Mafiaen kontrollerte stort flyktningesenter i Italia

0

Et av de største flyktningesentrene i Italia har vært i hendene på den italienske mafiaorganisasjonen ‘Ndrangheta i mer enn et tiår, sier det italienske politiet. Det er den såkalte Arena-klanen av ‘Ndrangheta som har kontrollert senteret på den italienske øya Isola di Capo Rizzuto helt sør i landet. Der har mafiaen under dekke av en katolsk veldedig organisasjon skaffet seg tilgang til store statlige midler og hatt full kontroll over flyktningene.

Italiensk politi slo til mot senteret 15. mai 2017 og arresterte 68 mennesker, deriblant en lokal prest. En annen av de arresterte er Leonardo Sacco som er leder av den katolske Misericordia-foreningen som har styrt senteret. Politiet hevder at Arena-klanen har tatt mer enn en tredel av de 100 millionene euro som myndighetene har bevilget til senteret de siste ti årene.
Dette melder nettavisa l’Espresso fra Italia.

Leonardo Sacco (i midten) med statsråd Angelino Alfano (til høyre). Foto: l’Espresso

For tre uker siden gjorde denne nettavisa en avslørende dokumentasjon av Leonardo Saccos flyktningeimperium som også satte de politiske myndighetene i et lite flatterende lys. Sacco har pleid nære kontakter med partiene både på sentrum-høyre og sentrum-venstre, inklusive med statsråd Angelino Alfano, som har vært minister i regjeringene til både Silvio Berlusconi, Enrico Letta og Matteo Renzi, og som nå er utenriksminister i regjeringa til Paolo Gentiloni.

Sacco er nasjonal visepresident i Confraternita delle Misericordie og har operert i den store stilen. At han nå er arrestert for mafiavirksomhet skaper rystelser helt inn i regjeringsbygget Palazzo Chigi i Roma.

‘Ndrangheta er i dag det mektigste forbrytersyndikatet i Italia. Det er av en representant for USAs UD anslått at denne mafiaen kontrollerer minst 3% av Italias BNP gjennom narkotikahandel, trafficking, utpresning og hvitvasking av penger. Den mafiaen som i Italia går under navnet Mafia Capitale har sagt at menneskesmugling i dager er mer lønnsomt enn narkotika. Virksomheten til ‘Ndrangheta strekker seg over hele verden, slik jeg pekte på da jeg viste at de også er aktive i dansk bygningsindustri.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.