Danskene ønsker velferd, ikke skattelettelser

0
Foto: Shutterstock

Fra den danske avisa Arbejderen:

På trods af regeringens meget høje prioritering af skattelettelser, mener flertallet af danskerne, at overskuddet i dansk økonomi de kommende år bruges bedst på velfærd, viser ny meningsmåling.

Løkke har ikke fået overbevist danskerne om at lykken er skattelettelser. Det fastslår en meningsmåling fra analyseinstituttet Wilke ifølge Morgenavisen Jyllandsposten op til, at regeringen i næste uge præsenterer sine planer for både en ny finanslov og et skatteudspil som især vil gavne de der tjener mest.

Danskernes manglende appetit på skattelettelser hænger nøje sammen med ønsket om at prioritere den kollektive velfærd.

Ifølge meningsmålingen svarer 50,5 procent, at de mener, at det økonomiske råderum de kommende år bruges bedst på velfærd, mens kun 10,4 procent svarer, at pengene bruges bedst på skattelettelser. Hver tredje mener, at pengene skal fordeles ligeligt mellem de to områder.

Nøjagtigt det samme svar gav danskerne i en identisk måling for et år siden. Samtidig er danskerne splittede på spørgsmålet om der overhovedet er behov for en reform, der sænker skatten på arbejde, selvom netop dette står centralt i regeringens planer. 4 af 10 danskere bakker op om en reform, der sænker skatten på arbejde, mens lige så mange slet ikke ser behovet.

Jyllandsposten har talt med valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet Rune Stubager som vurderer, at danskernes manglende appetit på skattelettelser hænger nøje sammen med ønsket om at prioritere den kollektive velfærd.

Regeringsudspil forgylder rige

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAurora 17: USAs tropper i Sverige
Neste artikkelNorge selger igjen ammunisjon til koalisjon som beskyldes for krigsforbrytelser
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).