Duker for velferdsprofitørene

2
Det er ikke kvinnelige gründere de jobber for, men Wall Street og annen finanskapital.

De kaller dem «kvinnelige gründere», men i realiteten gir de bort skattepengene våre til kommersielle konserner. Dette skriver skribenten Lina Aas-Eng i Dagsavisen. Hun fortsetter

«Den nye regjeringen dekker bordet for velferdsprofitørene. De kaller dem «kvinnelige gründere», men i realiteten gir de bort skattepengene våre til kommersielle konserner.

I det som måtte forstås som et desperat forsøk på å avlede debatten i valgkampen, snakket Trine Skei Grande og Erna Solberg varmt om «kvinnelige gründere». Store konserner som bit for bit kjøper opp og skviser ut små ideelle aktører, ble til kvinnelige ildsjeler, og fremstilt som en ren velsignelse for velferdssektoren.

Du vet, forretningsfolk som Rolf Tore Andersen, som tjente 215 millioner kroner da han solgte Kidsa-barnehagene. Eller Benn Eidissen og Even Carlsen, som i fjor vår cashet inn 500 millioner kroner da de solgte seg ut av Norlandia. For ikke å glemme milliardær-brødrene Kristian og Roger Adolfsen i Norlandia, som tok ut 102 millioner kroner i utbytte i 2015, eller Einar Magne Jansen, som solgte Espira for rundt 300 millioner kroner til oppkjøpsfondet CapMan (som igjen solgte til det svenske oppkjøpsfondet EQT). Alle sammen forretningsfolk som tjener penger på våre velferdstjenester.»

Lina Aas-Eng har fullstendig rett. Alt snakk om «kvinnelige gründere» i denne sammenhengen er en total avsporing. Dette dreier seg om beinhard spekulasjon og internasjonal finanskapital. De kvinnelige gründerne er i virkeligheten en utrydningstruet art i velferden, skrev Linn Herning i en kronikk i Dagbladet:

Den privatiseringa av norsk barnevern som for alvor skjøt fart under den rødgrønne regjeringa, fører nå til at store internasjonal selskaper sikrer seg kontroll over stadig større dele av norsk helsevesen. Fagbladet skriver at «Store selskaper med utenlandsk kapital kjøper opp norske barnevernstiltak». Og hvem er de største eierne av det Nasdaq-noterte Humana? Jo, det er følgende investorer som vil være godt kjent for leserne av steigan.no

Capital World Investors (1)
T.Rowe Price Associates (2)
Vanguard Group (3)
State Street (5)
BlackRock (6)

Privatisering betyr å gi bort skatteinntekter og legge velferdstjenestene åpent for stadig støre kapitalgrupper. I dag kontrollerer Wall Street store deler av omsorgstjenestene i Norge, så kom ikke å snakk om «kvinnelige gründere».

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Ikke rart det norske Barnevern er blitt en “fredet” og forhatt instans (!) Inkompetanse får herje vilt med barn og familier, lovbrudd får passere, domstolene blir ignorert og overprøvd av Barnevernstjenesten, hånd i hånd med Fylkesnemd - noe som blir lagt merke til på den internasjonale arena. Advokater snur seg mer eller mindre vekk og lar mye passere da dette er en stor del av inntekta til advokatkontorene. Norge er så til de grader blitt gjennomkorrumpert - fordi den offentlige høytlønnede administrasjonen bestående av “seniorkonsulenter” og div andre innleide aktører lønnes av vårt børsmonster NBIM, alias pensjonsfondet - i tillegg til andres skattepenger.

  2. Avatar for baluba baluba says:

    Når det gjelder NBIM har man ikke lenger noe innsyn. Rykter går på at aktører innen trading har tapt over ti milliarder der. Er det noe i det? Hvordan kan man finne ut av det?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere