Arbeiderpartiet fra ørn til kalkun?

23

En gang i tida kunne Jens Arup Seip omtale Arbeiderpartiet som «ørnen blant partiene». Og med god grunn. Arbeiderpartiet var arkitekten for den formen for kapitalisme vi har i Norge, og det er vanskelig å forstå norsk kapitalisme hvis en ikke forstår den rollen Arbeiderpartiet har spilt. Under ledelse av Jonas Gahr Støre framstår Ap slett ikke som noen ørn. Skal man holde seg i ornitologien, måtte man kanskje heller snakke om en kalkun.

Valgplakater for Arbeiderpartiet fra 1950-tallet

Det var Arbeiderpartiet som lagde planen for gjenresinga og oppbygginga av Norge etter annen verdenskrig. Boligreisning og industrireisning ble sentrale elementer i denne planen for å skape et moderne velferds-Norge. De store kapitaleierne så seg i denne perioden tjent med dette systemet. Statsbanker og statsbedrifter skapte stabilitet og arbeiderklassen holdt seg i ro, takket være Arbeiderpartiets jerngrep over fagbevegelsen.

Utviklinga av medlemstallet i Arbeiderpartiet (Wikipedia)

Partiet hadde i 1950 200.000 medlemmer. Det var 10% av de stemmeberettigede i Norge, og det var en aktiv partiorganisasjon. I dag er medlemstallet 50.000. Det er 1,3% av de stemmeberettigede, men det er i mye større grad en passiv medlemsorganisasjon. Fulltidspolitikerne, konsulentene og direktørene utformer politikken og inntar maktposisjonene.

Demonteringa av velferdsstaten

På søttitallet begynte maskineriet å harke. Arbeidsmiljøloven i 1977 var vel den siste store sosialdemokratiske reformen. Bare et par år etter begynte demonteringa av velferdsstaten, og det første trekket var skrotinga av en bærebjelke i den sosialdemokratiske modellen – den sosiale boligbygginga. Dette skjedde under Høyre, men i full forståelse med Arbeiderpartiet.

Oljerikdommen har gjort at Norge har hatt en særstilling blant vestlige industriland, ikke minst etter at inntektene begynte å overgå investeringene mange ganger. Derfor har ikke norske politikere vært tvunget av kapitalen til å stramme inn så hardt og så mye som i våre naboland. Derfor har Arbeiderpartiet også kunnet opprettholde sin posisjon som ørn, men riktignok uten å være det. Etter midten av søttitallet har ikke Ap hatt noen særlig annen plan enn å knytte Norge tettest mulig til EU, og aler helst underkaste oss fullstendig. Samtidig som partiet aktivt har deltatt i prosessen med å omdanne Norge fra en fredsnasjon til en krigsnasjon som har deltatt i åtte av USAs ni kriger siden 1990.

Klassepartiet erstattes med konsulentpartiet

Enten vi kritikere av Arbeiderpartiet liker det eller ei, så var Ap et klasseparti, riktignok et borgerliggjort og sosialdemokratisk et, men et parti knyttet til og preget av arbeiderklassen. Men den epoken er over. Høyremannen Jonas Gahr Støre er ikke årsaken til at det er blitt slik, men har er symbolet på overgangen fra klasseparti til eliteparti, eller kanskje heller et konsulentparti. Partiet er blitt markedsliberalistisk, og da er det ikke noe rart at det velger en markedsliberalist som leder. I stedet for å bygge landet i fellesskap og samhold, som det het den gangen, har Ap kjørt lagtempo med Høyre for å privatisere bærebjelkene i den sosialdemokratiske «norske modellen». At de nå heller ikke vil stanse privatisering av jernbanen er ikke noen overraskelse, men det logiske sluttpunktet i et politisk spill som har pågått siden slutten av 1980-tallet. Og partiet har gått i spissen for EØS og fri flyt, som nå er i ferd med å rasere den fagbevegelsen Ap bygde sin makt på, sammen med det organiserte arbeidslivet i Norge.

Den gamle sosialdemokratiske industristrategen Finn Lied sa til Klassekampen i 2009 at:

– Jens Stoltenberg er en markedsentusiast. Det er trist å se at Arbeiderpartiet ødelegger offentlig sektor med sin fascinasjon for primitiv markedsøkonomi.

Det er en hilsen fra det gamle Arbeiderpartiet til Stoltenbergs og Støres sosialliberale variant.

