Oslo dokumentarkino. Filmvisning med røtter til terrororganisasjoner

0
Mazen Alhummada

I regi av FN-sambandet og SPACE, Syrian Peace Action Centre kjører Oslo dokumentarkino 4. oktober 2017 ei visning av filmen Syria’s Disappeared: The Case Against Assad. Visninga er sponset av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen og Norsk filminstitutt.

Det sponsorene og Oslo dokumentarkino kanskje ikke er klar over er at de som står bak denne filmen har nær kontakt både med terroristorganisasjonen al-Nusra, altså al-Qaida i Syria, og med Den islamske staten, IS.

Arrangørene skriver:

I 2013 tok en avhopper fra det syriske militærpolitiet med seg tusenvis av bilder av fanger som har omkommet i syriske fengsler. Bildene gir et grusomt vitnesbyrd på torturen fangene har blitt utsatt for. Bildene er blitt kjent som ”The Caesar Photographs”.

Filmen Syria’s Disappeared – The Case Against Assad av Sara Afshar bringer fram skjebnen til ofrene for Damascus-regimets overgrep og spør om det er mulig å bringe disse forbrytelsene for en domstol.

De tar ikke hensyn til kritikken som er kommet mot de såkalte Caesar-bildene, blant annet i denne grundige artikkelen av Rick Sterling. Artikkelen er også gjengitt på steigan.no.

Tette forbindelser til terrororganisasjoner

Hvem er Mazen Alhummada, som har lagd denne filmen og som er dens sentrale figur? Han samarbeider blant annet med Mouaz Moustafa, som er leder for Syrian Emergency Task Force.

Mouaz Moustafa (tv) og Mazen Alhummada

Mouaz Moustafa var den som smuglet John McCain inn i Syria for å møte toppene i IS og andre terrororganisasjoner, deriblant sjølveste lederen for IS, Abu Bakhr al-Baghdadi.

Mouaz Moustafa sammen med blant annet John McCain og Abu Bahkr al_Baghdadi, sjefen for IS.

Hvor troverdig er en film som til de grader er knyttet til de sentrale terrororganisasjonene i Syria og til den som mer enn noen annen har presset på for å få til en storkrig i Syria, nemlig senator John McCain?

En liten detalj: I filmen blir en massedemonstrasjon til støtte for Assad lagt ut som om den var en protest mot Assad. Altså et rent falsum. Er det i henhold til den standarden Oslo dokumentarkino ønsker å legge seg på?

Demonstrasjon til støtte for Assad blir framstilt som massedemonstrasjon mot Assad.

Visninga i Oslo er en del av et internasjonalt road-show der gjennomgangsmelodien er den samme, regimeskifte i Syria. Er Oslo dokumentarkino og sponsorene deres klar over at de inngår i en slik kampanje, som har direkte forbindelser til den fremste krigshisseren i USA og til toppene i al-Qaida og IS?

Den 13.okt. og 14. skal SPACE ha nok et stort opplegg om Syria—over 2 dager. Her skal White Helmets hylles blant annet. At organisasjonen er avslørt som lite annet enn al-Qaidas PR-avdeling, spiller ingen rolle. Hensikten helliger midlet.

I denne videoen blir White Helmets avslørt for sine forbindelser til al-Nusra og sin deltakelse i terror.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.