Den siste rapporten fra FNs granskingskommisjon for Syria

0

av Stephen Lendman / Stephen Lendman på norsk ved Midt i fleisen

Kommisjonens mandat er gransking av brudd på menneskerettighetene. Rapportene den lager er enormt forutinntatte – de gir konsekvent Assad skylden for krigsforbrytelser utført av amerikansk-støttede terrorister.

Tidligere anklaget president Assad kommisjonen for å «bevisst forvrenge proporsjonene når den presenterte sine funn. Den overser fullstendig eller toner ned kjerneproblemer». Han legger til:

«Det skjer forferdelig scener som åpent strider mot syrernes verdighet og menneskerettigheter, angående forbrytelser utført de væpnede terroristgruppene. Det dreier seg om alt fra å spise menneskekjøtt, skjære over struper, lemleste døde, halshugge folk av sekteriske og konfesjonelle grunner, kaste folk fra hustak; til å begå hundrevis av selvmordsbombinger ved bruk av bilbomber i befolkede områder, rekruttering av barn, bortføring og drap på geistlige, snikmyrde skriftlærde i moskeer, utstedelse av fatwaer om en «seksuell jihad», drepe barn som angivelige vantro; samt plyndring av fabrikker og transportering av dem til Tyrkia.”

Granskningskommisjonen velger i stor grad å overse dette, til tross for ubestridelige bevis. På onsdag løy en kommisjonsrapport skamfullt da den erklærte følgende:

«Regjeringsstyrker fortsatte å bevisst målrette sivile, blant annet ved bruk av kjemiske våpen mot sivile i områder holdt av opposisjonen.»

«Som en del av en luftkampanjen i Nord-Hama og det sørlige Idlib brukte det syriske flyvåpenet den 4. april sarin i Khan Shaykhun og drepte over 80 personer, hvorav de fleste var kvinner og barn.»

«Luftkampanjen var også rettet mot medisinske fasiliteter i hele området, noe som resulterte i en alvorlig svekkelse av deres evne til å yte bistand til ofrene for sarinangrepet, og et dermed økende antall sivile tap.»

«I Idlib, Hamah og det østlige Ghouta i Damaskus brukte syriske styrker klorgass. Disse angrepene utgjør klare brudd på internasjonal humanitær rett og konvensjonen om kjemiske våpen …»

Fakta: Syriske og russiske luftstyrker opererer forsiktig for å minimere sivile tap og unngå dem hvis mulig. Ingen bevis tyder på noe annet – ingenting peker på bevisste angrep mot sivile eller ikke-militære relaterte mål – en amerikansk spesialitet.

Fakta: Syriske styrker hadde ikke noe å gjøre med hendelsen i Khan Sheikhoun – et ‘falsk flagg’ forsterket av falske bilder og videopptak.

Fakta: Ingen bevis antyder at et angrep med saringass faktisk skjedde. Såkalte redningsmenn jobbet uten gassmasker eller annet verneutstyr.

Fakta: Ingen inspeksjoner, hverken fra OPCW eller andre ble utført på åstedet – ingenting ble gjort for å avgjøre om et angrep faktisk skjedde. Det var falskt – et falsk flagg, USAs viktigste taktikk for å gi syriske styrker skylden for sine egne forbrytelser og de begått av IS og andre terroristgrupper.

Fakta: Syria ødela sitt arsenal av kjemiske våpen under tilsyn av OPCW. Bare terrorister har kjemiske våpen – gitt til dem av Saudi-Arabia, Tyrkia og kanskje USA. Pentagon-entreprenører trente terrorister i bruk av disse våpnene i Jordan. Sannsynligvis var CIA-folk og amerikanske spesialstyrker involvert.

Fakta: Påstanden om syrisk bruk av kjemiske våpen er en amerikansk-produsert svindel. Ingen bevis tyder på at innbyggerne i Khan Sheikhoun var ofre for sarin eller andre kjemiske våpen.

Fakta: Alle påstander om syrisk bruk av kjemiske våpen er oppdiktet. I alle tilfellene var amerikanskstøttede terrorister ansvarlige når angrepene skjedde, ikke regjeringsstyrker.

Granskingskommisjonen kaller den amerikanske aggresjonen mot Syria en «borgerkrig.» Det er ikke noe borgerkrigsaktig med den.

I kommisjonens nyeste rapport siteres 33 kjemiske angrep siden mars 2011, da konflikten begynte – den anklager falskt Syria for av 27 hendelser, inkludert 7 mellom 1. mars og 7. juli i år, og tilføyde:

«Rapporten sa den ikke var i stand til å identifisere gjerningsmennene i de seks andre angrepene.»

Siden etableringen i august 2011, har granskingskommisjonen konsekvent og skandaløst gitt Syria og Russland skylden for forbrytelser begått av USA-ledede koalisjonsstyrker og terrorister de støtter.

Nesten som en ettertanke i sin siste rapport, konkluderte kommisjonen at «amerikanske styrker ikke klarte å ta alle mulige forholdsregler for å beskytte sivile og sivile mål når de angrep påståtte terrorister og ødela deler av et moské-kompleks i al-Jinah i Aleppo i mars, som er et brudd på internasjonal humanitær lov,» og legger til:

«Undersøkelser er i gang angående påstander om at luftangrep utført av den internasjonale koalisjonen, utført som en del av den pågående offensiven for å skyve IS ut [fra Raqqa], har resultert – og fortsetter å resultere – i et stadig mer alarmerende antall sivile dødsfall».

I Irak og Syria massakrerte USA-ledet terrorbombing tusenvis av sivile, sannsynligvis titusenvis. Det rammer sivile vilkårlig, dreper dusinvis eller mer daglig og ødelegger vital infrastruktur – forbrytelser mot freden og mot menneskeheten.

Granskingskommisjonen undertrykker alvoret av det som har skjedd – og som fortsetter forferdelig på forferdelig vis i Raqqa. De nektet å anklage Washington og deres koalisjons-allierte for det som unektelig er Nürnberg-lignende forbrytelser.

I stedet anklaget den i stor grad syriske styrker og allierte, som forsvarer landet tappert – et edelt foretak som fortjener lovprisning, ikke fordømmelse.


Med velvillig tilatelse fra forfatteren. Stephen Lendman (født 1934) er programleder på radio og uavhengig blogger. Han har bl.a. vunnet Project Censored sin pris for 2008. Han bor i Chicago.

Forrige artikkelSyria gjør store framganger i kampen mot jihadistene
Neste artikkelMot Dag TV: Pål Steigan og Arild Rønsen om valget 2017