USAs trusler avslører en grunnleggende svakhet

30

Donald Trumps tale i FN viser at neocons er tilbake med hendene på rattet i USAs utenrikspolitikk. Den var et ekko av George W. Bush og Dick Cheney og så ekstrem i sin retorikk at den sendte sjokkbølger rundt om i verden. USAs president truet jo faktisk med «total utslettelse» av en nasjon med 25 millioner innbyggere. Og man bør også legge til hva en slik krig ville bety for Sør-Koreas 51 millioner innbyggere. Trump truet med et ragnarok uten sidestykke. Dette bryter naturligvis med all internasjonal lov og rett.

Her er hele talen til Trump.

Og slik Bush snakket om «ondskapens akse», lanserte også Trump sin variant av de onde maktene. De tre utvalgte denne gangen er Nord-Korea, Iran og Venezuela, med Syria og Cuba som mini-onde. Da han i forbifarten snakket om Ukraina, kom det ingen anklager mot Russland, og da han snakket om Sørkinahavet kom det heller ingen angrep på Kina.

Etter sine trusler om å totalt utslette Nord.Korea, var Trump frekk nok til å kalle Iran for en «depleted rogue state». Men det var ingen tvil om hvem som framsto som bandittstaten.

Trump taler i FN. Copyright: Lucas Jackson / Reuters

Uvitende «hate-speech»

Det var ingen overdrivelse da Irans utenriksminister tvitret at «Trumps uvitende hate-speech hører hjemme i middelalderen», og Irans president Hassan Rouhani fikk et uangripelig dokument da han sa at slike trusler fratar Nord-Korea enhver interesse for å være med på en atomavtale à la den som Iran har inngått. Hvordan kan Nord-Korea overbevises om å stoppe sin kjernefysiske opprustning når verdens største atommakt truer dem med utslettelse?

Dette bemerker også Pepe Escobar i sin spalte i Asia Times.

USAs forsvarsminister James «Mad Dog» Mattis dempet tonen noe etter talen til Trump med å si at «Nord-Korea-krisa er fortsatt på det diplomatiske sporet».

Det Russland og Kina forsøker å gjøre er å friste Nord-Korea til å være en del av Kinas Belt and Road Initiative (BRI) og den Eurasisk Økonomiske Union (EAEU). De lokker med investeringer i en ny transkoreansk jernbane og i Nord-Koreas havner.

Iran er også et nøkkelledd i BRI. De er på vei til å bli medlem av Shanghai Cooperation Organisation (SCO) og er knyttet til North-South Transport Corridor fra Russland til India, og Iran kan spille en viktig framtidig rolle for å forsyne Europa med naturgass.

Trumps trusler mot Venezuela øker faren for å skape et latin-amerikansk Afghanistan. Venezuela har verdens største oljereserver og både Russland og ikke minst Kina har lagt opp en strategi med å hjelpe landet ut av den økonomiske krisa.

Trump, derimot, snakker om «diktatoren Maduro» og forbereder regimeendring.

11. august 2017 truet Donald Trump Venezuela med militær intervensjon, meldte Reuters. Byrået siterer Trump slik:

“The people are suffering and they are dying. We have many options for Venezuela including a possible military option if necessary.”

De eneste politiske lederne som var tilfredse med Trumps tale i FN, var delegasjonen fra Israel. Anført av Benjamin Netanyahu smilte og lo de av det de hørte.

Svakhet forkladd som styrke

Det er all mulig grunn til å ta Trumps krigerske retorikk alvorlig. Den betyr at neocon-agendaen er tilbake i Det hvite hus. Men 2017 er veldig forskjellig fra 2001. USA er betydelig svekket som økonomisk stormakt og Kina er i en helt annen divisjon, både militært og økonomisk i dag enn den gangen. Når Kinas ledere sier at de vil stoppe et eventuelt amerikansk angrep på Nord-Korea er det ikke retorikk, men et uttrykk for hva Kina vil være i stand til om det skulle komme så langt.

