Donald Trump truer Venezuela med militær intervensjon

0

USAs president Donald Trump truet 11. august 2017 Venezuela med militær intervensjon, skriver Reuters. Byrået siterer Trump slik:

«The people are suffering and they are dying. We have many options for Venezuela including a possible military option if necessary,»

Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino kalte Trumps uttalelser om en mulig militæraksjon for en «vanvittig handling».

CNN siterer Padrino slik:

«As Minister of Defense and as a citizen I say this is a crazy act, an act of supreme extremism. There is an extremist elite in the US government, and I really don’t know what is happening and what will happen in the world. If humanity will end. If planet Earth will end.»

I Pentagon sier derimot forsvarsdepartementets talsmenn at de ikke har fått noen ordre som angår Venezuela, og henviser mediene tilbake til Det hvite hus.

Gjennom en avtale fra 2009 har USA en rekke militærbaser i Venezuelas naboland, Colombia, som eventuelt kan bli tatt i bruk i tilfelle en intervensjon.

 

 

Forrige artikkelNorges donasjoner til Clinton-fondet er og blir en varm potet
Neste artikkelMiljøteknologi basert på barnearbeid
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).