Mafiaen kontrollerte stort flyktningesenter i Italia

8

Et av de største flyktningesentrene i Italia har vært i hendene på den italienske mafiaorganisasjonen ‘Ndrangheta i mer enn et tiår, sier det italienske politiet. Det er den såkalte Arena-klanen av ‘Ndrangheta som har kontrollert senteret på den italienske øya Isola di Capo Rizzuto helt sør i landet. Der har mafiaen under dekke av en katolsk veldedig organisasjon skaffet seg tilgang til store statlige midler og hatt full kontroll over flyktningene.

Italiensk politi slo til mot senteret 15. mai 2017 og arresterte 68 mennesker, deriblant en lokal prest. En annen av de arresterte er Leonardo Sacco som er leder av den katolske Misericordia-foreningen som har styrt senteret. Politiet hevder at Arena-klanen har tatt mer enn en tredel av de 100 millionene euro som myndighetene har bevilget til senteret de siste ti årene.
Dette melder nettavisa l’Espresso fra Italia.

Leonardo Sacco (i midten) med statsråd Angelino Alfano (til høyre). Foto: l’Espresso

For tre uker siden gjorde denne nettavisa en avslørende dokumentasjon av Leonardo Saccos flyktningeimperium som også satte de politiske myndighetene i et lite flatterende lys. Sacco har pleid nære kontakter med partiene både på sentrum-høyre og sentrum-venstre, inklusive med statsråd Angelino Alfano, som har vært minister i regjeringene til både Silvio Berlusconi, Enrico Letta og Matteo Renzi, og som nå er utenriksminister i regjeringa til Paolo Gentiloni.

Sacco er nasjonal visepresident i Confraternita delle Misericordie og har operert i den store stilen. At han nå er arrestert for mafiavirksomhet skaper rystelser helt inn i regjeringsbygget Palazzo Chigi i Roma.

‘Ndrangheta er i dag det mektigste forbrytersyndikatet i Italia. Det er av en representant for USAs UD anslått at denne mafiaen kontrollerer minst 3% av Italias BNP gjennom narkotikahandel, trafficking, utpresning og hvitvasking av penger. Den mafiaen som i Italia går under navnet Mafia Capitale har sagt at menneskesmugling i dager er mer lønnsomt enn narkotika. Virksomheten til ‘Ndrangheta strekker seg over hele verden, slik jeg pekte på da jeg viste at de også er aktive i dansk bygningsindustri.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

 1. Er det noen vesentlig forskjell mellom `Ndrangheta og det norske motstykket Hero? Hero`s to eiere har de siste årene kunne skilte med rundt 90 mill i gevinst hvert år.

 2. Overhodet ikke overrasket at bakmenn bak flyktningestrømmene tjener mye penger på (den skapte) «flyktningekrisen».

 3. Ikke bare mafia,som tjener på flyktninger og imigranter.
  Private foretak og de som jobber i dem.
  Leger og legemiddel industri.
  Advokater.
  Rema og alle andre mat butikker.
  Bil industri-Bil salg og rep.Utleie.
  Utleie av boliger,leiligheter-hybler.
  Bygg og vedlikehold.Snekkere,malere,rørleggere osv.
  All industri-butikker vill ha flere kunder.
  Barnehager og alle som jobber med nye borgere.
  Du kan jo selv fortsette,buss,tog transport.Fly 🙂

 4. Hvem er det Mafiaen samarbeider med? I en omfattende reportasje om Mafiaen i Frankrike berettes det at mafiaen etterhvert gikk nye veier: Inn i Stats-styrelsen og i finans- og rettsvesen – helt inn i topp-posisjoner og hadde internasjonale kontakter. Skal se om jeg finner igjen denne reportasjen fra ARTE på Medie-biblioteket om Mafiaens utvikling. Mafia-virksomhet er ikke lenger det det engang var – hvor familie-klaner bekjemper hverandre. Politikk på høyt nivå trengte mennesker for å utføre Skittarbeidet for seg – de på toppnivå tilsmusser seg ikke – slik kunne begge sider tjene på et tettere samarbeide.

 5. Italiensk politi hadde i fjor en større avlyttingsoperasjon mot kjente mafialedere. De teipet blant annet en samtale hvor en mafialeder skrøt av at han tjente mer på flyktningemottakk enn narkosalg. Årsaken er at Italie gir faste beløp pr voksen eller ung flyktning som skal dekke klær, mat og så videre. Mafiaen kan skaffe klær og mat billig ved å for eksempåel å rane trailere fra Skandinavia og andre steder. De kan leie ut flyktninger til bønder som trenger billig, svart arbeidskraft og rekruttere kvinnelige flyktninger til bordeller. Private flyktningemottak er derfor en utmerket måte å finansiere organisert kriminalitet på. Det er selvsagt ikke like ille i Norge, men som SV-er vil jeg nok foretrekke at flyktningemottak er offentlig drevet eller eid av ideelle organisasjoner som Frelsesarmeen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.