– Peanuts, Braanen!

0

Klassekampens redaktør, Bjørgulv Braanen, har som kjent sagt opp samarbeidsavtalen med avisa Ny Tid, noe som er kommentert vidt og bredt offentlig. En av dem som har kommentert dette er forfatteren Gert Nygaardshaug i et leserinnlegg i Klassekampen 23. september 2017. Det korte innlegget gjengis i sin helhet her:

Sannelig min slitne hatt, nå har redaktør Braanen tatt grep og nekter å kolportere det utmerkede bilaget til Klassekampen, månedsavisa Ny Tid! Begrunnelsen er at den og redaktøren gjør seg til ropert for særdeles usannsynlige konspirasjonsteorier omkring den smekken USA fikk seg 11. september 2001.

Dette er til å le seg skakk av. Ikke ved at Ny Tid drøfter en så usannsynlig teori – som de fleste av oss bare ler av – men at Klassekampen tar anstøt, en avis som daglig og ukentlig kolporterer meninger fra mennesker som bekjenner seg til en middelaldersk overtro, der dogmer om at en jomfru skal ha født Guds sønn, at denne sønnen skal ha stått opp fra de døde og dratt rett til himmels, er bærende. Dette er usannsynligheter så himmelropende – unnskyld uttrykket – at de for lengst er avvist av enhver vitenskapelig fornuft.

Klassekampen, venstresidens avis (!) har jevnlig intervjuer og omtaler av eksempelvis biskoper, kirkemøter og kristen aktivitet, og har dessuten faste spaltister som bekjenner seg til kristen overtro. Og for å presisere: For å bekjenne seg som kristen, må man akseptere de totalt usannsynlige dogmene som er basis, fundamentet for denne troen.

I en slik sammenheng, blir konspirasjonene omkring 11. september som peanuts å regne, redaktør Braanen.

Gert Nygaardshaug, forfatter

 

Forrige artikkel«5G gjør hele verden trådløs»
Neste artikkel9/11: A Conspiracy Theory
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).