– Peanuts, Braanen!

0

Klassekampens redaktør, Bjørgulv Braanen, har som kjent sagt opp samarbeidsavtalen med avisa Ny Tid, noe som er kommentert vidt og bredt offentlig. En av dem som har kommentert dette er forfatteren Gert Nygaardshaug i et leserinnlegg i Klassekampen 23. september 2017. Det korte innlegget gjengis i sin helhet her:

Sannelig min slitne hatt, nå har redaktør Braanen tatt grep og nekter å kolportere det utmerkede bilaget til Klassekampen, månedsavisa Ny Tid! Begrunnelsen er at den og redaktøren gjør seg til ropert for særdeles usannsynlige konspirasjonsteorier omkring den smekken USA fikk seg 11. september 2001.

Dette er til å le seg skakk av. Ikke ved at Ny Tid drøfter en så usannsynlig teori – som de fleste av oss bare ler av – men at Klassekampen tar anstøt, en avis som daglig og ukentlig kolporterer meninger fra mennesker som bekjenner seg til en middelaldersk overtro, der dogmer om at en jomfru skal ha født Guds sønn, at denne sønnen skal ha stått opp fra de døde og dratt rett til himmels, er bærende. Dette er usannsynligheter så himmelropende – unnskyld uttrykket – at de for lengst er avvist av enhver vitenskapelig fornuft.

Klassekampen, venstresidens avis (!) har jevnlig intervjuer og omtaler av eksempelvis biskoper, kirkemøter og kristen aktivitet, og har dessuten faste spaltister som bekjenner seg til kristen overtro. Og for å presisere: For å bekjenne seg som kristen, må man akseptere de totalt usannsynlige dogmene som er basis, fundamentet for denne troen.

I en slik sammenheng, blir konspirasjonene omkring 11. september som peanuts å regne, redaktør Braanen.

Gert Nygaardshaug, forfatter

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.