Bilbao: 115.000 demonstrerte for anstendige pensjoner

0
Fra pensjonsdemonstrasjonen i Bilbao 17. mars 2018.

Hele sentrum av Bilbao i spansk Baskerland var fylt av demonstranter lørdag 17. mars 2018. 115.000 folk demonstrerte til støtte for kravet om anstendige pensjoner. Tusenvis har også demonstrert i Vitoria, Donostia, Pamplona og mange andre spanske byer.

Demonstrantene representerte alle aldersgrupper, gamle, middelaldrende og unge. Kravene går på både en generell økning av grunnpensjonen til 1080 euro i måneden og en indeksregulering etter en levekostnadsindeks.

Den baskiske nettavisa eitb.eus skriver at det var mellom 10.000 og 20.000 som demonstrerte i Donostia, mellom 15.000 og 20.000 i Pamplona/Iruñea og 15.000 i Vitoria-Gasteiz. Avisa Público skriver at det er 190.000 pensonister i Baskerland som lever på pensjoner som er på under 700 euro i måneden.

Demonstrasjonen i Bilbao omtales som «uten sidestykke», og det er åpenbart at dette er et spørsmål som har satt sinnene i kok. Sjøl om det er Baskerland som har gått i spissen, har det også vært demonstrasjoner i byer som Madrid, Barcelona, Sevilla, Zaragoza, Valladolid og Alicante. I alt skal det ha vært demonstrasjoner i 150 byer. Og det er ingenting som tyder på at pensjonsopprøret kommer til å ende med dette.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.