Ikke helt Einar Gerhardsen, for å si det sånn. (Kilde: Hegnar.no)

Med alt dette har Arbeiderpartiet sagt opp kontrakten med arbeiderklassen. Det vil gå litt tid før arbeiderklassen innser dette i sin fulle bredde, men det skjer nå. Ap, som i sin tid alltid hadde et «øre på gølvet» og klarte å vinkle retorikken sin slik at det gikk hjem på arbeidsplassene, snakker nå som et konsulentbyrå.

Eksistensiell krise

På kontinentet er søsterpartiene til Arbeiderpartiet enten allerede rasert, eller de er i så djup krise at det bare er spørsmål om tid før de blir det. De sosialdemokratiske partiene i Hellas, Belgia og Nederland ligger nede rundt 5-6% i oppslutning. Sosialistpartiet i Frankrike begikk harakiri ved presidentvalget i vår og er ikke en gang en skygge av seg sjøl.

Mens dette skrives ligger Ap og vipper rundt 27% i meningsmålingene. Kanskje klarer de å reise seg fra dette nivået hvis de får i gang maskineriet, slik de alltid har gjort tidligere. Men Ap-ledelsen har for lengst plassert seg som et mellomparti og det er ikke lenge til velgerne gjør dem til det. Når Støre trygler KRF om samarbeid på en så klam måte at grasrota i eget parti grøsser, er det så som så med partilojaliteten. Ap kan på kort sikt falle ned på 20%, og da er epoken som ørn bare et fjernt minne.

Mímir Kristjánsson i Klassekampen ser dem for seg som «ei hodeløs høne», men det er kanskje å gå for langt. Det er vel heller en svært lite flygedyktig kalkun Støre og hans folk har klekket ut.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


23 KOMMENTARER

 1. Det at AP ligger på ‘dødsleie’ har null betydning i dag for selve ‘Agendaen’ , som er globalismen eller en ‘FN Styrt Verden’ som de kalte det på ‘Verdenskongressen’ sin den 4/6-62.
  (Her er link til manifestet deres: http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=2133 )

  AP har nådd målet fra 1962, og maktet å få med alle rikspolitiske partier på denne ‘galleien’ (les agaenda)
  Det er bare marginale utfordringer igjen, så er vi alle underlagt et diktatur de i 1962 kalte ‘En FN styrt verden’
  – ‘Èn Verden – Èn regjering – Èn leder’

  Minner ikke dette litt om m/l (Maoismen) da Steigan?
  Du forsverger jo fremdeles til den?

  Men det er et skalkeskjul. det er ikke m/l.
  Dette er vaskeekte KOOPERATIVISME! – Et føydal system!

  • Norge har fullført sitt bidrag, slik Verdenseliten har planlagt det. Folket har blitt ført bak lyset av korrupte politikere og presse. Alle hjørnestensbedrifter er flyttet ut. Verdifull olje er konvertert til papirverdier som også er eksportert ut. Ingen nye investeringer for å fylle dette gapet er foretatt, og når nå etterkrigskullene med sin betydelige kjøpekraft erstattes med migranter som i beste fall kan besette lavt betalte jobber, i værste fall blir en direkte belastning og trussel for vårt velferdsamfunn, er løpet kjørt.

   Tilbake står Norge som NATO´s puddel og opplagte bombemål, i en sannsynligvis allerede planlagt konflikt med Russland.

   Steigan, kan da trygt si: «Dette var det jo umulig å forutse».

 2. Det kunne vært interessant å høre hva et av Ap’s intellektuelle alibier, Frank Aarebrot, sier om partiets utvikling. En mulig gjesteskribent?

  Han vil antagelig antyde at uten EØS-avtaler og tilsvarende, blir Norge parkert mht handel og eksport, og siden en globalisert økonomi innebærer en konstant trussel fra næringslivet om utflagging, så må man tekkes dem, enten man vil eller ei.

  I tillegg har man trusselen mot velferd og solidaritet som innvandringen og en stadig mer heterogen befolkning innebærer. Det må også være lov å si, synes jeg.

