Oslo dokumentarkino. Filmvisning med røtter til terrororganisasjoner

7
Mazen Alhummada

I regi av FN-sambandet og SPACE, Syrian Peace Action Centre kjører Oslo dokumentarkino 4. oktober 2017 ei visning av filmen Syria’s Disappeared: The Case Against Assad. Visninga er sponset av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen og Norsk filminstitutt.

Det sponsorene og Oslo dokumentarkino kanskje ikke er klar over er at de som står bak denne filmen har nær kontakt både med terroristorganisasjonen al-Nusra, altså al-Qaida i Syria, og med Den islamske staten, IS.

Arrangørene skriver:

I 2013 tok en avhopper fra det syriske militærpolitiet med seg tusenvis av bilder av fanger som har omkommet i syriske fengsler. Bildene gir et grusomt vitnesbyrd på torturen fangene har blitt utsatt for. Bildene er blitt kjent som ”The Caesar Photographs”.

Filmen Syria’s Disappeared – The Case Against Assad av Sara Afshar bringer fram skjebnen til ofrene for Damascus-regimets overgrep og spør om det er mulig å bringe disse forbrytelsene for en domstol.

De tar ikke hensyn til kritikken som er kommet mot de såkalte Caesar-bildene, blant annet i denne grundige artikkelen av Rick Sterling. Artikkelen er også gjengitt på steigan.no.

Tette forbindelser til terrororganisasjoner

Hvem er Mazen Alhummada, som har lagd denne filmen og som er dens sentrale figur? Han samarbeider blant annet med Mouaz Moustafa, som er leder for Syrian Emergency Task Force.

Mouaz Moustafa (tv) og Mazen Alhummada

Mouaz Moustafa var den som smuglet John McCain inn i Syria for å møte toppene i IS og andre terrororganisasjoner, deriblant sjølveste lederen for IS, Abu Bakhr al-Baghdadi.

Mouaz Moustafa sammen med blant annet John McCain og Abu Bahkr al_Baghdadi, sjefen for IS.

Hvor troverdig er en film som til de grader er knyttet til de sentrale terrororganisasjonene i Syria og til den som mer enn noen annen har presset på for å få til en storkrig i Syria, nemlig senator John McCain?

En liten detalj: I filmen blir en massedemonstrasjon til støtte for Assad lagt ut som om den var en protest mot Assad. Altså et rent falsum. Er det i henhold til den standarden Oslo dokumentarkino ønsker å legge seg på?

Demonstrasjon til støtte for Assad blir framstilt som massedemonstrasjon mot Assad.

Visninga i Oslo er en del av et internasjonalt road-show der gjennomgangsmelodien er den samme, regimeskifte i Syria. Er Oslo dokumentarkino og sponsorene deres klar over at de inngår i en slik kampanje, som har direkte forbindelser til den fremste krigshisseren i USA og til toppene i al-Qaida og IS?

Den 13.okt. og 14. skal SPACE ha nok et stort opplegg om Syria—over 2 dager. Her skal White Helmets hylles blant annet. At organisasjonen er avslørt som lite annet enn al-Qaidas PR-avdeling, spiller ingen rolle. Hensikten helliger midlet.

I denne videoen blir White Helmets avslørt for sine forbindelser til al-Nusra og sin deltakelse i terror.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Det er flott at Pål Steigan viser hvor falskt vårt samfunn blir ‘opplyst’. Problemet er at folket tror på alle løgnene som spres av Mammons PR folk.

 2. Det stundes vel nå mot ny utdeling av Nobels fredspris. Visning av disse filmer er kanskje en del av strategien før fredsprisen offentliggjøres?

 3. det burde være mulig å fordømme Assads brudd på menneskerettighetene samtidig som man peker på at menneskerettighetspolitikk er blitt politisert og at dette betyr at man må både vurdere kvaliteten på informasjonen og ensidighet/mangel på helhetssyn som kan gjøre et slikt innspill til en politisk handling med en tvilsom agenda.

 4. Det bygger seg opp til noe stort i Syria, siste uker så har nær alle syriske informasjonskilder blitt tatt ut, FB kontoene deres slettet og Youtube og Twitter kontoene deres stengt ned, Youtube sletter alt på nettet som viser de hvite hjelmenes tilknytning til Al Qaeda og Al Nusra, alle filmer som viser stort valgfusk under det kurdiske valget blir slettet og i Syria så kjemper nå USA sin proxy hær om oljen i Nord, alle styrker som sto i Raqqa er tatt ut og sendt østover for å ta kontroll over oljen der, flere Russiske generaler er drept i velrettede arteriell angrep som ser mer ut som henrettelser etter USA sin logistikk og etterretning ..
  Russlands svar vil bli nådeløst og Syria har så klart ingen planer om å gi fra seg all oljen til USA og deres puppeter

  Etter informasjons blokaden i Syria så kommer angrepet og propagandaen ..

  Da den Amerikanske nobelkomiteen ledet av Zbigniew Brzeziński og Henry Kissinger sin kandidat til «fredsprisen» ble neglisjert av Kaci Kullman Five i fjor så sa jeg, hun lever ikke lenge, og som jeg sa så var hun dau noen uker etterpå slik som alltid med de som nektet å underkaste seg krigsprofitørene.

  Det er vel så å si 100% sikkert at De Hvite Al Qaeda hjelmene vil få fredsprisen på fredag.

  Denne filmen som viser angrepet i LA er også forsøkt slettet, heldigvis fikk noen reddet den og lagt den opp på Liveleak som forsatt ikke eliten har kontroll over ..
  Den viser hvordan ingen redningsmannskaper kom til og hvordan lyset ble slått av så de 529 skadde ikke skulle få hjelp.

  https://www.liveleak.com/view?i=63b_1507062726

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.