Danskene ønsker velferd, ikke skattelettelser

0
Foto: Shutterstock

Fra den danske avisa Arbejderen:

På trods af regeringens meget høje prioritering af skattelettelser, mener flertallet af danskerne, at overskuddet i dansk økonomi de kommende år bruges bedst på velfærd, viser ny meningsmåling.

Løkke har ikke fået overbevist danskerne om at lykken er skattelettelser. Det fastslår en meningsmåling fra analyseinstituttet Wilke ifølge Morgenavisen Jyllandsposten op til, at regeringen i næste uge præsenterer sine planer for både en ny finanslov og et skatteudspil som især vil gavne de der tjener mest.

Danskernes manglende appetit på skattelettelser hænger nøje sammen med ønsket om at prioritere den kollektive velfærd.

Ifølge meningsmålingen svarer 50,5 procent, at de mener, at det økonomiske råderum de kommende år bruges bedst på velfærd, mens kun 10,4 procent svarer, at pengene bruges bedst på skattelettelser. Hver tredje mener, at pengene skal fordeles ligeligt mellem de to områder.

Nøjagtigt det samme svar gav danskerne i en identisk måling for et år siden. Samtidig er danskerne splittede på spørgsmålet om der overhovedet er behov for en reform, der sænker skatten på arbejde, selvom netop dette står centralt i regeringens planer. 4 af 10 danskere bakker op om en reform, der sænker skatten på arbejde, mens lige så mange slet ikke ser behovet.

Jyllandsposten har talt med valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet Rune Stubager som vurderer, at danskernes manglende appetit på skattelettelser hænger nøje sammen med ønsket om at prioritere den kollektive velfærd.

Regeringsudspil forgylder rige

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.