  Legger ellers ved en hyllest til vår vyrde redaktør, takk for den jobben du gjør! Innbakt også litt skråblikk på Arbeiderpartiets historie:

  https://www.youtube.com/watch?v=5evGaIvvxYQ&feature=youtu.be

 3. Det skal sies at det finns et unntak fra regelen om at Aps søsterpartier i Europa ligger med brukket rygg. I Storbritannia fikk Labour 40 prosent i det seineste parlamentsvalget, og ville vunnet valget suverent om nyvalg ble holdt i dag. Ungdommen flokker seg til partiet som aldri før, partilederen blir tatt i mot som rockestjerne på rockefeivaler: Oh – Jeremy Corbyn:
  https://www.youtube.com/watch?v=i1zLoG6YeA4

  Men Jeremy Corbyn, som først etablerte seg som rikspolitiker i rollen som intern partikritiker og rakrygga og leder for Stop the War Coalition, er den NATO-lojalistiske Ap-ledelsen selvsagt livredde for å trekke lærdommer fra. De vil heller se til den allerede upopulære markedsliberalisten Emmanuel Macron i Frankrike, som vant stort i andre valgrunde i presidentvalget bare fordi han møtte en politiker fra et parti som fortsatt har den fascistiske fakkelen som symbol.

 4. Det er svært viktig i denne debatten å gjenta at Jonas Gahr Støre var en av arkitektene til EØS. Som et motreakasjon på at Norge sa nei til EU. I dag ser folk fleste at EØS på ingen måte «bare» er en handelsavtale. Norge er fratatt innflytelse i eget samfunn og eget territorium. Og med et samtidig medlemskap i schengen er tidligere arbeidsfolk blitt «gjester i tidligere eget hus». Man sitter tafatte i en rekke yrkesgrupper og ser utenlandsk arbeidskraft overta jobbene.
  I dag ser en tusenvis av VW varebiler med utenlanske kjennetegn. De utenlanske ansatte henger i stolper og foretar mobilarbeide, elektriske koblinger og får lønn i eget land. Etter en kort friperiode er de tilbake og snor seg i regelverket oppmot arbeids og oppholdstilatelse.
  Dette har «arkitekten»Jonas Gahr Støre medvirket til og omsider er norske arbeidere våknet opp. Det skulle bare mangle. Det ser ut som fortiden innhenter ham også. Han var forøvrig , som tidligere skrevet på http://www.steigan.no
  tilstede på mötet hos statsminister Jens Stoltenberg når Jens Stoltenberg i strid med bl.a.norsk lov gikk til krig mot Libya. Jeg tror vi er kommet til det tidpunkt at vi kan forutse at Jonas Gahr Støres glansperiode er over og på vei mot slutten. Måtte de få folkeretten i hælene….

  Samtidig begynner folk å innse at arbeiderpartiet ved tidligere Gro Harlem Brundtland, Jonas Gahr Støre og ikke minst natosjef Jens Stoltenberg har hatt en agenda hvor arbeidsplasser til norske innbyggere ikke lenger var eller er hovedtema.

  Da er det en selvfølgelighet at arbeiderpartiet har undergravet egen sin tidligere identitet,- eller mer korrekt at den omsider er kommet fram i lyset.

  Da kan en ikke lenger flyte på den gamle «overtroen» at det var abeiderpartiet som har bygget opp landet. Norge er bygget opp av arbeidere i dritne kjæledresser og ikke av en maktelite. En maktelite med grå dresser, røde slips, merker, høye hæler og flotte kjoler. Det er en kjennsgjerning at denne gruppen bryter ned det arbeidsfolket har bygget opp. Ikke bare brytt det ned men overlatt styringen til Bryssel. En mer nedlatende holdning skal man lete lenger etter i norsk politikk. Bare det å bruke navnet » arbeider» i dette politiske partiet føles for noen som et hån. De har sviktet dem som gav dem tillit gjennom stemmeseddelen. Det er et svik mot den enkelte arbeider, mot hele arbeidersamfunn og mot landet som sådan.

  De gamle vikingene er kjent for vold og fanenskap. De var handelsreisende. Men de solgte ikke landet vårt til dem de handlet med,- tvertimot. Så symbolsk ser det ut som om vikingsjelen våkner igjen. Det var på høy tid.

  • Det skal de ha, Høyre og Fremskrittspartiet, med NHO har de alltid vist hva de står for. At deres holdninger er fastsveiset via Fabian-/og Bilderbergernettverk sementerer deres grunnleggende karakter-holdninger enn mer. Brundtland og Stoltenberg har aldri representert arbeiderne, det er langt på vei en spesiell oppfinnelse av et verktøy utad. Støre kroner det hele.

