Den siste rapporten fra FNs granskingskommisjon for Syria

23

av Stephen Lendman / Stephen Lendman på norsk ved Midt i fleisen

Kommisjonens mandat er gransking av brudd på menneskerettighetene. Rapportene den lager er enormt forutinntatte – de gir konsekvent Assad skylden for krigsforbrytelser utført av amerikansk-støttede terrorister.

Tidligere anklaget president Assad kommisjonen for å «bevisst forvrenge proporsjonene når den presenterte sine funn. Den overser fullstendig eller toner ned kjerneproblemer». Han legger til:

«Det skjer forferdelig scener som åpent strider mot syrernes verdighet og menneskerettigheter, angående forbrytelser utført de væpnede terroristgruppene. Det dreier seg om alt fra å spise menneskekjøtt, skjære over struper, lemleste døde, halshugge folk av sekteriske og konfesjonelle grunner, kaste folk fra hustak; til å begå hundrevis av selvmordsbombinger ved bruk av bilbomber i befolkede områder, rekruttering av barn, bortføring og drap på geistlige, snikmyrde skriftlærde i moskeer, utstedelse av fatwaer om en «seksuell jihad», drepe barn som angivelige vantro; samt plyndring av fabrikker og transportering av dem til Tyrkia.”

Granskningskommisjonen velger i stor grad å overse dette, til tross for ubestridelige bevis. På onsdag løy en kommisjonsrapport skamfullt da den erklærte følgende:

«Regjeringsstyrker fortsatte å bevisst målrette sivile, blant annet ved bruk av kjemiske våpen mot sivile i områder holdt av opposisjonen.»

«Som en del av en luftkampanjen i Nord-Hama og det sørlige Idlib brukte det syriske flyvåpenet den 4. april sarin i Khan Shaykhun og drepte over 80 personer, hvorav de fleste var kvinner og barn.»

«Luftkampanjen var også rettet mot medisinske fasiliteter i hele området, noe som resulterte i en alvorlig svekkelse av deres evne til å yte bistand til ofrene for sarinangrepet, og et dermed økende antall sivile tap.»

«I Idlib, Hamah og det østlige Ghouta i Damaskus brukte syriske styrker klorgass. Disse angrepene utgjør klare brudd på internasjonal humanitær rett og konvensjonen om kjemiske våpen …»

Fakta: Syriske og russiske luftstyrker opererer forsiktig for å minimere sivile tap og unngå dem hvis mulig. Ingen bevis tyder på noe annet – ingenting peker på bevisste angrep mot sivile eller ikke-militære relaterte mål – en amerikansk spesialitet.

Fakta: Syriske styrker hadde ikke noe å gjøre med hendelsen i Khan Sheikhoun – et ‘falsk flagg’ forsterket av falske bilder og videopptak.

Fakta: Ingen bevis antyder at et angrep med saringass faktisk skjedde. Såkalte redningsmenn jobbet uten gassmasker eller annet verneutstyr.

Fakta: Ingen inspeksjoner, hverken fra OPCW eller andre ble utført på åstedet – ingenting ble gjort for å avgjøre om et angrep faktisk skjedde. Det var falskt – et falsk flagg, USAs viktigste taktikk for å gi syriske styrker skylden for sine egne forbrytelser og de begått av IS og andre terroristgrupper.

Fakta: Syria ødela sitt arsenal av kjemiske våpen under tilsyn av OPCW. Bare terrorister har kjemiske våpen – gitt til dem av Saudi-Arabia, Tyrkia og kanskje USA. Pentagon-entreprenører trente terrorister i bruk av disse våpnene i Jordan. Sannsynligvis var CIA-folk og amerikanske spesialstyrker involvert.

Fakta: Påstanden om syrisk bruk av kjemiske våpen er en amerikansk-produsert svindel. Ingen bevis tyder på at innbyggerne i Khan Sheikhoun var ofre for sarin eller andre kjemiske våpen.

Fakta: Alle påstander om syrisk bruk av kjemiske våpen er oppdiktet. I alle tilfellene var amerikanskstøttede terrorister ansvarlige når angrepene skjedde, ikke regjeringsstyrker.

Granskingskommisjonen kaller den amerikanske aggresjonen mot Syria en «borgerkrig.» Det er ikke noe borgerkrigsaktig med den.

I kommisjonens nyeste rapport siteres 33 kjemiske angrep siden mars 2011, da konflikten begynte – den anklager falskt Syria for av 27 hendelser, inkludert 7 mellom 1. mars og 7. juli i år, og tilføyde:

«Rapporten sa den ikke var i stand til å identifisere gjerningsmennene i de seks andre angrepene.»