Trusler om utslettelse og regimeendring er, i all sin krigerske grusomhet, et uttrykk for at USA er ei supermakt i terminalfasen. USA evner ikke lenger å konkurrere økonomisk og teknologisk med Kina. USA lokker ikke land inn i sin sfære gjennom å tilby dem vekst og velstand. Det eneste kortet man har igjen er trusler om utslettelse. Dette er svakhet forkledd som styrke.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


30 KOMMENTARER

  • Krosstogsomgrepet vart òg nytta av Bush føre åtaket på Irak i 2003. Det ser ut til å ha vorti ein fast del av vokabularet i dei neokonservative, prosionistiske og nyreligiøse krinsane i USA. Det dreiar seg truleg om ein medviten ordbruk som bør mana til ettertanke.

 1. Sein-middelalderen var ei blomstringstid i Europa, både arkitektonisk og når det gjaldt de mange bystatene. Byene var i stor grad allmenninger ala Tolfa, med selvstendige økonomier. Douglas Rushkoff har skrevet mye om dette. Det var opplysningstiden som fant på begrepet «den mørke middelalder», mens det i virkeligheten er opplysningstiden som var den svarteste perioden i Europas historie, da det var under denne epoken kapitalismen vokste fram fra den engelske landsbygda.

  En krig mot Nordkorea vil ramme Sørkorea hardt, hvilket vil merkes godt på Filippinene. Nå er det sørkoreanere overalt på Filippinene, og med den nye internasjonale flyplassen på Bohol kommer mange nye direkteruter mellom Seoul og Bohol.

  Selv følger jeg spent med på denne konflikten, da det nå ser ut til å åpne seg en mulighet for meg til å kunne slå meg ned på Bohol for en periode. Etter at flyplassen åpner tror jeg prisene vil eskalere både for utdanning og bolig, så jeg ser det slik at det er nå jeg har muligheten. Veldig synd hvis disse to hybrismonstrene i Washington og Pyongyang knuser dette mulighetsvinduet for meg.

  En av mine drømmer er å kunne dokumentere noen av alle de storartede menneskene som lever i slummen i Talisay City for Mot Dag AS, de som tråkker rundt i gloheta på tricyclene sine til 10 øre turen og overlever på under dollaren for dagen, men allikevel smiler fra øre til øre. Og lutfattige kunstnere som benytter søppel og avfall til kunsten sin, ikke som et stunt, men fordi de ikke har råd til annet. Samt myriader av fattige bønder på landsbygda som lever uten elektrisitet og med carabao-kua som eneste hjelpemiddel. I tillegg kommer et utrolig landskap, med innlandet i Cebu som like vilt og vakkert som i Norge, men med et intakt kulturlandskap.

  http://permaliv.blogspot.no/2017/09/a-planer-for-permaliv-as.html

 2. Se denne korte presentasjonen fra Xi Jinping og sammenlikne ham med «Neocons nye posterboy»- Trump.

  https://www.youtube.com/watch?v=hNKTbMx8PFk

  Dette er mennesker fra to helt forskjellige verdener. Xi Jinping, en politiker og visjonær som ivrer til samarbeid om å skape en bedre fremtid. Ikke bare for Kina, for alle. Han tilbyr vekst og utvikling og har en realistisk plan og som alt 60 land støtter opp om. Stadig flere kommer til.

  En drømmer vil nok enkelte si, men en vinner er som kjent en drømmer, eller visjonær som aldri gir opp.

  Atlantistene (5 Eyes) og deres imperialistiske plan om totalt verdensherredømme vil som Galtung sier, se sitt endelikt innen få år.

  Hva som erstatter dette og hvem som vil ta plass i denne nye verden blir tydeligere for hver dag som går. 60% av jordens befolkning har alt inntatt sin plass og vi risikerer å havne på feil side i historieboka. I siste rekke uten innflytelse.

