Dette kartet viser den islamske statens kollaps i 2017

2

Mai 2017 har vært brutal mot Den islamske staten / Da’esh, etter som terrororganisasjonen har lidd en del store nederlag både i Irak og Syria.

De har blant annet lidd nederlag mot styrkene til Syrian Democratic Forces (SDF) (i hovedsak det kurdiske YPG) i den vestlige delen av al Raqqa-området og mot den syriske hæren i det østlige Aleppo ved Jirah-flyplassen.

Kartet er publisert av almasdarnews.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. De har satt «islamist militias» og «al-Queda» i samme kategori. Mon tro om Erdogan er fornøyd med det?

  2. Det dette kartet så klart viser er hvordan USA er i prosess med å innsette en lydstat i Nord/Nordøst/Nordvest-Syria gjennom velvillige kurdere. Kampen mellom Syria og kapitalhæren USA står nå om olje og gassfeltene, fordi de vil være grunnleggende for om en Lydstat hogget ut av Nord-Syria vil kunne forsørge seg selv. Aleppo ville ha vært en symbolsk viktig hovedstad i dette lydriket som krav på forvaltning av historisitet (og turistøkonomi), slik Jerusalem er det for Sionistene med evige historiske krangler og alliansemuligheter gjennom ulike kristne historiske punkter der. Men Aleppo er foreløpig og kanskje endelig tapt for kapitalmaktene og deres nye statsplaner. Nå gjenstår selvforsørgingsmulightetene, og ikke minst geostrategisk kontrollmulighet over de gamle olje-gass-rørledningene fra Iran til Middelhavet.
    Den akutte striden mellom Tyrkia og USA nå går om grensesoneløsninger mellom en USA/Saudisk-kurdiskkontrollert ny stat og Tyrkia, om hva slags garantier og lydgrupper som kan aksepteres av Tyrkia som Erdogan sa på Nrk Urix 15.mai -«det er åpenbart hva liknende tidligere feil ((med å satse på lokale partnere «terrorister»)) har ført til i Syria» (sak 4, minutt 05:40 https://tv.nrk.no/serie/urix/NNFA53051517/15-05-2017#t=3m38s).

    Her er et tilfeldig oversiktskart over olje- og gass-forekomster og rørledninger
    http://www.geopoliticalatlas.org/wp-content/uploads/2015/02/oil_and_gas_fields_in_syria_and_iraq_controlled_by_ISIS1.png

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.