Norges donasjoner til Clinton-fondet er og blir en varm potet

9
Clinton Foundation fikk millioner etter en telefon til Støre
Knut Lindtner

Av Knut Lindtner.
Det er ingen norske medier som våger å undersøke kritisk om Norges enorme pengeoverføringer til Clinton-fondet. Saken ligger som en varm potet, men med lydige medier og kuete politikere skjer det ingen ting. Denne artikkelen om dette betente spørsmålet er fortsatt aktuell. Hvorfor har den norske regjeringen overført mellom en halv og en milliard kroner til Clinton-fondet


Denne artikkelen av Knut Lindtner ble først publisert på derimot.no


Norge reduserer donasjonene. Skyldes det at Clinton tapte?

Skandalene rundt Clinton-fondet vokser i omfang og var en vesentlig grunn for smellen hun gikk på under presidentvalget, skriver observer.com. WikiLeaks avsløringer viser bl.a. at det var en åpenbar interessekonflikt mellom mottatte donasjoner til fondet da Hillary var utenriksminister og gjenytelser i form av våpeneksporter som Hillary sørget for.

Dette bildet er tatt før Clinton tapte presidentvalget

De som forsvarer fondet virksomhet viser hele tiden til det veldedighetsarbeidet det driver overfor kritikerne. Men dette betyr ikke at korrupsjonspåstandene ikke er korrekte.

Og så fortsetter artikkelen med følgende:

«Det viser seg nå at Norge, en av de mest profilerte utenlandske giverne til Clinton-fondet, reduserer sitt årlige bidrag fra $ 20 millioner (ca. 170 millioner kroner, overs.) til 4,3 millioner dette året – en betydelig reduksjon som antyder at den utenlandske regjeringen hadde forventet å motta fordeler i retur for denne generøse donasjonen. Norges reaksjon bidrar dermed til ytterligere bevis om at Fondet tjener mer som en disk for å selge tilgang til Clintons enn som en organisasjon som driver med filantropi. Selv om fondet har gjort noen filantropiske tiltak, så har det store formålet hele tiden vært å fremme Clinton som merkevare, til markedsføring av Clinton som den mest betalte foredragsholderen, og sørge for at giverne fikk tilgang til Clintons og deres profilerte nettverk og forbindelser til storselskap og banker.»

Artikkelen fortsetter med å vise til en gransknings-rapport som avslørte at stater i Midt-Østen som hadde gitt store bidrag til fondet mottok gjenytelser da Hillary var utenriksminister i form av lisenser til våpeneksport.

Både den negative oppmerksomheten fondet har fått av Wikileaks-avsløringene og det at Clinton ikke lenger er en kommende president fører til at donasjonene til fondet tørker inn. Filantropien var derfor det fikenbladet en skjulte seg bak, i og med at nøden i verden ikke er blitt vesentlig mindre på ett år. og Aftenposten bekrefter ved å vise til et hemmeligholdt internt notat i UD at det var hensikten med bidragene: å kjøpe seg innflytelse i Washington! Er ikke det en form for politisk korrupsjon?

Selv om Trump stanser etterforskningen av e-post-skandalen til Clinton så vil ikke den pågående etterforskningen av Clinton-fondet forsvinne.

Og for Norge og Norges regjering begynner dette å minne om en kommende skandale. Hvem drivkraften bak bevilgningene til et privat fond i USA på nærmere en milliard norske skattekroner? Hva var hensikten med disse bevilgningene? Og hvorfor reduseres de nå i en verden som renner over av ulykkelige mennesker som vil vekk fra krigssonene til USA og NATO (Norge)

I Australia kan dette utvikle seg til en omfattende politisk skandale. De har i en ti-års-periode med skattepengene pumpet tilsammen mellom 700 og 800 millioner kroner inn i fondet. Og det første spørsmålet som melder seg der er dette:

Hvorfor begynte vi med å gi penger til dette fondet?

Og det samme spørsmålet må kunne stilles det norske utenriksdepartementet. Hvorfor begynte vi med dette og hvorfor reduseres tilskuddet i år?

Hele denne saken stinker. Noen internasjonale medier mener at dette allerede er en norske skandale men i Norge er det praktisk talt ingen som stiller kritiske spørsmål.

Artikkel/bilder/tekst: Knut Lindtner


 

Les også:
Norge øser penger over Clinton Foundation – bare 10% til bistand
Kjøper norske politikere seg posisjoner gjennom gaver til Clinton Foundation?
Clinton-fondet: Del 3: Norges bidrag til fondet

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Ja det er temmelig spesielt at noen få personer kan ta ut svære beløp fra statskassen og overføre pengene til en privat stiftelse i USA.

  Man kan lure på om dette egentlig er helt lovlig, eller om det utøves en praksis som i sin vide definisjon på mottakere, åpner opp for et uregulert regime, der man i realiteten overlater et enormt pengebruk til eget skjønn?

