Ny utvikling: Ble Seth Rich myrdet fordi han lekket DNC-informasjon til Wikileaks?

2

Nesten et år etter at den Demokratiske Nasjonale Komiteens medarbeider Seth Rich ble drept i Washington DC, kommer det frem nye opplysninger som kan ha betydning for saken.

Det er Rod Wheeler, en privatetterforsker hyret av familien til Seth Rich, som forteller at det foreligger konkrete beviser for at 27-åringen kommuniserte med Wikileaks før sin død. Etterforskeren sier at slike beviser skal ligge på en PC som tilhørte Rich.

Kilder i CIA har hevdet at det var Russland som sto bak lekkasjene fra Hillary Clintons epostserver, de såkalte Podesta-epostene, som kanskje kan ha bidratt til Clintons valgnederlag. Men CIA har ikke lagt fram noen beviser for påstandene sine. Den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray skrev på sin blogg at påstandene fra CIA er grov løgn. Grunnen til at han kunne si det er at han, ifølge ham sjøl, ikke bare vet hvem kilden er, men at Murray sjøl har truffet kilden og snakket med ham. Og denne kilden er ikke russisk.

Også Julian Assange i Wikileaks har understreket at dette ikke var et russisk innbrudd, men en innsidejobb, altså en lekkasje.

Den nye informasjonen kan tyde på at det kan være hold i ryktene om at Seth Rich var den som lekket ufordelaktig informasjon om Demokratenes valgkamp til Wikileaks. Slike rykter har lenge versert i miljøer som vanligvis bli avfeid som paranoide konspirasjonsteoretikere og troll, og har i mindre grad blitt tatt på alvor av offentligheten for øvrig. Ryktene fikk ytterligere næring da Wikileaks i august i 2016 utlovet en dusør på 20.000 dollar for informasjon som kan bidra til dom i saken.

Hvis det skulle stemme at Rich var kilden, så vil det også antakelig bety at det blir et sterkere søkelys på de uklare omstendighetene rundt drapet. Den offisielle forklaringen har vært at drapet var et ran som gikk galt, men kritikere har lenge ment at denne forklaringen ikke er tilstrekkelig underbygget fra politiets side.

At Rich kan ha vært informanten, er ikke den eneste potensielle bomben i denne saken. Rod Wheeler sier også at politiet, ifølge en kilde der, fikk beskjed om å legge saken død. Han varsler en redegjørelse om saken.

Wheeler er ikke den eneste som mener det er konkrete bevis for et samarbeid mellom Rich og Wikileaks.

En føderal etterforsker som gjennomgikk en FBI rettsmedisinsk rapport, laget like etter drapet, som beskriver innholdet i Richs datamaskin, sa at Rich kontaktet Wikileaks gjennom Gavin MacFadyen, en nå avdød amerikansk undersøkende journalist, dokumentarfilmskaper og direktør for WikiLeaks som bodde i London på den tiden.

Det er altfor tidlig å si hva som er fakta i denne saken, men det er helt klart at den altså ikke er lagt død.

 

 

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Dette ryktet har vært en antatt sannhet ganske lange. En fare med å løfte på lokket i denne saken er at det også fort kan virvle opp de frynsete trådene av lignenede saker i kjølvannet av Clinton-dynastiets fremferd.

  2. Alliansen Steigan.no, Fox News, Sean Hannity og Newt Gingrich sørger nok for at sannheten kommer for en dag. Sjelden har man sett så mange gode krefter trekke i lag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.