 3. USAs grunnleggende svakhet handler om deres økonomiske system og det voldsomme krigsmaskineriet de har bygd opp. Bare Afghanistan/Irak-krigen kostet USA hele 2600 milliarder dollar. Som kjent gav Bush store skattelettelser i tiden før disse krigene, USA hadde derfor ikke penger til å føre krig, og krigene måtte derfor finansieres med lån fra utlandet!

  USAs utenlandsgjeld har nå blitt så enorm at det må et økonomisk mirakel til for at de skal opprettholde sitt hegemoni. Når dollaren kollapser vil dette også ramme Kinas eksportorienterte økonomi hardt, og vil vi gå inn i en lang periode med stagnasjon og økonomiske kriser.

  • Johnny, du vet at USA ikke har utenlandsk gjeld? De skylder kun dollar? Og at «dollar seddel pressen» står i en kjeller i New York?

   Hvor urolig hadde du vært, hvis du hadde kjøpt en flott eiendom for 25 mill Johnny-kroner fra banken din og seddelpressen for Johnny-kroner sto i kjelleren på det nye flotte huset? Og det selvfølgelig var helt lovlig for deg å trykke opp så mange Johnny-kroner du syntes du hadde bruk for til enhver tid?

 4. Trump har blitt neocon på steroider. Det er så voldsomt slik at man kan lure på om Trump bevisst overdriver?

  Aftenposten har en analyse av saken i dag. Det sies bla der at et førstehånds atomangrep på Nord-Korea fra USA øyeblikkelig vil bety slutten på USAs lederposisjon i verden.

  • At ordene er Trumps er ingen tvil, men om budskapet er hans kan man jo lure på. I hvert fall hvis man tar utgangspunkt i valgkampen. Noen ganger er hans uttalelser såpass «out og tune» at det nesten er mulig å tolke dem som en advarsel til verden eller et skjult nødrop om hjelp. Man må ha tro på at Trump vet konsekvensene av en varm krig med Nord-Korea, Iran, Russland eller Kina, – og ikke bare konsekvensene for disse landene, men også for USA. En annen ting er at kritikken mot Trump har stilnet betydelig den senere tid i amerikansk msm såvel som i lille Norge. Ting kan tyde på at noen har tatt rotta på han…

   • Er slått av de samme tankene, jeg tror faktisk ordene/retorikken til Trump ikke er det han faktisk står overfor. Som du er inne på, så har kritikken av Trump stilnet etter at han la seg på en mer «krigersk linje». Det amerikanske maktspillet er ikke enkelt å forstå seg på, om en ikke tar hensyn til i hvilken tid de fleste senat- og kongressmedlemmer ble rekruttert.

 5. Hva sier de nå? Selv her på Steigan-bloggen var det mange som luftet positive synspunkter på president Trump og ble sure når noen sa dem imot. Document.no er fremdeles Trumpianere og de finnes også andre steder.
  Kanskje de mente det var fint at Trump bygget opp administrasjonen med Goldman Sachs zionister og Pentagon generaler? Det var neocon zionist Stephen Miller som hadde skrevet Trumps FN-tale som begeistret zionist Netanyahu.
  Fortsetter denne utviklingen med krig mot NordKorea og Iran,ender vi opp med zionismen og Israel som kommende verdensmakt.
  Men hva driver SV og Rødt med? Utelukkende kommunepolitikk?

  • Det Trump driver med er en voldsom ramling med tomtønner. Etter mitt syn bør hans trusler om å utslette Nord-Korea bli tatt på omtrent like mye alvor som Kims trusler om å utslette USA.

   I Syria har SAA og Russland hatt en helt ekstrem framgang på bekostning av jihadister i alle varianter etter presidentvalget. Ville det vært samme utvikling om Hillary Clinton hadde vunnet, og implementert sin uttalte politikk om å etablere flyforbudssoner? Jeg tror ikke det. Russland hadde neppe heller trukket seg tilbake, og det hele kunne blitt ekstremt mye farligere enn det Nord-Korea-situasjonen nå innebærer.

