USA trener nazi-bataljon i Ukraina

22

Fra den danske avisa Arbejderen:

En af de største militære enheder i Ukraines Nationalgarde er den nazistiske Azov-bataljon. 300 instruktører fra USA træner Nationalgarden.

Militære rådgivere fra USA træner ukrainske nazister i at benytte våben og andet militært udstyr. Allerede i 2015 tilbød USA at træne Ukraines Nationalgarde.

Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler

En af de største bataljoner I Nationalgarden er den nazistiske Azov med 1000 mand.

Vi undersøger ikke ukrainske rekrutter for deres ideologi. Nynazister kan også være med i den amerikanske hær.
Yaryna Ferentsevych, USA’s ambassade i Ukraine

300 instruktører fra USA’s hærs 173. AirTransport Division er løbende ankommet fra NATO-basen Vicenza i Italien og træner nu officielt Nationalgarden, skriver dagbladet International Business Times.

Avisen citerer oberst Steve Warren fra USA’s forvarsministerium for, at træningen foregår på en base i Yavoriv i det vestlige Ukraine nær den polske grænse.

Siden 2015 har regeringen i Ukraine indrulleret flere en 20 frivillige korps i landets hær – de fleste har rod i Maidan-pladsens selvforsvarsgrupper i 2014, og protesterne endte i et statskup, som fjernede præsidenten Janukovitj.

Azov-bataljonen blev en selvstændig del af Nationalgarden samme år og er i dag omdannet til en regulær militær enhed med regiments-rang og ansvar for «særlige operationer».

Azov-bataljonen

Azov er decideret nazistisk og optræder med nazistiske symboler, indrømmer en tidligere fransk faldskærmssoldat, der koordinerer gruppens udenlandske krigere, i en samtale med netstedet eurasianet.org.

Også det britiske dagblad The Telegraph har mødt Azov-bataljonen i Ukraine. Bataljonen anvender det nazistiske Wolfsangel-symbol på dets gule flag. «Dets medlemmer er åbenlyst tilhænger af hvidt overherredømme og er alle anti-semitter», skriver avisen.

Selv afviser Azov på sin hjemmeside, at det anvender hagekors. «Det er et ukrainsk symbol, anvendt af kosakker og har rod i landets militærhistorie», står der.

– Personligt er jeg en nazist. Jeg hader ikke andre nationaliteter, men mener, at hver nation skal have sit eget land, siger den anonyme, 23-årige ukrainer «Phantom» til The Telegraph.

Azov-bataljonens kommandant indtil 2016, Andriy Biletsky, afviser, at alle i bataljonen er nazister, men, at det vigtigste er at være en «god kæmper».

Han er leder af den politiske gruppe Social National Assembly og har tidligere skrevet, at «vores nationers historiske mission er at lede den hvide race i verden i et endeligt korstog for overlevelse.»

I dag er Andriy Biletsky også leder af Azov-bataljonens nye politiske gren, Nacional-Niy-Korpus og medlem af Ukraines parlament Verkhovna Rada.

Tortur-rapport fra OSCE

OSCE – Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa – udgav i 2016 en rystende rapport om volden i Ukraine: «War crimes of the armed forces and security forces of Ukraine: torture and inhumane treatment», april 2016.

I rapporten fortæller ukraineren Robert Aniskin fra Mariupol , at han blev slået over hele kroppen af medlemmer af Azov-bataljonen med riffelkolber, fik elektrochok og blev næsten kvalt, da hans torturbødler trak en plasticpose over hans hovedet.

En anden, Yuriy Slusat fra Druzhkovkar, fotæller at han blev slået, mens en pistol blev affyret tæt på hans øre, og torturbødler truede med at voldtage ham, skyde ham i fødderne og torturere hans kone og døtre.

Defensiv træning?

Ifølge en artikel offentliggjort i netavisen Daily Beast sidste år talte sergent Ivan Kharkiv fra Azov-bataljonen åbent om «de amerikanske instruktørers, ingeniørers, lægers og frivilliges træning».

Yaryna Ferentsevych, pressekonsulent for USA’s ambassade i Ukraine, udtaler, at «så vidt vi ved» træner USA ingen medlemmer af Azov.

– At nogle er smuttet med i gelederne er umuligt at sige. Vi screener og undersøger udelukkende rekrutter for deres eventuelle krænkelser af menneskerettighederne, ikke for ideologi. Nynazister kan også være med i den amerikanske hær, siger hun til The Daily Beats.

Pentagon-talsmanden Steve Warren nægter at tale om Azov-bataljonen som nazistisk.

– Træningen af Nationalgarden omfatter alene defensive og civil-militære operationer som desarmering af sprængstof, medicinsk hjælp, evakuering, men også, hvordan man bevæger sig i terrænet som en lille militær enhed, siger han til International Business Times,

Han afviser, at  USA blander sig i et andet lands forhold og destabiliserer Ukraine og forholdet til Rusland.

– Jeg vil sige, at det er Rusland, der destabiliserer Ukraine. De fortsætter med at levere våben til separatister i det østlige Ukraine. De fortsætter med at sende russiske styrker ind i Ukraine.

I 2016 vedtog Kongressen i USA gennem loven «Ukraine Security Assistance Initiative», at afsætte 250 millioner dollars til at yde bistand til militær uddannelse, ikke-dødeligt militærudstyr, logistikstøtte og forsyninger til Ukraines nationale sikkerhedsstyrker.

Den 8. september 2016 blev den tidligere øverstkommanderende for hærledelsen U.S. Central Command (CENTCOM), John Abizaid, udpeget til miliærrådgiver for Ukraines hær.

Hans officielle mission er at bringe militæret «i overensstemmelse med vestlige principper og standarder, ifølge washingtonexaminer.com.

Ud over Azov-bataljonen er der mindst 13 andre specialstyrker i den ukrainske Nationalgarde, herunder grupperne Alfa, Bars, Donbass, Hepard, Kobra, Lavanda, Omeha, Skat, Skorpion, Tin, Tyhr, Veha og Yahuar.


Kommentar:
Det er bare to år siden et enstemmig Kongress i USA la ned forbud mot å trene det de uttrykkelig kalte «den nazistiske Azov-bataljonen»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


22 KOMMENTARER

 1. Her må det absolutt være en del vrangforestillinger ute og går. Hadde det ukrainske forsvaret bestått av nazibataljoner, da hadde det ikke vært noen konflikt med befolkningen på Krim som støttes av nazistiske østrussiske styrker som støttes av serbiske nasjonalister, dvs. nazister. Nazister kriger neppe mot nazister.

  Nazister eller prorussiske separatister på Krim og i Ukraina har ytret ønske om og hadde planer om å overta hele Ukraina og drepe hellige ukrainere, men ble stoppet av tapre ukrainere. Den forrige separatistsympatiserende presidenten fengslet jo også hellige ukrainere og holdt på å drepe dem i fengselet.

  Det er tydelig at den antinazistiske befolkningen i Ukraina er mye, mye større enn den nazisympatiserende.

  • Henriksen.. er alle Nordmenn og kvinner som ønsker at Norge skal være selvstendig og opprettholde sin sjølråderett over nasjon og ressurser Nazister?
   Eller er jeg, som helst ser at Nord-Norge blir egen nasjon nazist, frihetskjemper eller landssviker?
   Må bare beklage men har store problemer med å forstå din definisjon av nazisme.
   Forventer meg et klart og konkret svar på kun disse 2 spørsmål fra deg uten innblanding av psykologer og diverse.
   Skriv ka du vil, eg tåle de mæste.
   Ha en fin dag. 😉

   • Det er enkelt. Nazister er slike som har valgt å følge falske Herrer og tilber dem og utrydder hellig liv i alle arter. Psykologiprofessorer og psykologer og psykiatere med sine løgner, psykoser og vrangforestillinger er pådrivere og ideologer fordi de vil bli kvitt Gud som står i veien for deres verdensherredømme, åndstyveri og multikriminelle atferd.

    Før den andre verdenskrig forsvant 300000 tyskere i psykiatrien. Amerikanske psykiatere skrev før krigen i fagblad at det er nødvendig å utrydde en vis prosent av alle lands befolkning, dvs. hellige.

    Det er et dokument som finnes på internett som heter «Psychiatry kills» av en Moser (Erwin, var det muligens). Der står det mye om dette, og hvordan medisinering i psykiatrien reduserer livslengden til pasienter med fra 10 til 30 år.

    Det har også andre steder vært skrevet om nazister som kastet nyfødte jødebarn i ovner. Disse var ifølge det jeg kunne se, psykologer, og det har jeg fått verifisert fra oven og fra andre ad åndelig vei som ville holde det hemmelig. Psykologi og psykiatri er altså grunnlaget for nazismen, og en djeveldyrker grunnla en gren av psykologien (Secret Branch?).

    • Ok. Skjønner.. tror jeg.. men jeg vil vel heller kalle disse som sysler med dette du beskriver som psykopater, ikke nazister.
     Er ikke i tvil om at medisinering i psykiatrien ødelegger livet for mange, det er gjort mange overgrep der.

     • Det ideologiske grunnlaget for nazismen er så vidt jeg har oppfattet, psykologi og psykiatri og tilbedelse av falske guder, som kan være djevelen eller Dyret (666). Disse og nazismen er tett knyttet sammen og har samme mål, nemlig utryddelse av hellige, selv om de fleste tror at de dreper djevelen.

  • Fornuften preges av hvilken sannhetfølelse man besitter.

   Hvem har mest rett når det gjelder sannheten? De som har kontakt med Gud/Jesus, eller de som støtter seg på psykosene, løgnene og vrangforestillingene til psykologiprofessorer, psykologer og psykiatere og som gjerne kommer via forfalskede dokumenter eller fra forvirrede forfattere som de overnfornevnte fagfolkene har ødelagt virkelighetsopfattelsen til.

 2. Man har en vestlig fortelling hvor man nekter å innrømme at befolkningen i et land slik som Ukraina kan være splittet.

  Det tidligere Tsjekkoslovakia ble ganske nylig splittet i to på fredlig vis uten at noen av stormaktene protesterte på det.
  Det ble i vest akseptert at hele Jugoslavia ble oppløst til tross for at det medførte enn blodig borgerkrig.
  Det var også OK at Kosovo ble skilt ut fra Serbia.
  I Storbritannia ble det akseptert at Skotland kunne løsrive seg fra Storbritannia hvis flertallet av befolkningen i Skotland ønsket noe slikt (og det ble nesten flertall for dette i siste folkavstemming i Skotland).
  England ønsker å melde seg ut av EU, men blir motarbeidet av EU.

  Noen løsrivelser blir akseptert, men andre løsrivelser blir fordømt og motarbeidet.
  Baskerne får ikke eget land.
  Kurderne får ikke eget land.
  Barcelona/Catalonia får ikke lov til å løsrive seg fra Spania.
  IS fikk sitt eget land/kalifat, men det mister de nå.
  Noen løsrivelser er selvfølgelig mer problematiske enn andre og kan føre til borgerkrig.

  For tiden kan det nesten se ut som at kurderne (etter hundre års kamp) kan være på vei til å få et eget mini-Kurdistan i Nord-Irak med USAs støtte.

  Å akseptere at feks Krim løsriver seg fra Ukraina og innlemmes i Russland etter folkeavstemminger på Krim, er umulig for vestlige land å godta. Men derimot å tvangsinnlemme Krim tilbake til Ukraina mot Krim-befolkningens ønsker ser ut til å få vestlige lands støtte helt uten motforestillinger. Konflikten i Ukraina kunne ha vært løst gjennom internasjonale organiserte folkeavstemminger på Krim og i provinsene i Øst-Ukraina. Hvis det i sin tid var mulig å gjøre noe slikt med Kosovo bør det også være mulig å kunne gjøre tilsvarende i Ukraina etter en folkeavstemmingen. Men det ser ikke ut som vestlige land ønsker en slik demokratisk løsning på konflikten i Ukraina. Isteden støtter man en hard linje med militær tvangstilbakeføring av Krim og østlige provinser tilbake til Ukraina.

  • Krim ble annektert av Russland på folkerettsstrig vis, og den folkeavstemmingen som ble holdt kan ikke tas seriøst. Man kan godt mene at Janukovich ble styrtet ved et «kupp», det er legitimt, men det betyr ikke at det derfor er all right for Russland å annektere Krim eller massivt støtte seperatistene i Donbass. Jeg slutter ikke å forundres over at presumtivt vettuge mennesker som SH og andre kan mene at det. Grunnen til at dere gjør det er at dere ser verden KUN som et geopolitisk sjakkspill der kun de store imperialistiske blokkene i virkeligheten bestemmer. Min aversjon mot USA (og deres lakeier) som verdenspoliti er like stor som din, men sett fra Ukrainas side – selv om det er splittet, som du påpeker – blir dette for enkelt og unyansert. Det er noe mer som står på spill, nemlig Ukrainas egenart, historie, identitet, deres århundrelange konfliktfylte forhold til Russland ikke minst – først Russland, så Sovjet, og så Russland igjen. Dette er en historie som dere tydeligvis ikke tar på alvor fordi dere ikke vet nok om den.

   Javel – «kuppet» skjedde med innflytelse fra «vesten», men det var en støtte som var ønsket av de fleste på Maidan-siden. Hvorfor? Ikke fordi de er idioter, men fordi de ville ta imot all den hjelp de kunne få i Ukrainas vei mot et mindre korrupt, et mer åpent og rettferdig samfunn. Selvfølgelig finnes det idioter, selvfølgelig finnes det fascister (som i mange land, ikke minst Russland) i Ukraina. Men jeg tror de fleste er vettuge og opplyste; de vet at ikke vesten er perfekt, men det er bedre en Russland. Det er litt vanskelig å forstå for de som ikke kjenner Ukrainas historie så godt. Det handler mye om det overherredømmet som Russland har hatt historisk.

   Jeg besøkte ei lita bygd oppi fjellene i Karpatene vest i Ukraina nå i sommer. Jeg håpet at jeg skulle treffe han jeg snakket med forrige gang jeg var der, for 12 år siden. Han hadde to geiter, den ene het Janukovich og den andre Jushenko. Dette var ikke lenge etter den såkallte oransje-revolusjonen. Han sparket Janukovich og degget med Jusjenko. Han demonstrerte det. Han var kanskje en tullig da, og da han fortalte at han på femtitallet hadde blitt sendt til Sibir, i likhet med de fleste i bygda ( sikkert 1000 innbyggere eller helst mer) trodde jeg knapt på det. En annen, en babushka, vi ble invitert hjem til, hadde tapetsert alle veggene i huset sitt med avisbilder av Jushenko og Timoshenko. Ingen av disse var der no, men vi fikk besøke en annen babushka, et søtt lite skrukkete menneske, som fortalte sin historie; Jo hun hadde også blitt sendt vekk, til Sibir, det var jo det som skjedde med alle. Alle disse menneskene var enkle folk, det eneste de ville var å holde på sin identitet, de ville bare leve sine liv slik de alltid hadde gjort. De ville ikke underkaste seg direktiver fra Moskva. De nektet rett og slett. For dette ble de straffet på den mest ubarmhjertige måten, sendt til Sibir, bort fra deres kjære liv i Kamyanka, landsbyen.

   Dette var virkeligheten. Og dette var virkeligheten for veldig, veldig mange i Ukraina. Russlands rolle som bølle blir husket. Ikke bare det; de ser at ingenting i prinsippet har forandret seg. Russland er fremdeles ei bølle, de hevder at Ukraina egentlig er Russisk, at ukrainsk bare er en Russisk dialekt, og at de ikke vet sitt eget beste. Dette er språket til en fascistisk imperialistisk stat.

 3. Så mens USAs selvutnevnte høymoral demonterer statuer av generaler og helter fra tapersiden under borgerkrigen, visstnok fordi de var rasister, er den samme høymoralen opptatt med å trene opp bevæpnede nynazister i Ukraina.

  Dersom dette ikke er hykleri av velkjent merke, er det på tide å omdefinere dette begrepet til noe helt annet:

  Hykleri – Tidligere et begrep som ble benyttet til å betegne en situasjon der en person, eller flere personer, rettet harme mot andre, som de mente foretok seg noe umoralsk, samtidig som de selv foretok seg nøyaktig det samme, eller tilsvarende. Siden hykleri har blitt så vanlig har begrepet mistet sin mening, og benyttes nå for det meste bare i skuespill og filmkomedier.

   • Jeg er enig med deg i at det er mye betenkelig i psykiatrien. Men slik jeg har forstått det er ikke dette en homogren greie; det finnes flere skoler og retninger, og mange av dem kverulerer og diskuterer seg imellom så busta fyker. De kan være så forskjellige som bare det, som natt og dag. Det eneste de har til felles er å forstå mennesket, og kanskje hjelpe dem som sliter. Men det høres ut som du forakter dem per se. Det finnes helt klart råtne egg. Men vil du skyte alle høner?

    At det er psykologien og psykologiproffesorer som står bak nazismen tror jeg ikke du egentlig selv mener. Da kjenner du ikke Freud, psykologiens yppersteprest, og hans etterkommere. Jeg mener bestemt at disse var på en helt annen klode enn Göbbels og Rinnan. Jeg har hatt stor glede av å lese Freud. Han var spørrende, utforskende, han hadde tro på det gode i mennesket. Han så overhodet ikke ned på de mennesker som hadde avvikende synspunkter. Han stilte relevante og kritiske spørsmål når det gjaldt kulturen og sivilisasjonen.

    Du har et agg mot psykiatrien fordi du har dårlige personlige erfaringer. Og det er noe annet. Det er helt greit. Det er mange som har det. Psykiatrien er en industri, ikke minst gjelder det den farmasøytiske delen. Jeg har selv gått til psykolog. Jeg sa til ham; jeg burde gått til psykolog for 30 år siden, jeg burde hatt hjelp, burde blitt lagt inn. Da sa han at det kanskje var veldig bra at jeg ikke ble lagt inn. Det er veldig mange som hadde dårlige erfaringer med det for 30 år siden.

