Norges forkjærlighet for al-Qaida

0
White Helmets og al-Qaida

Samtidig som sympatisører med Den islamske staten og al-Qaida gjennomfører terroraksjoner som dreper uskyldige mennesker i Europa og på andre kontinenter, ser det ut til at Norge holder fast på sin forkjærlighet for islamistiske terrorister.

Som kjent var Norge i fremste rekke i krigen som ødela Libya og ryddet veien for jihadistene i det som til da hadde vært Afrikas mest velfungerende land. Terroraksjonene i Manchester og London hadde direkte forbindelse med de terrorgruppene som fungerte som vårt infanteri i Libya.

I Syria har Norge øst offentlige midler, norske skattemillioner, over til ulike terroristgrupper i Syria. Jan Egeland i Flyktninghjelpen har sjøl innrømt at hans organisasjon har støttet den islamske staten. Også Norsk folkehjelp, Norwac og andre norske organisasjoner har sendt offentlig støtte fra Norge til ulike terroristgrupper i Øst-Aleppo, Idlib og andre steder.

Norske politikere ønsker å gi Nobels fredspris til al-Qaidas PR-organisasjon White Helmets (WH), og nylig så vi hvordan NRK rullet ut den røde løperen for WH gjennom en fullstendig ukritisk visning av reklamefilmen Livredderne i Aleppo.

Norge har også gitt visum til lederen for White Helmets, Raed Al Saleh, slik at han kunne opptre på Oslo Freedom Forum. Saleh ble nektet visum til USA, fordi han der ble regnet som terrorist. Men i Norge var det åpne dører og full honnør. Oslo Freedom Forum omtaler Saleh som «the head of the Syrian Civil Defense for liberated areas». «Frigjorte områder», gitt, altså de områdene som kontrolleres av terroristene væpnede styrker. Sterkt!

Hva er det med Norge? Hvorfor er vi så opptatt av å hjelpe terrororganisasjoner?

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMot Dag AS er i gang for alvor
Neste artikkelKari Jaquesson forteller om sitt besøk i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).