   Jeg mener derfor fortsatt at Trump var og er et mindre onde. Ikke fordi han har bedre politiske prinsipper enn Clinton, tvert imot. Men først og fremst fordi hans politikk er så ustrategisk og lite sammenhengende, og hans retorikk så frastøtende, at han gjør USA impotent på verdensarenaen. Og for de av oss som fortsatt mener at SVs tidligere programformulering om at «USA utgjør den største trusselen mot verdensfreden» var og er korrekt, er et impotent USA i strid med seg sjøl og sine allierte det beste vi kan håpe på. Et progressivt USA er i første omgang helt utenfor sannsynlighetsrekkevidde. Hillary Clinton ville vært en mer kapabel, og nettopp derfor en farligere, president.

   • Holgersen villeder som vanlig. Trump økte Pentagonbudsjettet fra 619 milliarder til 700 milliarder og utvikler smarte atomvåpen.
    Som han uttalte i desember 2015: «Why bother having Nuclear weapons if you are afraid to use them?»
    Rådgivere for USAs utenrikspolitikk er på det strategiske planet zionister anført av gamle Kissinger.
    Det å utfordre NordKorea og Iran samtidig er fra dette synspunktet helt logisk og presist. NordKorea har vært alliert med Iran i utvikling av avanserte våpen,også raketter. NordKorea har også samarbeidet med både Hizballah (tunellkrigføring) og Syria.
    Som gamle CIA-topp Philip Giraldi skrev i UNZ 19 sept 2017:
    Americas Jews are driving Americas wars.
    Dette burde ligge oppi dagen nå for Netanyahu er lykkelig for at deres partnerskap fordypes. Forleden – under orkankatastrofen – sendte Trump 70 millioner dollar til Israel og satte opp en felles amerikansk-israelsk base der.
    Og krigsmålene er strategisk gjennomarbeidet.Aksen Iran-Hizballah-Hamas-Syria skal knuses.
    Hva som skulle stå i SVs eller Rødts programmer er totalt likegyldig såfremt setningene ikke omsettes i praxis. Intet tegn til det.

    • Jeg tviler ikke på at de strategene Trump omgir seg med ønsker å knuse aksen Iran-Hizbollah-Hamas, og den går som kjent gjennom Syria. Men evnen til å knuse Syria synes betydelig redusert, sammenligna med hva som foregikk under Obama, om du følger utviklinga på Syrialivemap eller andre nettsteder som viser den militære utviklinga. Hårstad, mener du det er en uspekulert plan fra Netanyahus side å la Syria vinne krigen i landet først, for deretter å slå enda mer brutalt til? Hvorfor har i så fall Israel så ivrig støttet opp om jihadistmilitsene hittil? Og hvorfor er Netanyahu så rasende på de deeskaleringssonene som Russland har oppretta, sammen med Iran og Tyrkia, og som har gitt den syriske hæren frie tøyler til å fokusere på IS, noe USA synes å ha akseptert, dersom det uansett foreligger en plan som handler om å slå til etter at Syria har vunnet krigen?

     • Holgersen blir mer og mer ubegripelig. Spørsmålet han stiller meg er så hinsides at det lar seg ikke besvare.
      For fjorten dager siden bombet Israel et research-center i Syria. I den anledning uttalte forsvarsminister Avigdor Liebermann at Israel har utført over 100 angrep inni Syria gjennom de siste fem årene.
      I dag fredag 22 sept 2017 angriper Israel mål tett inntil Damacus International Airport i tre «separate airstrikes». (Israel Times i dag)
      Israel har ikke avsluttet noen krig i Syria og det har heller ikke USA eller Frankrike.
      Voltaire.net har brakt fram masse info om israels planlegging om å gjøre «Kurdistan» prosjektet til et militært våpen mot Shia-aksen.
      Til dette sier Irak: Vi vil ikke godta et Israel 2 i Kurdistan.
      Krigene fortsetter og Israel forbereder seg på massiv krigføring.

