Syria med betydelige seire over jihadistene

0

Disse kartene over Syria viser den enorme framgangen den syriske regjeringens styrker og deres allierte har gjort i løpet av de siste månedene.

Det grønne området i sør er der hvor USA og deres allierte står, inkludert Norge. Det rosa er under kontroll av regjeringshæren. De grå områdene kontrolleres av IS. Det gule er kurdiskkontrollert og det grønne i nord diverse jihadistgrupper, særlig al-Qaida. Det høyre kartet viser at Syria har brutt forbindelsen mellom Den islamske statens hovedområde og jihadistene i nord. Som vi kan se er USA-koalisjonen blokkert mor nord og øst. Provokasjonene fra terroristene og USAs trusler må sees i lys av dette.

I løpet av det siste halvåret holdt den syriske arabiske hæren ikke bare frigjort al-Qaida og deler av øst-Aleppo by, men også de områdene Den islamske staten holdt i østlige deler av Aleppo-regionen. Den avsluttende bevegelsen skjedde 1. juli 2017 da det siste ISIS-området i nord ble avskåret av regjeringen. Området i nord er nå fri for ISIS-krigere.
I et neste skritt vil den syriske hæren bevege seg samtidig fra nord og sør for å binde sammen de røde områdene mellom (omtrent) sør for Al-Thawrah og Palmyra. Med unntak av Eufrat-dalen er de områdene IS kontrollerer svært tynt befolket og består for det meste av ørken.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.