Terrorgrupper i Syria legger opp til det nye «gassangrepet»

0

Da Sean Spicer og Nikki Haley gikk ut i mediene på vegne av Trump-administrasjonen og varslet «kommende gassangrep» fra den syriske hæren, la de i praksis inn en bestilling på nye provokasjoner fra terroristgruppene. Vi kommenterte dette i artikkelen Beretningen om en varlset provokasjon. Og jihadistene har da heller ikke latt anledningen gå fra seg.
Flerre terroristnettsteder skriver nå om «gassangrep» og det er tydelig at de ønsker å bruke denne muligheten til å skape en situasjon der USA vil få en påskudd til å gå enda mer direkte inn i krigen mot Syria.

Jihadistgruppa Failaq Al-Rahman i Free Syrian Army (FSA) anklager den syriske armeen for å ha gjennomført et angrep med klorgass i Ayn Tarma i Damaskus 30. juni. Dette melder AlMasdarnews.

Den syriske militære overkommandoen tar kategorisk avstand fra påstandene og sier at det er nettsteder som er knyttet til terroristgrupper som kommer med «falske og grunnløse påstander».

Det syriske nyhetsbyrået Sana skriver:

The General Command refuted these claims part and parcel, affirming that it never used chemical weapons before and will never use them as it doesn’t even possess them, asserting that these lies and false narratives have become apparent to everyone and cannot fool anyone, as they are fabricated by the terrorist groups to justify their defeats and heavy losses whenever the Syrian Arab Army makes progress in an area.

Det syriske dementiet er gjengitt både i indiske og kinesiske medier.

Terroristene i Syria har gang på gang brukt påståtte gassangrep fra den syriske hærens side for å søke å få verdensopinionen på sin side. Det har vist seg å være en effektiv taktikk. I 2013 klarte de nesten å få Barack Obama til å lansere en krig i full skala mot Syria, noe som i verste fall kunne ha vært starten på den tredje verdenskrig.

De klarte også å få Donald Trump til å bryte sitt valgløfte om ikke å angripe Syria. Og det til tross for at USAs egne etteretningsorganisasjoner visste at det ikke var den syriske hæren som sto bak.
Nå taper jihadistene på alle fronter, så da var det ventet at de igjen vil gripe til suksessoppskriften sin, nemlig å påstå at Syria bruker gass mot sivilbefolkninga. Og jihadistene opptrer naturligvis på vegne av sine oppdragsgivere – det er det de er betalt for.

En nøytral observatør ville sagt at det verken militært eller politisk ville ha noen hensikt for Syria å ta i bruk kjemiske våpen. Dette ville bare gi mening hvis man går ut fra at den syriske ledelsen er suicidale folk uten kontakt med virkeligheten. Men hvor er nøytraliteten i vestlig presse? Noen hevder å ha sett den en dag, men det er ikke dokumentert, så vi er ikke i stand til å bekrefte det.

Disse provokasjonene er alvorlige, ikke bare fordi de er usanne, men aller mest fordi de kan utløse en storkrig i Syria der de to største atommaktene står mot hverandre.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTyskland vedtar omfattende sensurlov for internett
Neste artikkelSyria med betydelige seire over jihadistene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).