     • Korrekt. Israel har ikke avslutta krigen mot Syria på noen måte. Spørsmålet er hva USA har gjort. Uansett om det har vært hensikten eller ikke, har Syria vunnet stort i perioden etter at Trump ble valgt, til Israels store frustrasjon. Trumps bombing etter falsk flagg-operasjonen i Khan Shaykhoun hadde minimal effekt, mens Hillary Clinton sa hun ville ha bomba alle syriske flybaser. Hva er forklaringa di på at den syriske regjeringshæren har vært i stand til å gjennomføre en slik massiv framrykking spesifikt etter 7. november 2016, Hårstad? Er det helt tilfeldig, eller kunne en mer kapabel amerikansk president klart å gjøre en bedre jobb for USA-imperialismen og Israel enn det Trump har prestert?

  • Det sier litt om at samme hvem vi velger , enter i Norge eller USA , så får vi den samme politikken.
   Vi må jo spørre oss hva dette kommer av , og søke etter seriøse svar !!
   Det såkalte demokratiet fungerer ikke .
   Det må være en slags skyggeregjering et sted , i himmelen eller på jorda , som trekker i trådene.
   Eller en slags ‘middelvei’ tenketank som settes i funksjon hvis noen skulle prøve seg utenfor allfarvei…..

 6. Trumps tale har fått fram en tilsynelatende sprekk i NATO-muren! Europa og Norge (med Solberg og Brende) har tatt avstand fra Trumps driv for å skrote Iran-avtalen. Og Solberg uttalte sågar at det gjelder å få Iran til å bidra til å skrinlegge konflikten mellom sjiaer og sunnier. Solberg inviterer altså Iran til å spille fredsmegler i Midt-Østen stikk i strid med Netanyahus ønsker. Og det var vel det Obama også så for seg som en mulig utvikling, med håp om at Iran ikke skulle nærme seg Russland, men kunne brukes til undergravingsarbeid mot Russland i Sentral-Asia og Kaukasus. Så er dette i REALITETEN en sprekk i NATO-muren? Neppe. Men Trump og de bushittiske neokonservative, som tror mest på storslegga, driver nå mulige allierte fra seg i rasende fart. Det er selvsagt den neoliberale obamistfløyen, som tror mest på stille og skjult undergravingsarbeid, imot. Men at NATO nå vil gå inn for nedrustning og tilbaketrekking av styrker på fremmed jord, har vi ikke hørt noen ting om. USA har nettopp sendt 3000 nye soldater til Afghanistan, og vi har ikke hørt et pip om norske styrker skal hjem fra Baltikum og Midt-Østen. Og Diesen driver fremdeles med på sin kampanje mot de «museumsfolka» som vil ha et norsk FORSVAR ( og ikke en angrepsstyrke). Noen kommer likevel nå til å gå på limpinnen. Hillary var nettopp ute og prøvde å utnytte Trumps tale til neoliberal offensiv mot Trump. Hun som koste seg over mordet på Ghadaffi! Ser vi Brende og Solberg i sammenheng med dette, så er det foreløpig ingen sprekk i NATO-muren. Sannsynligvis prøver de bare å lure verden med to typer retorikk samtidig! Det har de jo gjort hele tiden!

 7. Ei verre løgnhistorie enn den rådgjevarane til Trump har skrudd saman i denne FN-talen, har eg knapt lese. Og legg merke til, trass i at det er Kim Jung-un og Iran som er skyteskiver: Han nemner Ukraina og Sørkinahavet som område som er under trussel frå vonde krefter. Målet er altså Russland og Kina, og det har ikkje Europa og Norge sagt seg ueinige i.