  I tilfelle fungerer jo da utenriksminister og statsminister som gavmilde milliardærer, på staten og samfunnets bekostning.

  Et minimumskrav som følger denne typen gaver må være at mottaker leverer et detaljert regnskap som viser hva gaven blir brukt til. Mon tro om dette har skjedd her?

  • «Man kan lure på om dette egentlig er helt lovlig».?
   Vi kan godt kalle det korrupsjon. «Giverne» har sine egne motiver- noe som kan være skjult for de uinnvidde.

 2. Dette er ikke annet enn korrupsjon og kammeraderi på høyt nivå. De to viktige spørsmålene som er stilt og må besvares er: Hvorfor og hvordan ble Norge med som giver til Clintonfondet, og hva blir fondets penger brukt til? I detalj. Det politiske Norge er gjennomsyret av tillit til Clinton og det Demokratiske partiet. Det samme er MSM og vi vil derfor antagelig aldri få svar på disse spørsmålene. Det kunne vært interessant om Pål Steigan kunne antyde en måte man kunne få fremprovosert et svar på fra norske myndigheter.

 3. Kameraderi og korrupsjon for å få høye stillinger i utlandet når de går av. Å forsyne seg av statskassa er jo helt vanlig.
  Hvor tar ingen spørsmålet inn i Stortinget. Kolberg er jo vanligvis på høgget når det gjelder andre.

 4. Hillary Clinton og John McCain er ikke alene om å motta midler fra Saudi Arabia. Den Malaysiske statsministeren fikk antageligvis kalde føtter og sendte pengene i retur. Man kan kun spekulere i hvor mye nabostatene har mottatt. Fellesnevner er Saudi Arabia og petrodollar. At Norge vil involvere seg i et sånt terrorforbund er ufattelig, og enda mer ufattelig at media ikke stiller spørsmål. Korrupsjon er tosidig, noen tilbyr og noen mottar. Begge sider er ulovlig og moralsk forkastelig. Vi som nasjon har ingen interesse i å gå Gulfstaters ærend med krig og elendighet samt spredning av krefter et liberalt Europa ikke vil overleve.

  http://www.thelibertybeacon.com/the-john-mccain-institute-funded-by-george-soros-and-saudi-arabia-exposed/

  https://www.theguardian.com/world/2016/mar/01/more-than-1bn-deposited-malaysian-prime-minister-account-najib-razak

  https://theintercept.com/2016/08/25/why-did-the-saudi-regime-and-other-gulf-tyrannies-donate-millions-to-the-clinton-foundation/

 5. «Hvorfor har den norske regjeringen overført mellom en halv og en milliard kroner til Clinton-fondet»

  Hvorfor vil ingen ta i de mer konkrete tallene jeg har forsøkt å få frem i flere år?. Vi snakker 2,3 milliarder til Clintons på 7 år. Det er jo tilogmed dokumentert. Steigan vet dette. Finansavisen vet dette, Dagbladet vet dette, NRK vet dette, men likevel er det bare snakk om noen hundre millioner. Lindtner øker riktignok beløpet noe (500 til en milliard) MEN DET ER OVER 2,3 MILLIARDER, HALLOOO!

  Her er fakta, og det finnes mer. Dette kom opp på noen googlesøk.

  På 8 mnd og 11 dager (01.06.12 – 12.02.13) fikk Clintons tilsammen 1,3 milliarder fra Jens og de rødgrønne. Dette burde få stor oppmerksomhet da begge like etter gikk for å forberede ny jobb.

  CLINTON FUNDATION FIKK 410 MILLIONER I BISTAND FRA NORGE – (Finansavisen 05.05.15)
  – Hillary Clinton fikk 500 millioner grunner til å elske Norge – (Aftenposten 01.06.12)
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hillary-Clinton-fikk-500-millioner-grunner-til-a-elske-Norge-6841773.html
  – Regjeringen blar opp 800 millioner til Clinton-stiftelsen – (12. februar 2013) http://www.tv2.no/a/3986650
  – Gir 140 millioner til Clintons hiv/aids-fond – (Aftenbladet 13.07.2007) http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Norge-gir-140-millioner-til-Clintons-hivaids-fond-2268731.html
  – Norge gir 23 millioner til Bill Clinton-stiftelse – (Teknisk ukeblad 24. sep.2012) http://www.tu.no/klima/2012/09/24/norge-gir-millioner-til-clinton-stiftelse
  – Norge støtter Bill Clinton med 30 millioner – (31.10.2006) http://www.ledelse.as/nyheter/norge-stotter-bill-clinton
  – Regjeringen gir 140 millioner kroner til Bill Clintons stiftelse – (Aftenposten 19.02.15) http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hillary-Clinton-kritiseres-for-pengestotte-fra-utlandet-7907240.html
  – Brende gir 265 millioner til Clinton-prosjekt – (Aftenposten – 21. nov. 2014) http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Brende-gir-265-millioner-til-Clinton-prosjekt-7796701.html

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.