Siden etableringen i august 2011, har granskingskommisjonen konsekvent og skandaløst gitt Syria og Russland skylden for forbrytelser begått av USA-ledede koalisjonsstyrker og terrorister de støtter.

Nesten som en ettertanke i sin siste rapport, konkluderte kommisjonen at «amerikanske styrker ikke klarte å ta alle mulige forholdsregler for å beskytte sivile og sivile mål når de angrep påståtte terrorister og ødela deler av et moské-kompleks i al-Jinah i Aleppo i mars, som er et brudd på internasjonal humanitær lov,» og legger til:

«Undersøkelser er i gang angående påstander om at luftangrep utført av den internasjonale koalisjonen, utført som en del av den pågående offensiven for å skyve IS ut [fra Raqqa], har resultert – og fortsetter å resultere – i et stadig mer alarmerende antall sivile dødsfall».

I Irak og Syria massakrerte USA-ledet terrorbombing tusenvis av sivile, sannsynligvis titusenvis. Det rammer sivile vilkårlig, dreper dusinvis eller mer daglig og ødelegger vital infrastruktur – forbrytelser mot freden og mot menneskeheten.

Granskingskommisjonen undertrykker alvoret av det som har skjedd – og som fortsetter forferdelig på forferdelig vis i Raqqa. De nektet å anklage Washington og deres koalisjons-allierte for det som unektelig er Nürnberg-lignende forbrytelser.

I stedet anklaget den i stor grad syriske styrker og allierte, som forsvarer landet tappert – et edelt foretak som fortjener lovprisning, ikke fordømmelse.


Med velvillig tilatelse fra forfatteren. Stephen Lendman (født 1934) er programleder på radio og uavhengig blogger. Han har bl.a. vunnet Project Censored sin pris for 2008. Han bor i Chicago.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


23 KOMMENTARER

 1. «USAs viktigste taktikk for å gi syriske styrker skylden for sine egne forbrytelser og de begått av IS og andre terroristgrupper».

  Professorenes taktikk er å gi USA skylda for alt som professorene og deres militser/satanister er årsaken til, og å kalle opprørere som bare begynte å forsvare seg selv for terrorister.

   • Ingen god idé å utfordre allviteren Terje på disse temaene, enda mindre be ham forklare seg. Jeg snakker av erfaring. Det enkleste og beste for alle er å la ham være i fred der oppe. Ingen over og ingen ved siden.

   • Nei, men han slapp tydeligvis helt kritikkløst psykologiprofessoren med psykologer, ormeyngel og fjertefølje inn i landet og lot dem hjernevaske folk i viktige stillinger, slik at når han fikk åpnet øynene var det for seint. Da var han selv, hans familie og 30000 kristne som hadde blitt kidnappet, professoren og satanistene hans sine gisler. Tror jeg. Det er ihvertfall slik de opererer.

    • Under assads regime er det ut fra det jeg har kunnet finne av informasjon faktisk religionsfrihet, det er IS som tar seg av massakrering av kristne, og det kan du finne flere titalls artikler om med et enkelt søk på nett..

     • Det var før professoren og hans satanister kom, skapte konflikter og tok minst 30000 kristne som gisler som senere ble funnet likviderte. Sjekk nyhetene; jeg så eller hørte det der.

      Slike ting foregår over hele jorda ved bruk av samme metode: Konfliktpsykologer og professorer ankommer med sin ormeyngel, skaper konflikter mellom grupper ved å anklage en gruppe for å ha drept medlemmer av en annen gruppe, og bråket er i gang. De kaller kristne/hellige for å være djevler, noe de er selv da de er djeveldyrkere.

   • I menneskets fantasiverden er det mye rart. Noen frykter ville dyr, andre frykter invasjon fra verdensrommet, atter andre frykter altså «psykologiprofessorer». I mellomtiden får vi andre forsøke å orientere oss så godt vi kan i den virkelige verden.

  • Går du på noen tunge medisiner Terje Henriksen? Eller har du noen konkrete argumenter til saken…gjerne med dokumentasjon?

   • Jeg bruker ikke dårlige medisiner. Jeg har mange titalls år erfaring med visse multikriminelle fagfolk i helsevesenet som bruker løgn som metode. Som kjent skal man forsake djevelen og alt hans vesen.

   • Det samme foregår forresten i Myanmar for tiden, der infiltrerende satanister kaller Myanmars innbyggere for djevler og har drept noen av deres hellige.