   De alle har solgt sitt land og folk for ingenting, det kostet dem heller ingenting. Status for landet og all byggevirksomhet er pr. idag INGENTING. Skitstøvler er deres ettermæle. Alle våre partier, vet hvordan nasjoner skal ødelegges, via krig, stilltiende enighet, unnfallenhet ol. – alt kommer inn under kategorien FORÆDERI – det være deltakelse i Pentagons myrderier i andre land; eller salg/avhending av vårt eget.

   p.s. I en kommentar på twitter ble det sagt at Siv Jensen går inn for privatisering av skoler, samt bibliotekene. En ting til, men det glapp for meg. Noen som vet mer om akkurat dette? Om verifisert så betyr det bare hva vi allerede vet om disse «salgskonsulentene».

  • Nåja , hva bekledningen angår kan du jo søke opp gamle bilder av Einar Gerhardsen. Når han opptrådte offentlig var han antrukket i dress, hvit skjorte og slips.

  • Jeg tror ikke jeg skal utdype dette nærmere enn å si meg meget enig i denne kommentaren. La det bli husket at Gro » solgte » Norge…Jonas sprang som hennes løpergutt etter han hadde vært en av arkitektene til tragedien EØS. Jeg håper folket husker Synnøve Fjellbakk Taftø…..en meget skarpskodd jurist som forsøkte å varsle om hva som var i ferd med å skje. Hun var tilstede. De fleste vet vel hva som skjedde med henne…..dopet ned og sperret inne. De har mye å stå til ansvar for denne gjengen. Det var og ER » farlig » å være en varsler i overvåkingstaten Norge.

 5. Jeg smilte ikke. Jeg hadde meg en hjertelig latter! Du er helt herlig når du beskriver AP og hva det har blitt. Det hele startet med at de sa «Det eksisterer ingen klasser lenger» Oversatt: Vi er alle nå rike. Støre stakkar ble vel et offer for «Landsmoderen» Det er jo ikke lett å motsi a mor!

 6. Fra Ørn til Kalkun, til Fjærkre.

  En nydelig kortfattet oppsummering av Arbeiderpartiet .
  Det er slik på tide å ribbe “fjærkreet” slik, at det kan framstå i sannhet som et skremsel mot fugler, folk og arbeidere.

  Men dette visste vi jo ? om sosialdemokratiske partier og all degenerering av informasjon og kunnskap på grunn av kapitalismens fremmedgjørende makt-mekanismer.

  P.Steigan viser kjernen i problematikken når han i sin bok “ Sammenbruddet” side 167 oppsummerer vanskene for folk og radikalere under kapitalismens fremmedgjøring.
  Han skriver : “ Dette bekymrer meg, og det som bekymrer meg enda mer , er at denne informasjonen og denne kunnskapen “ ( om bla rovdriften på natur og mennesker ) “ for det meste er velkjent, og likevel skjer det ikke noe som kan snu utviklingen til det bedre.”
  Altså den tradisjonelle informasjonen og dens form ! når ikke fram. Hva vi trenger kan enklest antydes her for en viktig “ribbeprosess” av partier og fremme av «sann» informasjon og kunnskap under kapitalismen:

  https://www.youtube.com/watch?v=aDDJeM5R4PM

  Roger Gjerstad

  • Kommentar til : «og likevel skjer det ikke noe som kan snu utviklingen til det bedre.”…:

   Dette er svært viktig Roger. For her er vi ved en åpenbart og tydelig svikt i det etablerte samfunn. Det er hjemlet i lovverket som gjelder for innbyggere, staten, kommuner og fylkeskommuner å ivareta naturen. Man kan nesten si det slik at hadde det offentlige gjort jobben sin hadde vi ikke hatt behov for eksempelvis Norges Naturvernforbund v/ Kurt Oddekalv. Men som vi vet er det stor forskjell på hva myndighetene sier, mener og gjør. Og når disse tre punktene ikke harmonerer er det svikt i systemet. For noen SKAL fange det opp. Her skal jo det velkjente maktfordelingspinsippet fange opp det som svikter,- men dette er et skalkeskjul.
   Makten bruker dette til ansvarsfraskrivelse og det skjer ved at eliten eksempelvis i politiet forhindrer at en polititjenestemann anmelder stat og/eller kommune for å ikke ivareta naturvern. Dette er bevisst handling når man tar en fagetat som politiet er og den blir styrt av ikke faglig personell ved jurister. Da blir fagpersonellet overstyrt av juristene som er en del av påtalemyndigheten. Dette er igjen planlagt «systemfeil» for at fagfolkene ikke skal få gjøre lovpålagt arbeide. Påtalemyndigheten i politiet er underlagt riksadvokaten og avstanden fra riksadvokaten til justisdept og politidirektoratet er bare noen millimeter. Så her ser vi at samfunnsystemet i dag er i en farlig utvikling og at man faktisk lager en politistat som styres av et «embetsvelde» av jurister,politikere i storting/regjering v/ diverse departementer. Og stakkars den polititjenestemann som da bruker arbeidstiden og anmelder eksempelvis et kommunestyre.

