Italiensk politi kan fjerne «falske nyheter»

2
Storebror ser deg. Skjermdump fra video.

Politiet i Italia får myndighet til å fjerne nyheter som vurderes som «fake news», skriver NTB. Byrået skriver videre:

«Den nye ordningen ble presentert denne uken, i forkant av valget i Italia som skal holdes 4. mars. Ved å fylle ut et skjema på nett kan italienere be eksperter i politiet om å bekrefte eller avkrefte innholdet i nyhetsartikler.

Blir konklusjonen at det er snakk om «falske nyheter» og uriktige opplysninger, kan politiet sende ut en offisiell uttalelse om saken. I ytterste konsekvens kan nyheter bli fjernet fra nettsider.»

– Dette er et fullstendig transparent og legitimt verktøy, sier innenriksminister Marco Minniti.

Den italienske avisa Il Foglio omtaler den nye planen her.

Minniti prøver å selge inn den nye loven som «et servicetiltak for innbyggerne» og «ikke noe Storebror-tiltak». Trøsten er altså at det skal bygges et angiversystem der innbyggerne kan anmelde det de mener er «fake news», og så får politiet myndighet til å stenge slike nettsider.

nextquotiniano.it kaller dette innføring av Sannhetsministeriet og Commissariato della Polizia di Stato Online.

Italia har som kjent visse tradisjoner både med angiversystem og sensur, men denne gangen er det ikke fascistene som lanserer det, men derimot sosialdemokratene. At main stream media er kjent for å spre massive mengder falske nyheter, er noe Minneti og Renzi ikke tar inn over seg. Det de er redde for er kritisk presse som avslører den politiske svindelen som la casta politica driver med.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Det italienske politiet skal altså undersøke sannhetsgehalten i innenriks og utenriksnyheter, vi skal altså få folk med ekspertise på kriminaletterforskning til å gjennomgå nyhetene. Dette kan være gode nyheter, vi skal endelig få nyheter fra det militærindustrielle komplekset analysert av kriminalitets-etterforskere.
    Det blir spennende å høre deres konklusjoner på feks at Russland og Kina er en større trussel enn terror for USA :slightly_smiling_face:.

  2. TerjeM says:

    Godeste Il Foglio har med en egen ‘falsk nyhet’ i sin rapportering av saken. Hackerangrep av valg i Tyskland og Frankrike, særlig med russisk opphav, viser at desinformasjon er effektiv særlig i valgtider.

    Både de tyske og franske sikkerhetstjenestene har vel sagt at det ikke var noen russisk hacking av valgene,

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere