Norges donasjoner til Clinton-fondet er og blir en varm potet

0
Clinton Foundation fikk millioner etter en telefon til Støre

Av Knut Lindtner.
Det er ingen norske medier som våger å undersøke kritisk om Norges enorme pengeoverføringer til Clinton-fondet. Saken ligger som en varm potet, men med lydige medier og kuete politikere skjer det ingen ting. Denne artikkelen om dette betente spørsmålet er fortsatt aktuell. Hvorfor har den norske regjeringen overført mellom en halv og en milliard kroner til Clinton-fondet


Denne artikkelen av Knut Lindtner ble først publisert på derimot.no


Norge reduserer donasjonene. Skyldes det at Clinton tapte?

Skandalene rundt Clinton-fondet vokser i omfang og var en vesentlig grunn for smellen hun gikk på under presidentvalget, skriver observer.com. WikiLeaks avsløringer viser bl.a. at det var en åpenbar interessekonflikt mellom mottatte donasjoner til fondet da Hillary var utenriksminister og gjenytelser i form av våpeneksporter som Hillary sørget for.

Dette bildet er tatt før Clinton tapte presidentvalget

De som forsvarer fondet virksomhet viser hele tiden til det veldedighetsarbeidet det driver overfor kritikerne. Men dette betyr ikke at korrupsjonspåstandene ikke er korrekte.

Og så fortsetter artikkelen med følgende:

«Det viser seg nå at Norge, en av de mest profilerte utenlandske giverne til Clinton-fondet, reduserer sitt årlige bidrag fra $ 20 millioner (ca. 170 millioner kroner, overs.) til 4,3 millioner dette året – en betydelig reduksjon som antyder at den utenlandske regjeringen hadde forventet å motta fordeler i retur for denne generøse donasjonen. Norges reaksjon bidrar dermed til ytterligere bevis om at Fondet tjener mer som en disk for å selge tilgang til Clintons enn som en organisasjon som driver med filantropi. Selv om fondet har gjort noen filantropiske tiltak, så har det store formålet hele tiden vært å fremme Clinton som merkevare, til markedsføring av Clinton som den mest betalte foredragsholderen, og sørge for at giverne fikk tilgang til Clintons og deres profilerte nettverk og forbindelser til storselskap og banker.»

Artikkelen fortsetter med å vise til en gransknings-rapport som avslørte at stater i Midt-Østen som hadde gitt store bidrag til fondet mottok gjenytelser da Hillary var utenriksminister i form av lisenser til våpeneksport.

Både den negative oppmerksomheten fondet har fått av Wikileaks-avsløringene og det at Clinton ikke lenger er en kommende president fører til at donasjonene til fondet tørker inn. Filantropien var derfor det fikenbladet en skjulte seg bak, i og med at nøden i verden ikke er blitt vesentlig mindre på ett år. og Aftenposten bekrefter ved å vise til et hemmeligholdt internt notat i UD at det var hensikten med bidragene: å kjøpe seg innflytelse i Washington! Er ikke det en form for politisk korrupsjon?

Selv om Trump stanser etterforskningen av e-post-skandalen til Clinton så vil ikke den pågående etterforskningen av Clinton-fondet forsvinne.

Og for Norge og Norges regjering begynner dette å minne om en kommende skandale. Hvem drivkraften bak bevilgningene til et privat fond i USA på nærmere en milliard norske skattekroner? Hva var hensikten med disse bevilgningene? Og hvorfor reduseres de nå i en verden som renner over av ulykkelige mennesker som vil vekk fra krigssonene til USA og NATO (Norge)

I Australia kan dette utvikle seg til en omfattende politisk skandale. De har i en ti-års-periode med skattepengene pumpet tilsammen mellom 700 og 800 millioner kroner inn i fondet. Og det første spørsmålet som melder seg der er dette:

Hvorfor begynte vi med å gi penger til dette fondet?

Og det samme spørsmålet må kunne stilles det norske utenriksdepartementet. Hvorfor begynte vi med dette og hvorfor reduseres tilskuddet i år?

Hele denne saken stinker. Noen internasjonale medier mener at dette allerede er en norske skandale men i Norge er det praktisk talt ingen som stiller kritiske spørsmål.

Artikkel/bilder/tekst: Knut Lindtner


 

Les også:
Norge øser penger over Clinton Foundation – bare 10% til bistand
Kjøper norske politikere seg posisjoner gjennom gaver til Clinton Foundation?
Clinton-fondet: Del 3: Norges bidrag til fondet

Forrige artikkelGoogles avsatte «kjetter» – tar selskapet sikte på å bli meningspoliti?
Neste artikkelDonald Trump truer Venezuela med militær intervensjon