   Vi ser samtidig at kommuner ved kommunestyre/heradstyre innvilger plassering av oppdretsanlegg i viker og fjorder og unnviker bevisst å forby dette.
   De skal vite at under et slikt oppdrett er det like mye urenset kloakk som fra en middels norsk stor by. Et eksempel på at det ikke er svikt i systemet,- men at de bevisst setter norsk lov tilside.
   Her kommer Pål Steigans uttalelse som svært viktig betraktning. Det skjer nemlig ikke noe som kan snu utviklingen til det bedre. For ingen er villig eksempelvis i politiet til å anmelde de ansvarlige i en kommune. Dette er i systemet som sådan en ikke ønsket handling. De lager lover og regler og deretter bryter dem med overlegg for de vet det får ingen følger for dem. Her har vi et felles ansvar. NMF v/ Kurt Oddekalv og andre miljøorganisasjoner har delvis påtatt seg dette ansvar. De anmelder miljøgrisene men likevel ser vi at det går årevis før de får medhold. Og dette skyldes politikernes samarbeid med lobyistene. Politikerne beskytter hverandre og lobyistene beskytter politikerne med store pengegaver. Kort sagt: Norge er i dag blitt et av verdens mest korrupte samfunn. Pengene styrer hele butikken.

   Så vi ser at overskriften til Pål Steigan igjen har sin verdi målt i gull. Men for å være litt sarkastisk ville kanskje ordet oppdrettsgjøk passet bedre. Gjøken er som kjent en mester til å få andre til å mate egne unger,- så kanskje Høyre har gjort en god jobb med å plassere Støre`n i andres reir ?

 7. Det hele begynte vel med Jens Christian Hauge og NATO?
  Norge som er et lite land, hadde ikke noe annet alternativ enn å underkaste seg USA og deres planer etter at USA vant WW2, resten av Vest-Europa gjorde jo det samme. Hadde EU stått opp mot USA kunne kanskje situasjonen ha vært en annen i dag. Men isteden har vi fått slikt som EØS, WTO, NATO, BIS, FN etc etc. Og disse organisasjoner (inkl EU) er vel egentlig i stor grad underlagt USAs vilje. At Norge fant store mengder med olje har gjort det mulig for Norge å kunne stå i mot mange av globaliseringens destruktive virkninger, men snart tar dette slutt (og da blir Norge en utkant i Europa som må re-industrialiseres i en åpen verdensøkonomi hvor det er fri flyt av det meste, samtidig som norske strømpriser skal økes pga utenlandskabler, vi får bare håpe at oljefondet kan redde oss).

  Neste omdreining på skruen er slike avtaler som TISA og EUs energibyrå ACER som kommer snart.
  MEN det finnes faktisk en mulighet for at disse avtaler kan stoppes!

  Disse avtaler må trolig vedtas med 3/4 flertall (75% flertall) i Stortinget (jmfr tilslutningen til EUs finanstilsyn som krevde 3/4 flertall). Det er altså nok at 1/4 av representantene på Stortinget stemmer NEI for at disse avtaler skal stoppes. 1/4 (dvs 25%) utgjør 43 representanter. Summen av representantene for partiene: Rødt, SV, Sp, Mdg og Krf kan iflg poll-of-polls bli 42 representanter ved høstens valg. Altså veldig nært opp til å kunne stoppe TISA og ACER Men Mdg og Krf kan eventuelt stemme JA til begge deler (for Krf er vel kotanstøtten viktigere enn TISA?) Hva med enkelte representanter fra Venstre? Kommer både Rødt og SV over sperregrensen sammen med et stort Senterparti kan man oppnå veldig mye, NEI-siden kan for første gang få veto-rett i Stortinget.
  En mobilisering kan gjøre underverker! (Men det ser ut som veldig få har innsett denne mulighet !?!).

