Takk for reklamen, Anders Giæver!

2

Akkurat idet vi lanserer steigan.no i ny drakt som nettavis gir VG og Andres Giæver oss drahjelp. Når man leser Giævers artikkel, kunne man nesten tro at han hadde lest vår hovedartikkel i dag, Det er grunn til å juble over de mektiges desperasjon.

Giæver skriver:

«The Herland Report er en slik kamparena. Et sted hvor tidligere fiender og motstandere kan møtes for å angripe mediene. Herland, som har kristen-konservativ bakgrunn og har skrevet alarmistiske artikler om normoppløsningen i den vestlige sivilisasjon, trusselen fra sekularisering og «sosialistisk rasisme», lager nesegruse intervjuer med den gamle venstreekstremisten Pål Steigan som driver sitt eget nettsted for alternative politiske sannheter. Med idéhistorikeren og Putin-beundreren Bjørn Nistad. Og med trimdronningen og aktivisten Kari Jaquesson som de siste årene har kommet med en rekke kontroversielle utsagn om Israel, om Assadregimet i Syria og om sexkjøpsloven.
De har forskjellige ståsted og fører forskjellige kamper, men de enes om dette ene: Mediene desinformerer og lyver. Og hos Herland får de snakke fullstendig uimotsagt.»

Anders Giæver er pinlig klar over at hans egen papiravis har falt fra 188.000 til 93.000 i opplag fra 2012 til 2016. Men da er det jo greit å ha noe å angripe. Som vi skrev i dagens hovedartikkel:

«Da snakker vi om medier som alt har tapt og som vet at de har tapt. Og som derfor ser sensur, kriminalisering, stempling og karakterdrap som den eneste muligheten som står igjen for å beholde hegemoniet.»

Flott, Anders, stå på! VGs opplag kan halveres en gang til og vi kan jo avtale å møtes der når vi passerer dere på vei opp.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for aford aford says:

  Se her, ja … det nye formatet ser jo ut som en million bitcoins! :slight_smile:

  Ang. Anders Giæver får jeg bare gi min tilslutning til fhv. Beat-redaktør Tom Sjeklesæthers ord da han av NATT&DAG ble bedt om en kommentar til at hans journalist Herman Willis hadde slått ned Giæver på byen en kveld på 80-tallet, etter usemje om definisjonen på fair journalistikk:

  -Dette tar jeg som redaktør ansvar for. Jeg ville gjort det samme selv, bortsett fra at jeg ville ha slått hardere.

  Nuvel. Man bør selvfølgelig heller forsøke å være en ambassadør for de fredelige løsninger, men det er jo betegnende at fyren 30 år senere enda ikke har fått helt grep om dette med journalistisk redelighet.

  ⒶF ønsker steigan.no og Mot Dag AS fortsatt fremgang og vind i seilene med dette bildet mot dag (ca. kl. halv ni), tatt ved Borteid, Kragerø for et par uker siden:

  20171120_082642

 2. Ja ja ikke noe å si Giæver sin innsatsvilje, men har en mistanke om at han prøvde å overgå Hobbelstad og Eikefjord i deres objektive dekning av Holberg debatten.
  Motivasjonen til Giæver har sikkert vært: Når jentene i BT og DB klarte å treffe spikeren på hodet, så får vel jeg å slå et slag som senker Steigan, Herland, Jaqesson og Hank von hell i en og samme smell.

  Responsen Giæver fikk i sitt eget kommentarfelt etter sin prosedering i forsvar av konsensus pressens noe nær terminale diagnose, er jo ikke akkurat overbevisende til fordel for sin egen argumentasjon.
  Resultatet ble vel mer som en håndgranat han fomlet for lenge med å bli kvitt etter splinten var trukket.

  Det hadde vært intresant å få en PR analytiker til å taksere hva verdien dette PR stuntet fra VG er verdt for både Steigan, Herland, Jaquesson og ikke minst Hank Von Helvete. Basert på Giævers guddommelige hubris kombinert med publikums reaksjoner.

  Giæver som tidligere har utfordret Steigans til duell har ikke lært stort når han prøver å oppfinne kruttet “Guilt By Association” på nytt som på toppen av det hele virket som det hadde vært dynket i vann.
  Svaret han fikk av Herland i kommentar tråden sin er verdt å legge ved.

  Hanne Nabintu Herland:

  "VG analyserer The Herland Report og hvorfor folk flest er drittlei mainstream propaganda. Les om den glitrende kunstneren og filosofen Hans-Erik Dyvik Husbys utsagn på Herland Report WEB TV. Pål Steigan får også en hedersplass, med nettavisen Steigan.no, der du finner nettopp den type stoff som sensureres i andre norske aviser. Det samme finner du her på The Herland Report.

  På VG kommentarfeltet treffer artikkelen åpenbart blink, Husby har selvsagt rett og folk er drittlei den kronisk politiserte, selvsensur og uhemmede propagandavinklingen av stoffet vi får drøvtygd fra MSM (MainStream Media).
  Propagandaen som spys ut fra våre aviser, skaper kriger mellom folkeslag, etniske spenninger, hat mellom grupper, ren desinformasjon og løgn. Dette medfører en kontinuerlig strøm politiske feilbeslutninger, spesielt på utenriksfeltet.

  Jeg beæres dog i VG med en festlig karikatur der jeg går i strupen på en journalist og kaller ham “en løgner”. Dette er for øvrig misvisende, for min flengende kritikk retter seg ikke mot vanlige journalister som jobber innenfor våre sensurerte medier. Mange av dem er det direkte synd på. Som jeg lenge har hevdet er det den nåværende arrogante medieeliten som for lengst burde vært skiftet ut. Det er lederne som er problemet.

  Vi burde hatt nye redaktører som ikke er fullstendig forsteinet i gammeldagse mønstre og ideologier som utgikk på dato sånn rundt 1980. Det er på høy tid at disse enten pensjonerer seg eller oppdaterer seg kraftig, og vi kan få inn kritisk journalistikk og fritenkere som evner å analysere virkelighetens terreng basert på realisme og kunnskap, ikke ideologisk drømmetenkning.

  Det er ikke journalister generelt jeg kritiserer, for mange av dem hadde skrevet artikler på en helt annen måte og vist langt større objektivitet og bredde i stoffet, hvis de hadde fått lov. Selv har jeg opp igjennom årene gitt mengder med intervjuer og dermed også snakket med mange journalister nettopp om dette. Man er frustrert i jobben da man vet hva som forventes.

  Kravet om selvsensur kveler fritenkerne og presser dem inn i rigide bokser det det overhode ikke handler om å beskrive virkeligheten slik den egentlig er, men å skrive slik at man “blir likt” av redaktørkorpsets gutteklubben-grei.

  Folk ønsker jo å ha en karriere, og mange er pinlig klar over hva som da forventes: at man følger det rigide, politisk-korrekte systemet og sier det “desken” vil at du skal si – her og kun her ligger veien til forfremmelse og respekt blant med-journalister. Det handler om hvordan et soft despoti effektueres, et slags meningstyranni der folk mister jobb og karrieremuligheter hvis de tråkker utenfor det forventede.

  Med andre ord, karrikaturen av meg i dagens VG kunne vært presisert til å gjelde redaktørkorpset og medieeliten, ikke vanlige journalister."

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere