USA bygger opp en ny hær av militante i Syria

5

I det nordøstlige Syria er USA i ferd med å bygge opp en ny hær av krigere, militante leiesoldater, i flyktningleiren Hasakah i det nordøstlige Syria for å kjempe mot Syrias lovlige regjering. 

Det skal være US Special Operations Forces (SOF) som spiller den ledende rollen i å trene opp og utstyre den nye hæren. Alt tyder på at styrken blir satt sammen av veteraner fra den islamske staten, som USA reddet ut av Raqqa og folk fra al-Nusra, det vil si al-Qaida.

Det meldes at 750 krigere fra Raqqa, Deir Ezzor og Abu Kamal inngår i styrken og får amerikansk opplæring. Meldingene stammer blant annet fra det russiske forsvarsdepartementet, og benektes naturligvis av USA, men de virker ikke usannsynlige tatt i betraktning de ulovlige basene USA allerede har etablert i dette området.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Andalou har tidligere avslørt at USA har 10 militærbaser i det nordøstlige hjørnet av Syria.

The Daily Beast skriver:

The list published by the Anadolu news agency points to a U.S. presence from one end to the other of the Kurdish self-administration region—a distance of more than 200 miles. The Anadolu news agency even listed the number of U.S. troops in several locations and in two instances stipulated the presence of French special forces.

Den detaljerte oversikten til Anadolu finnes her.

I dette området har USA også væpnet og utstyrt de kurdiske styrkene. Men ved å bygge opp den nye styrken, viser USA at de ikke bare vil satse på de kurdiskledede styrkene til SDF, men vil ha en egen styrke de kan kontrollere.

USA sa faktisk i november 2017 at de ville innstille sine våpenforsyninger til SDF for å ikke skjerpe konflikten med Tyrkia ytterligere.

USAs flybase i Rmeilan tar imot amerikanske transportfly som leverer våpen og utstyr til jihadistene.

Dette viser at USA langt fra har gitt opp planen om å stykke opp Syria, men det har også sammenheng med den militære opptrappinga mot Iran. USAs FN-ambassadør Nikki Haley sa nylig at USA vil «bygge en koalisjon som kan slå tilbake mot Iran og det de holder på med». Saudi-Arabia tok serven og sa 14. desember 2017 at landet fordømte «det iranske regimet for deres åpenlyse brudd mot internasjonale resolusjoner og normer». Sier landet som fører en folkemorderisk krig mot det fattige nabolandet Jemen slik at millioner av mennesker trues av en omfattende humanitær katastrofe. Haleys tale fikk New York Magazine til å spørre: «Are we going to war with Iran?» Og Newsweek spurte: «Will Trump lie us into another Middle East war?»

Dette må også sees i sammenheng med det som skjer i Irak. Ifølge det kurdiske Basnews ankom store amerikanske troppestyrker til Kaywan-basen øst for Kirkuk 28. november 2017. Der delte de seg i to styrker. Noen hundre soldater ble stasjonert på basen, mens den andre delen av styrkene rykket østover til Tuz Khuman, der de tok kontroll over den militære Siddiq-basen, som ligger bare 100 kilometer fra Irans grense. USAs tyrker har aldri vært så nær denne grensa siden invasjonen i Irak i 2003.

Noen hundre US Marines skal også ifølge rapportene være i ferd med å bygge en ny base i det vestlige Irak i et område som er overtatt fra Den islamske staten.

USA prøver å bygge en allianse mellom Saudi-Arabia og Irak i kampen mot Iran. Krigen i Syria har så langt vært et nederlag for USAs og Israels strategi. Nå prøver de å komme på offensiven igjen gjennom å bygge opp til krig mot Iran.

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Nå kommer olje, mye olje inn i bildet ved Golan Høydene igjen, og Israel hevder oljen er deres. Det eneste problemet er at den ikke er det. Oljen ved Golanhøydene som Israel ulovlig tok fra Syria i 1967 i seksdagers krigen.
    Hva har Dick Cheney, James Woolsey, Bill Richardson, Jacob Lord Rothschild, Rupert Murdock, Larry Summers og Michael Steinhardt felles? De er alle medlemmer av det strategiske rådgivende styret i en Newark, New Jersey-basert olje og gassgruppe med navnet Genie Energy. Oljeselskapet som har fått konsesjon av Israel til å utvinne oljereservene på Golan Høydene.

  2. SHO says:

    Kanskje er det slik at for å unngå konflikt med Tyrkia så må USA gå tyngre inn når det gjelder å styre det som foregår i området slik at Tyrkia ikke oppfatter det slik at USA støtter opprettelsen av Kurdistan (eller et nytt kalifat) i dette området. Området kan nærmest bli en USA-koloni?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

  1. […] Detta rapporteras också i Antimedia, Antimedia där man skriver ”USA har i sin strävan att skydda al-Tanf till och med så långt som att bomba syriska regeringstrupper och deras allierade på marken tidigare i år, trots att samma soldater stöddes av rysk flygvapen.” ISIS, som ska tränas till ökad effektivitet Även På Steigan har rapporterat om detta, genom en artikel 20/12. USA bygger upp ny här av militanter i Syrien […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.