    • Jeg skriver for det meste om den grenen av psykologien som ble grunnlagt av en djeveldyrker; den skal visstnok kalles «Secret Branch». De andre delene sier jeg ikke mye om, men legg merke til at jeg ikke sier «alle psykologer» og «alle psykiatere» når jeg beskriver psykologer og psykiatere.

     At de slåss innbyrdes har jeg ikke hørt så mye om; det har ihvertfall ikke lekket ut til almennheten, så folk flest vil være tilbøyelig til å tro at alle psykologer er like jævlige og at man ikke kan stole på noen av dem, fordi det er disse jævlene man legger merket til, selv om de selv tror at de er usynlige.

     Hit til området kommer det stadig nye psykologer som har som oppgave å «ta meg», eller «ta meg helt ned». De begynner med å stjele meg og driter seg snart ut, både fysisk og psykisk, og drar herfra, før neste parasitt, tyrann og sabotør kommer.

     Noen har fortalt meg at psykiatri er Dyrets religion. Det har jeg fått verifisert ved at jeg hadde en 2 timers samtale med en psykiater da jeg ble innlagt på Dikemark; jeg har ikke sett ham siden. Under samtalen «så» jeg og ble fortalt at dette «Dyret» gikk i bakken og ble slaktet av Guds engler. «Dyret» hadde altså brukt opp all sin kraft på å støtte psykiaterens vrangforestillinger og psykoser, og klarte ikke å holde seg svevende lenger.

  • Løgnen taper for sannheten, som har størst kraft. Det kan være derfor du blir sliten.

   Jeg så en gang et par psykologer komme gående mot meg på torget i Kirkenes. Det så ut som om de hadde tenkt å prate med meg. Da de nesten hadde kommet bort til meg, så det ut som om de hadde mistet munn og mæle og gikk forvirret bort.

 4. Pål Steigan: Går det ikke an å slutte med å lire av seg usannheter om såkallt ukrainsk nazisme? For det første er de fleste som deltar i Azov-bataljonen ikke nazister (eller neo-nazister som noen ynder å si). De er definitivt nasjonalister, og ønsker et fritt og selvstendig Ukraina. Men i Ukraina er det (enten du liker det eller ei) et konglomerat av etniske grupperinger samt folk med ulike legninger. Disse lever faktisk i en god fredelig sameksistens som godt kan konkurere med norske forhold. Dette opplever jeg daglig både i Kyiv og i min by Poltava. Dette er i sterk kontrast til vår nabo i nord som du er en lakei av, hvor fremmedhatet syder, hvor det slås hardt ned på mennesker med andre legninger, fordi det gavner Putins måte å styre folks tankesett på. Er det en stat som virkelig kan sammenlignes med en tidligere nazi-stat, så er det Russland. Her supporterer Kreml internasjonale konferenser (f.eks i St. Petersburg i 2015) hvor ultranasjonalisme rendyrkes. Her fant vi ledere fra KKK, amerikanske nazi-organisasjoner, såvel som alt-right-representanter. Alle har de kontakt med Alexander Dugin, sjefsideologen til Putin som rendyrker ultranasjonalisme. Så Pål Steigan, prøv å se «bjelken» i ditt hjerteland, og ikke prøv å rendyrk oppfatninger om splinten i Ukraina. Selvsagt finnes det noen få nazister også i Ukraina, men det gjør det også i Norge. Og andelen er vel ikke større i Ukraina enn i ditt land? Og for å være veldig konkret i forhold til beskyldningene i din artikkel: Hverken Biletsky eller Jarosch (Pravy sector) har noen som helst nazistisk preg. Begge er i Radaen, begge er nasjonalister, men når du vet hvor mange lidelser mitt land har vært utsatt for gjennom historien, så bør du skjønne behovet for å vise en stolthet av å ha ditt eget suverene land inntakt, slik det har vært fra den gamle historie. Du har sikkert hørt om Holodomor hvor Stalin sultet til døde ca 6 mill. ukrainere for å ødelegge deres identitet som land. Han fortsatte med å drepe enda flere i den store massakren i 37/38 og sammen med Hitler klarte han å drepe ytterligere millioner av ukrainere. Men dette er kun den nære historien. Så kan du lese om Peter den 1. og Katarina den store om hvordan de utnyttet det rike naturlandet Ukraina i sin tid. Med en slik ballast er det innlysende at folket vil styre selv. Det er de ytterliggående organisasjonene opptatt av og det er de liberale Maidanere opptatt av. Og ingen av dem kan kalles nazister av den grunn. Prøv å forstå det, Steigan

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.