 8. Skremmende at det ikke er mediafokus på hva USA har gjort, og fremdeles gjør mht regimeendringer i Equador, Brazil og nå Venezuela når de innførte, eller ville innføre den Norske skattemodellen loverfor internasjonale oljeselskaper angående dette med å å ta ut oljeressursene i disse repektive landene.. Faktisk bør kanskje alle land ha en slik skattemodell mht sine naturressurser uansett om det er olje, mineraler, gull, diamanter, gummi, de internasjonale selskapene utvinner, – de bør betale skatt til nasjonalstaten som eier naturressursene, og denne skatten bør knyttes til felles samfunnsvelferd i de respektive landene det gjelder. Dette med tanke på avsnittet i artikkelen overfor sitt»Trumps trusler mot Venezuela øker faren for å skape et latin-amerikansk Afghanistan. Venezuela har verdens største oljereserver og både Russland og ikke minst Kina har lagt opp en strategi med å hjelpe landet ut av den økonomiske krisa.
  Trump, derimot, snakker om «diktatoren Maduro» og forbereder regimeendring.
  11. august 2017 truet Donald Trump Venezuela med militær intervensjon, » sitat slutt.

 9. Jeg ser det er analytikere som tolker Trumps «bjeffing» i FN som beregnet på interne forhold. Store deler av den amerikanske opinionen blir stadig mer kritisk til USA’s kroniske krigføring og militærutgifter og ønsker større investeringer hjemme. Ikke minst i «bevegelsen» som brakte Trump til presidentjobben.

  Trumps måte å opptre på har derfor også til hensikt å skremme sine velgere til å slutte opp om hans militær- og utenrikspolitikk som jo er det stikk motsatte av hva han gikk til valg på.

  (Forøvrig har strategen Bannon nå rettet sin strategi i retning av å endre Kongressen og Senatet. I den forbindelse avholdes et meget spennende valg i Alabama på torsdag. Etablissementet frykter en dominoeffekt dersom grasrotkandidaten Roy Moore vinner.)

 10. Ludvig: det er riktig at det finnes opposisjon mot USAs permanente krigsprosjekt i folket, men overhodet ikke blant eliten.
  Under avstemningen om det nye krigsbudsjettet på 692 milliarder dollar stemte 89 i Senatet for og 8 imot.Som allerede Eisenhower i sin avskjedstale advarte imot: at det militær-industrielle kompleks tar makta i USA. Krig er bra for denne økonomien.

  • Jan Hårstad: Krig er ikke bra for økonomien. Det er forferdelig dyrt. Har ikke du påpekt dette mange ganger på Verdidebatt, at det er derfor USA har så stor gjeld?

  • Jeg ser jo også nyansene her, at det kan være bra for våpenindustrien, isolert sett. Men var det ikke derfor amerikanerne ikke ville ha «Killary Clinton». Det var hun som støttet den siden.

   Trump er en businessmann og ser at dette ikke lønner seg. Vil du flytte ham over på den andre sidene nå, slik at en fortsatt kan øse ædder og galle over ham, eller ble han nedstemt av kongressen?

  • Hårstad: «det er riktig at det finnes opposisjon mot USAs permanente krigsprosjekt i folket, men overhodet ikke blant Washingtoneliten.»

   Du har selvsagt helt rett i dette. Det jeg sikter til er den amerikanske opinionen og først og fremst den delen som valgte Trump. Ledet an av Breitbart skiller man der skarpt mellom Trump som president og den agendaen han ble valgt på, altså hans kampanjeprogram. Man støtter agendaen, men ikke presidenten og mye av den politikken han fører. Som Bannon sa da han forlot administrasjonen: «We fought, we won, the Trump Precidency is over:»

   Jeg forstår det nå slik at opposisjonen, ledet an av Bannon og Gorka som opprindelig satt i Trumps administrasjonen nå står i spissen for å erstatte folkene i GOP med folk som stiller seg bak Trumpkampanjens agenda, også utenrikspolitsk. De ser frem mot valget i 2018.

 11. Steigan skriver:

  «Trusler om utslettelse og regimeendring er, i all sin krigerske grusomhet, et uttrykk for at USA er ei supermakt i terminalfasen. USA evner ikke lenger å konkurrere økonomisk og teknologisk med Kina. USA lokker ikke land inn i sin sfære gjennom å tilby dem vekst og velstand. Det eneste kortet man har igjen er trusler om utslettelse. Dette er svakhet forkledd som styrke.»

