten en reel fredspolitikk. Mens Arbeiderpartiet var krenket skjedde dette som en direkte konsekvens av Arbeiderpartiets politikk i Syria:

40 mennesker ble drept i Damaskus. Drept av raketter skutt ut fra Øst-Ghouta. Mange skadd.

Siden Øst-Ghouta ble beleiret av diverse terrorgrupper i 2012 har 11 000 mennesker i Damaskus blitt drept og over 30 000 skadd for livet. Vi hørte ingenting fra Arbeiderpartiet. Vi hørte heller ingenting fra AUFs leder Mani Hussaini.

Frigjøringen av Øst-Ghouta har hittil krevd 545 syriske soldater livet.

Det er USA som bestemmer når Arbeiderpartiet skal kalle en terrorist en terrorist. Terroristene i Øst-Ghouta er ikke terrorister for USA…

Vi andre må minne hverandre på diktet til Nordahl Grieg: Til Ungdommen fra 1936

Kringsatt av fiender,
gå inn i din tid!
Under en blodig storm –
vi deg til strid!

Kanskje du spør i angst,
udekket, åpen:
hva skal jeg kjempe med
hva er mitt våpen?

Her er ditt vern mot vold,
her er ditt sverd:
troen på livet vårt,
menneskets verd.

For all vår fremtids skyld,
søk det og dyrk det,
dø om du må – men:
øk det og styrk det!

Stilt går granatenes
glidende bånd
Stans deres drift mot død
stans dem med ånd!

Krig er forakt for liv.
Fred er å skape.
Kast dine krefter inn:
døden skal tape!

Elsk og berik med drøm
alt stort som var!
Gå mot det ukjente
fravrist det svar.

Ubygde kraftverker,
ukjente stjerner.
Skap dem, med skånet livs
dristige hjerner!

Edelt er mennesket,
jorden er rik!
Finnes her nød og sult
skyldes det svik.

Knus det! I livets navn
skal urett falle.
Solskinn og brød og ånd
eies av alle.

Da synker våpnene
maktesløs ned!
Skaper vi menneskeverd
skaper vi fred.

Den som med høyre arm
bærer en byrde,
dyr og umistelig,
kan ikke myrde.

Dette er løftet vårt
fra bror til bror:
vi vil bli gode mot
menskenes jord.

Vi vil ta vare på
skjønnheten, varmen
som om vi bar et barn
varsomt på armen!

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSå ersätter mänskliga reklampelare kunskap
Neste artikkelOops: Erna Solberg kom i skade for å snakke sant