– Stoltenberg må svare for alliansen med ekstremister i Midtøsten

0

«Med dette utfordrer vi NATOs generalsekretær til å gi det norske folk et ærlig svar på følgende fire spørsmål:

  1. «NATO-landet Tyrkia har invadert Syria. Lederen for Tyrkias nasjonalforsamlingen har selv hyllet den tyrkiske invasjonen som «jihad», altså islamistisk hellig krig. Tyrkias mål med krigen er å nedkjempe den kurdiske bevegelsen og YPG i Nord-Syria. Hva synes NATOs generalsekretær om at et NATO land driver jihad mot den eneste væpnede aktøren i Syria som er både demokratisk og sekulær?»
  2. «I dag er denne såkalte nasjonalkoalisjonen, sammen med noen av deres allierte islamistiske ekstremistgrupper, de eneste i Syria som støtter den tyrkiske jihad-invasjonen. Denne gruppen ble av Stoltenberg-regjeringen utpekt som «det syriske folkets rette representant». Står Stoltenberg fortsatt ved at denne nasjonalkoalisjonen og dets tyrkisksponsede hovedsakelig islamistiske medlemmer, er det «syriske folkets legitime representant»?»
  3. «Terrorangrepet mot julemarkedet i Berlin i desember 2015 ble ifølge CNN utført av IS-terrorister med baser i Libya, som organisasjonen skaffet seg etter NATOs regimeskiftekrig i landet. Også flere av terrorangrepene i England i fjor ble gjennomført av terrorister med bånd til NATOs midlertidige allierte i Libya-krigen, den islamistiske terrorgruppen-LIFG med bånd til al-Qaida. Kan Stoltenberg garantere at NATO ikke vil trekke sine medlemsland inn i flere kriger som ender opp med å styrke al-Qaida og andre islamistiske terrorgrupper?»
  4. «Den 16. januar i år var det minnestund for de fem Statoil-ansatte Tore Bech, Thomas Snekkevik, Hans M. Bjone, Alf Vik og Victor Sneberg, som ble drept i terrorangrepet mot oljeanlegget In Amenas i Algerie for fem år siden. Terroristene opererte fra fristed på libysk territorium og hadde ifølge terroristleder Mokhtar Belmokhtar skaffet seg avanserte våpen og utstyr takket være den NATO-ledete regimeskiftekrigen i Libya. Algeries myndigheter Den afrikanske union, som representerer samtlige afrikanske land, advarte NATO mot at en krig mot Libya ville føre til oppblomstring av islamistisk terror i grenseområdene mot Libya. Angrepet i in Amenas er det verste terrorangrepet mot norske interesser i utlandet noensinne. Kan Stoltenberg garantere at NATO ikke vil gjennomføre flere regimeskiftekriger som styrker islamistiske terrorgrupper og setter norske og europeiske liv i fare?»»

Kommentar:

Det er liten grunn til å tro at Jens Stoltenberg vil svare på disse spørsmålene. Han bærer sjøl et tungt ansvar for NATOs støtte til jihadistene da norske bombefly fungerte som jihadistenes flyvåpen i krigen for å ødelegge Libya. Når det gjelder den såkalte Nasjonalkoalisjonen i Syria, så erklærte Stoltenbergs regjering i 2012 at den anså den som den legitime representanten for det syriske folket. Utenriksminister Espen Barth Eide sa:

«- Nasjonalkoalisjonen for de demokratiske og revolusjonære kreftene i Syria samler opposisjonen i kampen for et demokratisk styre. Norge anser i dagens situasjon Nasjonalkoalisjonen som den legitime representanten for det syriske folket.»

Barth Eide sitter nå på Stortinget for Arbeiderpartiet.

Når det gjelder den islamistiske terrorgruppa-LIFG, så vet vi at den ble hjulpet og støttet av britiske MI6. Og når det gjelder terroraksjonen i In Amenas, så foreligger det en grundig britisk rapport som slår fast at det fantes en tett kontakt mellom etterretningstjenesten i Algerie og terrorgruppa til Mokhtar Belmokhtar, som gjennomførte aksjonen. Vi har omtalt denne rapporten grundigere her. Det er på høy tid at norske myndigheter også blir konfrontert med konklusjonene i denne rapporten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHvem har utstyrt al-Qaida med avansert anti-luftskyts?
Neste artikkelKraftsalve fra Ap-ordfører: Bruk baufil på utenlandskablene!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).