  Men all den kritikk pressen kommer med mot Trump, både rettferdig og urettferdig, vil medføre at han trenger å markere seg. Da kan det være at det ikke går lang tid før Nord Korea er en ødemark.

  Hvem har skylden i det tror du?

 12. North Korea: Shocking
  Warning To America

  WASHINGTON, D.C. – The Pentagon is scrambling to protect America’s power grid amid fears of attack by North Korea. Former CIA Director James Woolsey:

  «According to the Congressional EMP Commission, a single warhead delivered by North Korean satellite could blackout the national electric grid and other life-sustaining critical infrastructures for over a year – killing nine of 10 Americans by starvation and societal collapse.»

  President Trump is facing this threat head-on and he is not backing down. He told Reuters, «There is a chance that we could end up having a major, major conflict with North Korea. Absolutely.»

  North Korea realizes they can’t beat us with brute military force on the conventional battlefield. We are way too strong for that.

  However we do have a weakness that North Korea or other foreign terrorists can use against us…

  Our crumbling electric grid.

  Former CIA official Dr. Peter Pry warns, «There is an imminent threat… to the national electric grid and not just to a single U.S. city.»

  When our electric grid fails, it will be like watching America have a heart attack right before your eyes. Because when the heart stops pumping… everything shuts down and the patient flat lines.

  Our enemies could cripple our great country in a matter of minutes, without having to fire a single bullet. They could just sit back and watch as we self-destruct through looting, rioting and the targeting of police officers.

  It’s a frightening idea, but worst of all…

  It may already be happening.

  On April 21, three major U.S. cities – New York, Los Angeles and San Francisco – experienced virtually simultaneous power outages. Businesses emptied. Schools closed. Subway commuters were stuck underground in the dark.

  Rumors immediately started flying that a cyber-attack had caused all three blackouts.

  The «official» word in San Francisco was that the outage was caused by a fire in a substation. In Los Angeles, high winds were blamed. In New York, an equipment failure was the announced culprit.

  Perhaps those were the real causes. Or maybe these simultaneous blackouts were dry runs for future attacks.

  We may never know the truth.

  But former CIA official Dr. Peter Pry says that attacks on just 9 of the nation’s 55,000 electrical substations could result in nationwide blackouts for up to 18 months.

  Our government is woefully unprepared.

  It seems like the government has been fixated on taking more and more away from people who worked hard to earn it, while doing virtually nothing to secure our nation’s infrastructure.

  They’ve ignored dire warnings from experts about the grid’s vulnerability to physical, electromagnetic pulse (EMP) and cyber-attack by North Korea, Russia, China and even ISIS and other terrorist groups.

  «Our death toll would be staggering» reports FOXNews. We’re all fine when the power goes out for a few hours and even days. But an extended blackout would be devastating.

  Frank Gaffney, founder of the Center for Security Policy predicts, «… should the power go out and stay out for over a year, 9 out of 10 Americans would likely perish.»

  >> When North Korea strikes the U.S.

  Imagine a blackout lasting not days, but weeks or months. Your life would be frozen in time right at the moment the power fails. Lights all over the country would go out, throwing people into total darkness.

  Without access to a generator, your fridge, electric range and microwave would be dead. All the food in your fridge and freezer would spoil.

  Your well couldn’t pump any fresh water into your house. And even if you don’t have a well, a total grid failure means no fresh water to drink, cook, or clean with.

  You wouldn’t be able to operate your radio or TV, or charge your cell phone, so you’d feel isolated and cut off from your friends and family.

  Sadly, this is NOT science fiction or some crazy doomsday theory…

  And retired CENTCOM General Lloyd Austin says, «It’s not a question of if, it’s a question of when.»

  Will you be prepared for this devastating crisis… one that could take months or even years to recover from?

  How will you stay safe… warm… and protected?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.