  • Av de partier som her ramses opp,er alle-med mulig unntak for Sp.-tilhengere av større -migrantinnvandring.
   Det vil hjelpe norsk økonomi lite,om disse -mot formodning,skulle bremse norsk deltakelse i Tisa og annen frihandelsimperialisme.Motstand mot de 4 friheter må innebære motstand mot den frie etablerinsgrett for firmaer ,og disses ansettelse og bruk av underleverandører med hjemlandenes lønns-og arbeidsvilkår.

   Ingen av disse partier vil arbeide for at den overnasjonale jus-styrte rettighet til å innvandre-og forbli i landet,som lønnstrykkere skal avskaffes.Tvert imot.Enkeltmenneskers rettigheter vil for dem trumfe kollektive rettigheter for innbyggerne.
   Det er på tide å minne om,at disse partier var motstandere av Schengen-systemene,fordi det ga for dårlig beskyttelse for flyktninger.Ikke fordi det ødela arbeidsmarkedene.Helt motsatt av den motstand som nå øker.

   Det er en god grunn til at økende EØS-motstand ikke gir disse venstreglobalister store løft i velgermassen.

  • Vil snarere si det i Norge begynte alt med Erling Falks «Mot Dag».

   Med sin målbevisste rekruttering av akademikersønner appellerte Falk sterkt til en deklassert stand som følte seg intellektuelt overlegen i forhold til det nyrike, kulturløse industriborgerskapet. https://nbl.snl.no/Erling_Falk

   Noen ikke helt tilfeldig valgte medlemmer av Mot Dag her:

   – Harlem, Gudmund
   – Lie, Håkon
   – Gerhardsen, Einar
   – Gerhardsen, Rolf
   – Bull, Brynjulf Friis
   – Bull, Reidar Friis
   – Bull, Trygve Friis
   – Brandt, Willy
   – Cappelen, Andreas
   – Elster, Torolf
   – Evang, Karl
   – Evang, Vilhelm
   – Gerhardsen, Einar
   – Gerhardsen, Rolf
   – Hegna, Trond
   – Torp, Oscar
   – Lyng, John

   Ja, også Høyre-politikeren John Lyng var altså «kommunistisk» på 1920-tallet da han var student og utsiktene til en karriere på borgerlig side sannsynligvis så dårligere ut enn de senere kom til å gjøre. Tilsvarende for en rekke av disse andre, vil jeg påstå, har det dreid seg om i beste fall et kompromiss mellom egne narcissistisk funderte ambisjoner og grader av identifikasjon med arbeiderne man påstod å tale på vegne av, i verste fall om et mer eller mindre psykopatisk maktspill drevet av mindreverdighetsfølelse. Skal ikke påstå at dette er noen regel. Men jeg vil påstå at bare så altfor mange av disse med sine forestillinger om å tilhøre «en intellektuell elite» over hodet på «vanlige arbeidere», de har vært et problem like fra arbeiderbevegelsens spede begynnelse. Det er jo også et mer generelt fenomen at en innenfor ledelsen for de fleste kommunistiske, sosialistiske og sosialdemokratiske partier har kunnet finne adskillige med tilsvarende «deklassert» bakgrunn eller med dårlige utsikter til å gjøre karriere i det borgerlige samfunnet, og hvor det i realiteten har dreid seg vel så mye om et «opprør» på egne vegne pga relativ underlegenhetsfølelse vis-a-vis rådende overklasse enn om noen egentlig identifikasjon med arbeiderklassen / proletariatet. Derfor også en tendens til å bekrefte / utnevne hverandre til «intellektuell elite» på vegne av en «masse» man i verste fall knapt bryr seg om. Så blir det jo også lett påfallende uproblematisk å søke seg «et nytt folk» / «nytt revolusjonært subjekt» slik tilfellet har vært på «venstresiden» både her i Norge og i andre vestlige land de senere tiårene.

 8. Først forsvant «det Norske» fra DNA, og snart forsvinner vel arbeider fra navnet slik at vi får selve kjernen frem : Partiet.

  Det er kanskje også på tide at at man innser at arbeiderklassen ikke er menneskehetens utvalgte og store lys. Hvorfor i all verden skulle arbeidstagere uten engasjement omkring egen posisjon være noe utvalgt?

 9. Hva er folk så forundra over? De følger jo bare den planen som vi har vært advart mot i tiår etter tiår av utallige graver, journalister, varslere. Totalitarian tip toe mot NWO. Det blir lett match.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.