Norske Orkla sjokkerer svenske Kungälv med utflagging

0
Kungälv – en by i sjokk, skriver SVT. Tidligere denne måneden varslet eieren, det norske Orkla-konsernet, at de vurderer å flytte produksjonen til Latvia.

Siden Lucia-dagen 1888 har fabrikken Göteborgs Kex ved bredden av Nordre älv i Kungälv, bakt kjeks.

Dette skriver ABC Nyheter i et oppslag som følger etter at saka er omtalt på steigan.no. Nettavisa skriver videre:

«Men 18. januar sprengte eieren, det norske konsernet Orkla Confectionary & Snacks, bomben:

De ønsker å flytte virksomheten til Latvia, der Orkla fra før har kjeksproduksjon.

«Kungälv – en stad i chock», skriver SVT, om reaksjonene i byen og blant de ansatte om utsiktene til at 350 arbeidsplasser forsvinner. Her hjemme kjenner vi Göteborgs Kex sine produkter under merkenavnet Sætre kjeks. A/S Sætre Kjeksfabrik ble etablert på Kolbotn i 1883, men er også nedlagt. Sætre-kjeksen produseres altså i Sverige.

Orkla, som nå har Stein Erik Hagen som største aksjonær, overtok kjeksfabrikken i Sverige i 1994.»

PS:

Det var avisa Proletären som tok opp saka. Denne avisa kan 27. januar 2018 feire overgangen til en ny og oppdatert versjon, både på papir og nett. Til festmøtet har de invitert den kjente svenske journalisten Kajsa Ekis Ekman og vår redaktør, Pål Steigan for å tale sammen med avisas redaktør Jenny Tedjeza.

Forrige artikkelDet polske parlamentet vedtok å forby «Bandera-ideologi»
Neste artikkelNorske kommuners bruk av bemanningsselskaper har økt kraftig
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).