    En eller flere psykologiprofessorer visstnok påstår at de har bevis for at jeg er en djevel. Overbevisende ord når de kommer fra multikriminelle som bruker løgn som metode, og som er djeveldyrkere.

  • Jeg er også fullstendig lost når det gjelder disse professorene du snakker om. Kan du identifisere dem nærmere? Har du noen navn? Har professorene noe spesielt statsborgerskap? Er de norske, europeiske, amerikanske eller noe annet? Har de noen spesiell etnisitet? Er de hvite, svarte, gule eller noe annet? Har professorene noe politisk oppfatning? Er de kommunister, kapitalister, nazister, liberalister eller noe annet? Tilhører professorene noen spesielle universiteter? I så fall hvilke? Osv. Osv.

   Jeg skriver dette i all vennskapelighet, for nå forstår jeg absolutt ingenting av det du skriver. Det må vel være i din interesse også å skrive noe som folk forstår. Hvis folk ikke forstår noe av det du skriver, så er skriveriene dine bortkastet.

   • Professorene tilhører antakelig en gren av psykologien som ble grunnlagt av en djeveldyrker, og de har som mål å bli kvitt Gud.

    De reiser rundt i hele verden og sprer løgner og vrangforestillinger om hellige/hellig liv, og skaper konflikter. De er satanister, men forsøker å fremstå som hellige. De vil kunne se hellige ut fordi de stjeler hellig liv; de er altså åndsparasitter, og de kaller hellige for djevler/terrorister/nazister, noe som passer best på dem selv.

    De prøver å få ansvaret for å ansette og avskjedige folk i viktige yrker, f.eks. politi og forsvar, for å kunne sparke meningsmotstandere/hellige/kristne, og ansette sine medløpere/slaver/likesinnede. Slik forsøker de å overta verden.

 2. Granskningskommisjonen velger i stor grad å overse dette, til tross for ubestridelige bevis. På onsdag løy en kommisjonsrapport skamfullt da den erklærte følgende:

  Bør vel stå «skammelig», ikke «skamfullt» ? Hverken de som har skrevet denne «rapporten» eller de mer eller mindre psykopatiske figurene som står bak og trekker i trådene ser ut til å være istand til å føle noe slikt som det minste snev av skam.

 3. Dersom Assad hadde vært den satan som enkelte forsøker å gjøre ham til ville vel neppe soldatene fulgt ham i tykt og tynt gjennom krigens helvete. For ikke å snakke om sivile som jubler av glede når den syriske hær tar tilbake erobrede områder fra terroristene.

  Syria er en selvstendig anerkjent stat og medlem i FN. Etter vestlig standard har landet behov for demokratiske reformer, men det er viktig å være oppmerksom på at det er ikke dette krigen dreier seg om, krigen er et forsøk på å erobre Syria.

  • Etter min mening er krigen et forsøk fra opprørernes side på å styrte Assad, etter at hans soldater og militser gikk løs på fredelige demonstranter som ble nødt til å forsvare seg for ikke å bli massakrerte. Det er ingen andre motiver. Andre nasjoner har så valgt side i konflikten. Psykologiprofessorer er antakelig selve årsaken til konflikten da de ved hjelp av løgner og falske anklager fikk lurt folk til å gå løs på landets hellige, uten at Assad grep inn og hindret dette.

 4. Takk Pål for å bringe inn Stephan Lendman.
  Det er betryggende at vi i Norge begynner å se rammen av den ondskap som vesten, og verden forøvrig, er rammet inn av.
  Og som faktisk mange amerikanske skribenter ofte er de beste til å beskrive.
  Jeg kan også anbefale Wayne Madsen, Paul Craig Roberts of Christopher Bollyn.
  Ellers er det selvsagt trist å beskue hvordan Den Norske Lygepressen har total kontroll over den norske opinion.
  Foreløpig.

  • Uten fakta om dem som har sittet, og sitter, med den skjulte makten og deres hensikter, blir de fleste debatter, etter min mening, ganske meningsløse.
   Ta derfor gjerne med Andrew Carrington Hitchcock og Henry Makow også med på laget.

   Fulgte forøvrig en link fra en tidligere debatt på Steigan, til et eksemplar av Zions Protokoller på Norsk. Utgitt i 1920 med link til faksimile fra hele originalen i regi av Norges Nasjonalbiblotek. Stor takk til vedkommende som la ut linken. Kan absolutt anbefales.
   http://jostemikk.com/ZIONS_L%C3%86RDE_ELDSTES_PROTOKOLLER.pdf

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.