Syria gjør store framganger i kampen mot jihadistene

0

Første uke av september 2017 har markert en massiv framgang for den syriske armeen og dens allierte Iran og Russland i kampen mot de jihadistiske leiesoldatene. Almasdarnews har publisert et kart som viser situasjonen 5. september, og allerede få dager etter er situasjonen antakelig ytterligere forbedret.

De lyse feltene i sør på kartet er nå sannsynligvis under den syriske armeens kontroll, særlig etter at USA-koalisjonen måte oppgi al-Tanf på grensa til Irak. Meldinger tyder på at Syria nå i hovedsak kontrollerer hele sørgrensa mot Irak.

Den lange IS-beleiringa av Deir Ezzor by er brutt, og det samme er beleiringa av byens flyplass. Dermed står syriske styrker ved Eufrat og klar til å eliminere de siste lommene under IS-kontroll.

Dette gjør at USA frykter at Syria helt vil frigjøre også området øst for Eufrat.

Meanwhile, a member of the SDF-linked Raqqa Civil Council claimed that Major General Robert Jones, Deputy Commander-in-Chief of the US-led coalition, said in a meeting that the US-led coalition will not allow the regime forces to bypass the Euphrates River.

Others even claimed that Jones threatened to strike any units of the Syrian Arab Army (SAA) if it crossed the Euphrates River. However, none of these claims have been confirmed by the US-led coalition so far.

Også sørgrensa mot Jordan er nå mer eller mindre under syrisk kontroll. Det gjenstår lommer under jihadistkontroll i nærheten av Golanhøydene. Men de er under sterkt press og ser ut til å falle en for en.

Dette er i ferd med å spolere Israels planer om å sikre seg kontrollen over områder øst for de okkuperte Golanhøydene. Diverse medier i Israel bønnfaller USA om å gå til direkte krig mot Syria.

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.